Dash (DASH)

Naast de overbekende Bitcoin zijn er de laatste tijd ontzettend veel andere digitale coins ontstaan. Althans, heel veel bestonden al maar worden nu pas bekend en populair. Er is intussen zelfs een verzamelnaam bedacht voor al deze coins: altcoins. Dash is één van de vele altcoins en heeft de eigenschappen die je ook een contant geld toe kunt dichten. Het is een decentraal betaalsysteem waarmee er tussen zender en ontvanger helemaal anoniem kan worden uitgewisseld. Daarbij speelt veiligheid een belangrijke rol. Fraude is namelijk haast onmogelijk. Hieronder kom je alles over Dash te weten!

Dash koers live in euro

powered by Coinlib

Wat is Dash precies?

Digitale valuta zijn steeds meer in opkomst. De verwachting is zelfs dat ze in de toekomst ander valuta gaan vervangen. De software van de digitale coin Dash is gebaseerd op die van Bitcoin maar heeft wel enkele verbeteringen. Die zijn voornamelijk te vinden in de blockchain techniek. Privacy is bij Dash erg belangrijk. Andere cryptocurrencies slaan alle transacties op in de blockchain. Vervolgens worden deze ook gepubliceerd. Iedereen kan dus zien vanaf welk BTC-adres de transactie is verstuurd, wie de ontvanger is en om hoeveel het gaat. Dash maakt gebruik van PrivateSend technologie waardoor al deze informatie wordt geanonimiseerd. Daardoor is het onmogelijk om deze transacties te traceren. Dat kun je eigenlijk vergelijken met contant geld. Daar komt overigens ook de naam van deze coin vandaan. Dash staat voor Digital Cash.

Razendsnelle transacties op de Dash blockchain

Een ander groot voordeel van Dash is dat het erg snel werkt. Dankzij de InstandSend technologie wordt je transactie vrijwel direct bevestigd. De bevestiging zal in alle gevallen maximaal vijf seconden in beslag nemen. Dit gebeurt door een decentraal netwerk van servers, die de naam Masternodes heeft gekregen. Dit netwerk is in staat om transacties heel snel te bevestigen. Daardoor zijn er geen wachttijden meer, worden er geen onnodige transactiekosten gerekend én zijn miners overbodig geworden. Het netwerk bestaat uit ruim 4100 verschillende servers die 24/7 bezig zijn met het bijhouden van een wallet en het controleren van transacties.

Sterk wisselende Dash koers

Dash is begin 2014 ontstaan, al was het eerder bekend onder andere namen. Vooral in 2017 is de waarde van Dash enorm gestegen. Waar de coin daarvoor rond de 45 euro waard was en redelijk stabiel, werd deze in 2017 in een half jaar tijd bijna vier keer zoveel waard! Langzaam maar zeker lijkt het erop dat deze valuta volwassen begint te worden. Dash heeft zich dan ook stevig in de top tien van cryptovaluta genesteld. De koers blijft echter, net als bij vrijwel alle andere digitale valuta, behoorlijk schommelen. Daardoor is investeren niet zonder risico.

Dash Wallet

Wanneer je Dash wilt gaan kopen, heb je wel een Dash wallet nodig om deze in op te slaan. Daar zijn meerdere opties voor mogelijk. Allereerst kun je natuurlijk gebruik maken van de officiële wallet van de digitale valuta. Daarnaast zijn er echter ook nog veel andere wallets

beschikbaar. Sommige daarvan zijn uitgebreider of handiger. Het hangt er natuurlijk maar net van af waar je naar op zoek bent en wat je eigen wensen zijn.