Waar kan ik altcoins kopen?

De laatste maanden investeren steeds meer mensen in altcoins. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien je er behoorlijk veel geld mee kunt verdienen. Het enorme succesverhaal van de bitcoin is uiteraard niet onbekend gebleven bij veel mensen. Om nu in te stappen bij bitcoin is echter wellicht wat laat. Daardoor kiezen veel mensen voor altcoins. Dit zijn alternatieve coins voor de bitcoin. Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende cryptomunten op de markt en daardoor kan het erg interessant zijn om te kopen en op die manier een leuke investering te doen. Maar als je hebt besloten om altcoins te kopen, waar kun je dat dan eigenlijk doen? En hoe gaat dat precies?

Grote voordeel van altcoins kopen

Er zijn trouwens redenen genoeg om altcoins te kopen. Het allergrootste voordeel is echter dat je er het snelste de meeste winst mee kan maken. En dat is immers dé reden dat je altcoins wil kopen is het niet? Wanneer je altcoins gaat kopen, moet je niet opkijken van een winst die neerkomt op 20% per dag. Bij veel cryptomunten kun je bijvoorbeeld ook een groei van 150% per week verwachten!

Maar waar koop je die altcoins dan?

Er zijn tal van aanbieders of exchanges waar je altcoins kunt kopen. Ze werken overigens allemaal weer met verschillende voorwaarden, dus het is verstandig om hier even goed naar te kijken voor je instapt. Er zijn bijvoorbeeld hele grote exchanges zoals Bittrex en Binance. Overigens kun je hier nog niet met euro’s betalen. Wanneer je altcoins wil kopen bij deze aanbieders moet je betalen met Bitcoin. Voordat je iets kunt kopen, moet je dus dat bedrag aan Bitcoin in je portefeuille op deze exchange zetten. Grote voordeel is wel dat je hier vrijwel alle bekend een populaire altcoins kunt kopen.

Overzicht van Bitcoin en altcoin brokers

Bij onderstaande brokers kun je eenvoudig via iDEAL altcoins kopen.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker #BetalenInfo

Bezoek100+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu tot € 1000 gratis handelen.

Bezoek200+iDEAL en BancontactSparen voor 1,50% korting
3% staking rewards over je stablecoins.

Bezoek51iDEAL en Bancontact

Bezoek140iDEAL en BancontactMobiele app iOS en Android

Bezoek5iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek23iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek4iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek3iDEAL en Bancontact

Bezoek5iDEAL en Bancontact

Bezoek70iDEAL en Bancontact

Bezoek4iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Kleinere altcoin exchanges

Daarnaast zijn er echter ook heel wat kleinere exchanges waar je in cryptomunten kunt handelen en dus altcoins kunt kopen. Deze zijn vooral erg populair onder degenen die er heel veel tijd en moeite in steken. De kans is namelijk wel groter dat je er bepaalde coins tegenkomt waar geen winst mee te behalen valt. Aan de andere kant kun je hier ook als eerste de pareltjes vinden die later meer waard gaan worden. Het handelsvolume is er dan ook erg laag. Je loopt dus eigenlijk meer risico wanneer je altcoins op een kleine exchanges koopt, maar tegelijkertijd is de kans groter dat je heel veel winst kunt maken!

Denk goed na voordat je koopt

Het is erg belangrijk om vooraf goed na te denken waar je precies altcoins wil gaan kopen. Op kleinere exchanges kun je uiteraard wel geluk hebben, maar wanneer je geen verstand van zaken hebt of een beginner bent, loopt dat meestal uit op een teleurstelling. Je kunt dus in dat geval veel beter voor de grotere en bekende aanbieders gaan. Hier is de kans op een mislukking namelijk veel kleiner. Denk niet te snel van jezelf dat je er veel verstand van hebt, al kan je het bij keien exchanges natuurlijk altijd proberen met kleinere bedragen.