Tips

Waar kan je cryptomunten kopen?

Cryptomunten, ook wel cryptocurrencies genoemd, worden steeds populairder bij particuliere beleggers. Nu de traditionele financiële markt minder goed presteert zoeken beleggers naar andere investeringsmogelijkheden. De één kiest voor goud en de andere verspreid zijn vermogen over iets meer risicovollere producten. Cryptomunten zijn een stuk risicovoller dan bijvoorbeeld de aandelenmarkt of de goudmarkt. De koersen kunnen alle kanten op schieten en binnen enkele minuten met tientallen procenten stijgen of dalen. Door deze extremen kun je snel veel geld verdienen, maar ook snel veel geld verliezen.

Hoe kan je cryptomunten kopen?

Er zijn verschillende Nederlandse brokers actief die het extreem makkelijk maken om cryptomunten te kopen. Je kan hier eenvoudig met iDEAL of bankoverschrijving betalen, en Belgen kunnen afrekenen met Bancontact. Door gebruik te maken van een broker kun je enorm snel met euro’s Bitcoin kopen of je winsten weer uitbetalen op je rekening.

Cryptomunten kopen doe je het goedkoopst bij Bitvavo. Hier betaal je maximaal 0.25% aan handelskosten en het bedrijf biedt tientallen verschillende cryptomunten aan. Voer de volgende stappen uit om cryptomunten te kopen:

  1. Registreer een account bij de Bitvavo Exchange. Tijdelijke actie: je kan via ons € 1000 gratis traden
  2. Stort eurotegoed in je account en reken af met iDEAL
  3. Kies uit tientallen munten en koop dit met je eurotegoed

Liever meer weten over deze exchange? Lees onze Bitvavo review en kom meer te weten over dit bedrijf. Op deze pagina vind je een uitgebreide crypto kopen uitleg.

Welke cryptomunten moet ik kiezen?

Er zijn duizenden verschillende cryptomunten beschikbaar, dus een keuze maken is erg moeilijk. Cryptocurrency kopen moet je enkel doen wanneer je goed onderzoek hebt gedaan naar het project, het team en de roadmap. Het ‘veiligst’ is om één van de munten uit de top 10 te kiezen. Veiligst staat bewust tussen haakjes, omdat het nog steeds risicovol is.

Wij adviseren om dus zelf onderzoek te doen, en geen aankopen te doen omdat een ander dat zegt. YouTubers, Twitter gebruikers en blog beheerders hebben vaak eigen belang bij het promoten van een cryptomunt. Zo kan het zijn dat ze zelf de munten bezitten en graag willen dat andere mensen ook de munten inkopen zodat de prijs stijgt. Maar het kan ook zo zijn dat ze betaald worden om de munt te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *