Nieuws

Handelen in cryptocurrency tijdens corona: dit moet je weten

De coronacrisis houdt de wereld in zijn greep. Alles, maar dan eigenlijk ook alles heeft te lijden onder het virus, maar vooral in het begin leek het erop dat cryptomunten als Bitcoins hier vrij immuun voor waren.

Veel mensen willen daarom tijdens deze rare tijden beginnen met het handelen in cryptocurrency, om toch nog iets te kunnen doen met je geld en (hopelijk) wat bij te verdienen. Maar zo eenvoudig als dit misschien klinkt, zoveel valkuilen kunnen er ook zitten in deze investering.

Waar moet je dan rekening mee houden om niet van de ene crisis in de andere terecht te komen? 

Onthoud dat crypto erg onderhevig is aan verandering

Cryptocurrencies zijn erg volatiel. Dit betekent dat ze sterk onderhevig zijn aan verandering. Een kleine waardevermindering kan er al voor zorgen dat de koers enorm inzakt.

Als je goed wilt handelen met cryptomunten moet je dus goed in de gaten houden wat er gebeurt op de beurs en hier direct op inspelen. Verkopen bij een hoge waarde, inkopen bij een lage waarde.

Handelen in cryptocurrency is geen dingetje wat je er meestal aan de zijkant bij doet, dus onthoud dat er aardig wat tijd in kan zitten.

Alles kan voor verandering zorgen

Iedere verandering kan voor een gigantische waardeverandering zorgen en bij de cryptohandel zijn er veel veranderingen. De koers van cryptomunten is zwaar onderhevig aan nieuws dat erover wordt verteld.

Toen aan het begin van de coronacrisis de waarde van olie daalde, omdat steeds minder mensen zich naar werk mochten verplaatsen, steeg de waarde van Bitcoin enorm omdat dit als een beter initiatief gevonden werd. De waarde steeg toen als een malle, maar toen er weer een bericht op Facebook kwam dat het virus zich minder goed kon verspreiden op vlakke oppervlakken zoals los geld, daalden de investeringen weer.

Bij de handel in crypto met je niet alleen de huidige koers in de gaten houden, maar ook het nieuws hieromheen. Anders sukkel je achter de feiten aan en kun je geen gebruik meer maken van de situatie. Wees daarom altijd de koers een stapje voor, zeker nu in deze tijd waar er veel nieuws plotseling opduikt.

Speel op de lange termijn

Wie nu pas is begonnen met investeren in cryptocurrency zal dit waarschijnlijk gedaan hebben om de coronacrisis doorheen te komen. Maar wie echt een goede winst wil maken kijkt verder dan het moment dat je er een remedie voor het virus is.

Het nieuws rondom corona is booming en er komt elke dag wel meer nieuws bij. Zelfs tegen de tijd dat er een vaccin is kun je nog wel blijven handelen in corona. Het is daarom aan te raden om wanneer er een vervlakking van de crisis blijkt te zijn, om een buffertje te maken om een dieptepunt van de koers op te kunnen vangen.

Tegelijkertijd is het dan aan te raden met dit buffertje dan verder te blijven investeren, waardoor wanneer andere werkzaamheden weer meer toegankelijk zijn je de twee manieren met elkaar kunt combineren.

Op deze manier verdien je ook meer op je investeringen, omdat je niet je geld al terug probeert te halen voordat je er winst op hebt kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *