Waar kan ik altcoins kopen?

De laatste maanden investeren steeds meer mensen in altcoins. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien je er behoorlijk veel geld mee kunt verdienen. Het enorme succesverhaal van de bitcoin is uiteraard niet onbekend gebleven bij veel mensen. Om nu in te stappen bij bitcoin is echter wellicht wat laat. Daardoor kiezen veel mensen voor altcoins. Dit zijn alternatieve coins voor de bitcoin. Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende cryptomunten op de markt en daardoor kan het erg interessant zijn om te kopen en op die manier een leuke investering te doen. Maar als je hebt besloten om altcoins te kopen, waar kun je dat dan eigenlijk doen? En hoe gaat dat precies?

Grote voordeel van altcoins kopen

Er zijn trouwens redenen genoeg om altcoins te kopen. Het allergrootste voordeel is echter dat je er het snelste de meeste winst mee kan maken. En dat is immers dé reden dat je altcoins wil kopen is het niet? Wanneer je altcoins gaat kopen, moet je niet opkijken van een winst die neerkomt op 20% per dag. Bij veel cryptomunten kun je bijvoorbeeld een hoge groei verwachten verwachten! Maar houd er rekening mee dat ze vaak ook met dubbele rode cijfers dalen.

Maar waar koop je die altcoins dan?

Er zijn tal van aanbieders of exchanges waar je altcoins kunt kopen. Ze werken overigens allemaal weer met verschillende voorwaarden, dus het is verstandig om hier even goed naar te kijken voor je instapt. Er zijn bijvoorbeeld hele grote exchanges zoals Bybit en KuCoin. Hier kan je tegenwoordig eenvoudig met euro en iDEAL betalen. Wanneer je altcoins wil kopen bij deze aanbieders kan je ook betalen met Bitcoin of een andere crypto. Grote voordeel is wel dat je hier vrijwel alle bekende en populaire altcoins kunt kopen.

Overzicht van Bitcoin en altcoin brokers

Bij onderstaande brokers kun je eenvoudig via iDEAL altcoins kopen.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek190+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bezoek60iDEAL en BancontactGeen

Kleinere altcoin exchanges

Daarnaast zijn er echter ook heel wat kleinere exchanges waar je in cryptomunten kunt handelen en dus altcoins kunt kopen. Deze zijn vooral erg populair onder degenen die er heel veel tijd en moeite in steken. De kans is namelijk wel groter dat je er bepaalde coins tegenkomt waar geen winst mee te behalen valt. Aan de andere kant kun je hier ook als eerste de pareltjes vinden die later meer waard gaan worden. Het handelsvolume is er dan ook erg laag. Je loopt dus eigenlijk meer risico wanneer je altcoins op een kleine exchanges koopt, maar tegelijkertijd is de kans groter dat je heel veel winst kunt maken!

Denk goed na voordat je koopt

Het is erg belangrijk om vooraf goed na te denken waar je precies altcoins wil gaan kopen. Op kleinere exchanges kun je uiteraard wel geluk hebben, maar wanneer je geen verstand van zaken hebt of een beginner bent, loopt dat meestal uit op een teleurstelling. Je kunt dus in dat geval veel beter voor de grotere en bekende aanbieders gaan. Hier is de kans op een mislukking namelijk veel kleiner. Denk niet te snel van jezelf dat je er veel verstand van hebt, al kan je het bij kleinere exchanges natuurlijk altijd proberen met kleinere bedragen.

Onthoud ook goed dat een altcoin kopen geen garantie is voor winst. Doe goed onderzoek voordat je in een alternatieve coin investeert.

Waar kan je altcoins kopen?

Op onze website vind je een lijst met alle populaire altcoin aanbieders van 2023. Deze aanbieders bieden iDEAL aan en hebben een goede reputatie binnen de markt.

Gaat een altcoin stijgen als ik het koop?

Nee! Investeren in altcoins is nog risicovoller dan investeren in Bitcoin. Doe goed onderzoek naar het desbetreffende project. Een altcoin kan net zo hard weer dalen.

Kan ik betalen met iDEAL?

Ja, je kan bij alle aanbieders betalen met iDEAL.

Wat is een goed moment om te investeren?

Dit weet natuurlijk niemand, maar het beste moment is als de koersen laag staan. Is er dus een flinke dip geweest en heb je vertrouwen in het project, dan kan dit het juiste moment zijn.