Welke wallet moet ik kiezen voor mijn cryptocurrency?

Intussen ook al de eigenaar van een cryptomunt? Dan ben je vast ook al op de hoogte van de wallets die daarvoor nodig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende cryptomunten beschikbaar en om deze munten goed en veilig te kunnen beheren is er een portemonnee nodig. In dit geval gaat dat uiteraard om een digitale portemonnee. Die zijn overigens in heel veel verschillende vormen te verkrijgen. We noemen deze digitale portemonnees ook wel cryptocurrency wallets. Maar welke kun je nu eigenlijk het beste kiezen? Hieronder wordt een advies per soort wallet gegeven

Er zijn drie verschillende soorten wallets

Er is namelijk grofweg een onderscheid te maken tussen drie verschillende soorten wallets. Allereerst heb je software wallets waarbij je software op je computer, tablet of smartphone installeert waarmee je vervolgens je cryptomunten kunt beheren. Grote voordeel hiervan is dat het een erg veilige wallet is. Nadeel is echter dat je enkel in je wallet kunt op je eigen computer. Op een andere computer is dat niet mogelijk. Dat is wel zo als je gebruik maakt van een online wallet. In dat geval kun je namelijk altijd en overal inloggen. Daar staat dan echter weer tegenover dat je meer risico loopt en dat het dus minder veilig is. Tot slot bestaan er ook nog hardware wallets. Dit is zonder twijfel de meest veilige optie én je kunt deze ook nog eens overal mee naar toe nemen!

Software wallet advies

Er is heel veel verschillende software beschikbaar op dit gebied. Belangrijk is in ieder geval om altijd eerste de betrouwbaarheid van een bepaalde aanbieder te checken. Dat doe je eenvoudig door gewoon even op internet te zoeken naar wat anderen over de aanbieder zeggen. Daarnaast is het ook belangrijk op te weten dat veel cryptomunten hun eigen software hebben. Dat betekent niet dat je alleen die bewuste software kunt gebruiken, maar wel dat het veel extra voordeel oplevert. Voor een wallet advies is dat echter behoorlijk lastig. Het hangt er namelijk vanaf welke cryptomunt je hebt. Wel zijn er enkele hele goede multi-crypto wallets te noemen. Hiermee kun je verschillende cryptomunten tegelijk bewaren. Jaxx en Exodus behoren zonder twijfel tot de beste.

Online wallet advies

Ook online zijn er heel veel verschillende wallets te vinden. Als er een online wallet advies gegeven moet worden, komt echter al snel Bitvavo boven drijven. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van deze wallet valt heel snel op. Daarnaast is het ook een relatief veilige wallet, zeker als je jezelf bedenkt dat het een online wallet is.

Je kunt Bitvavo gebruiken voor Bitcoin, Litecoin en Ethereum, en tientallen meer munten. Het is overigens ook in het Nederlands beschikbaar en maakt voor extra veiligheid gebruikt van een dubbele authenticatie. Je kunt deze online wallet gratis aanmaken en het is mogelijk om vanuit de wallet cryptomunten te kopen. Bekijk hier het overzicht van alle gratis online wallets.

Ons advies is om alleen tegoeden op online wallets te bewaren, waarmee je ook daadwerkelijk gaat handelen. Als je van plan bent om een munt voor lange termijn vast te houden, dan raden wij aan om een hardware of software wallet te gebruiken. Dan beschik je namelijk over je eigen private keys en ben je niet afhankelijk van de veiligheid van de aanbieder.

Hardware wallet advies

Hardware wallets zijn in alle soorten, maten en prijzen beschikbaar. Het is echter aan te raden om niet direct voor de meest goedkope versie te gaan. Als er één hardware wallet uitspringt is het de Ledger Nano S.

Zonder twijfel één van de beste hardware wallets en ook de meest uitgebreide en veilige cryptocurrency wallets die op de markt te verkrijgen zijn. Talloze cryptocurrencies worden door deze hardware wallet ondersteund.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet