Tron (TRX)

Nu cryptovaluta explosief aan het stijgen zijn en ook steeds meer geschikt zijn om mee te betalen, komen er ook steeds meer gespecificeerde valuta. Zo kregen alle mensen die op 30 oktober minimaal 0,003 BTC in hun account op Binance hadden ineens de beschikking over 500 Tronix (TRX). De meesten wisten niet eens waar dit vandaan kwam en wat het was. Het is echter een zeer interessante digitale coin die zich op slimme wijze onderscheidt van andere cryptovaluta door zich specifiek op een bepaalde markt te richten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder alles wat je moet weten over TRON.

TRON koers live in euro

Tron kopen of verkopen


Tron prijzen worden mede mogelijk gemaakt door CryptoPrijzen.com

Wat is TRON?

TRON is ontstaan vanuit een ICO die begin september 2017 eindigde. Een ICO kun je zien als een startup voor digitale coins. In totaal haalde dit platform ruim 70 miljoen dollar op. De token van TRON, Tronix, was destijds te koop voor 0,0019 Amerikaanse dollar. Inmiddels wordt deze verhandeld voor 0,018 dollar. Deze flinke stijging van bijna 1000% is natuurlijk al reden genoeg om geïnteresseerd te raken voor de meeste mensen. Om meer aandacht voor het platform en de coin te creëren werden er kleine hoeveelheden van de coin gratis weggegeven. Uiteraard met de bedoeling dat mensen uiteindelijk meer bij gaan kopen. Sindsdien is de Tronix eigenlijk alleen nog maar populairder geworden en is ook de koers van de coin flink gestegen.

Digitale entertainmentindustrie

TRON is speciaal opgezet en ontwikkeld voor de digitale entertainmentindustrie. Daarbij kun je denken aan games en sociale netwerken maar ook online casino’s vallen binnen deze categorie. Het is een gigantische industrie met een marktwaarde van 1 biljoen dollar wereldwijd. TRON heeft een protocol gemaakt waarmee iedereen zijn eigen data op een decentrale manier kan beheren en publiceren. Op die manier kunnen makers van games, spellen, muziek en documenten alles weer in eigen hand houden en dus ook zelf de verdiensten opstrijken. Vandaag de dag is dat namelijk bijna nooit meer het geval. Vrijwel altijd is er een tussenpersoon die er natuurlijk ook weer met een gedeelte van de winst vandoor gaat. Grootste voordeel van de techniek van TRON is dat de makers meer verdienen en de prijzen in veel gevallen lager worden voor de consumenten.

Live streaming

Justin Sun is de oprichter en CEO van TRON. Hij heeft na zijn studie de app Peiwo ontwikkeld. Vandaag de dag is dat één van de allergrootste live streamingapplicaties van China met meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers. Deze app gaat als eerste gebruik maken van TRON. Daarbij wordt er vooral gebruik gemaakt van de smart contracts van TRON om live shows mee te regelen. De verwachting is dat straks ook andere applicaties TRON gaan gebruiken. In dat geval zal het ook mogelijk zijn om Tronix over te hevelen van de ene na de andere app om zo betalingen te doen.

Investeren in TRON

Het is wellicht een slim idee om te investeren in deze opkomende cryptovaluta. Er zijn veel van de TRX coins in omloop waardoor ze per coin nooit enorm veel waard gaan worden. Dat maakt ze perfect geschikt voor kleine aankopen in bijvoorbeeld apps. Met het investeren neem je echter wel altijd een risico aangezien niemand kan voorspellen hoe de koers verder zal verlopen.

Handige links
Website

Blockchain
Source Code

Twitter