Zcash (ZEC)

In de loop der tijd zijn er ongelooflijk veel verschillende digitale valuta ontstaan. Als leek lijkt het er misschien op dat al deze valuta hetzelfde zijn of op zijn minst op elkaar lijken. Er zijn echter behoorlijk veel grote verschillen te zien en te bemerken. Je moet er alleen even goed voor kijken. Die verschillen kunnen namelijk het verschil maken tussen heel rijk worden of verlies lijden. Zcash is één van de cryptovaluta die de laatste jaren sterk in opkomst zijn. Zcash is te omschrijven als digitaal contant geld. Daarmee kun je online betalingen doen. Het grote voordeel daarvan is dat je met deze digitale munt veel meer privacy hebt dan met andere digitale munten waaronder Bitcoin.

Zcash koers live in euro

powered by Coinlib

Met Zcash betaal je volledig anoniem

Zo biedt Zcash bijvoorbeeld de mogelijkheid om transacties en betalingen helemaal anoniem te verrichten. Bij heel veel andere digitale valuta is dat niet mogelijk. Je transacties worden in dat geval op de blockchain opgeslagen en zijn zelfs door alle gebruikers in te zien. Men kan dan zender, ontvanger en de hoogte van de transactie zien. Zcash heeft dus uitstekende software waarmee het mogelijk is om de inhoud van je transactie te versleutelen. Daardoor kunnen enkel de mensen die beschikken over een zogeheten View Key zien wie de zender en de ontvanger zijn en wat de hoogte van de transactie is. Deze digitale munt is de eerste die dit op zo’n slimme manier aanpakt en daarmee de privacy van de gebruiker garandeert.

Waar kan je Zcash kopen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om Zcash te kopen. Allereerst kun je dat eenvoudig doen door middel van iDEAL waarbij je de coins die je koopt gewoon met euro’s betaalt. Het is het meest eenvoudig om dit via Litebit te doen. Het is echter ook mogelijk om Zcash te kopen met andere digitale valuta. Wissel bijvoorbeeld op een cryptocurrency exchange je bitcoins in voor deze nieuwe munt. Dat is overigens ook nog eens een stuk voordeliger. Houd hierbij goed de Zcash koers in de gaten bij verschillende exchanges.

Hoe is Zcash ontstaan?

Deze digitale valuta is ontstaan vanuit een ouder project dat ZeroCoin heette. Nadat het project in de Verenigde Staten slaagde, werd het door een uitstekend team op het gebied van cryptopgeld ontwikkeling verder opgepakt en geprofessionaliseerd. Zcash beschikt over een eigen stichting die de valuta beheert. Bij deze stichting zijn heel veel specialisten betrokken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de oprichter van het eveneens zeer geslaagde Ethereum. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Zcash binnen afzienbare tijd geïntegreerd zal worden op Ethereum.

De grootste verschillen van Zcash en Bitcoin

Maar wat zijn dan eigenlijk de grootste verschillen tussen deze digitale valuta en Bitcoin? Allereerst beschikt Zcash over een volledig onafhankelijke blockchain. Daar moet wel direct bij worden vermeld dat deze blockchain wél gebaseerd is op die van Bitcoin. Er zijn echter de nodige veranderingen en aanpassingen gedaan. Daarbij worden er andere algoritmes toegepast waardoor de privacy van de consumenten gewaarborgd is. Zoals eerder gezegd is het daardoor mogelijk om iedere transactie te versleutelen. Een ander groot verschil is dat Bitcoin decentraal is zonder begeleidende instantie. Bij Zcash is dat niet het geval.