Ripple kopen

Wanneer je denkt aan cryptocurrency denk je waarschijnlijk als eerste aan de Bitcoin. De Bitcoin werd in 2009 bedacht door Satoshi Nakamoto. Wie deze Satoshi Nakamoto precies is weten we niet, het is namelijk een anoniem persoon of groep. Het idee achter de Bitcoin en vele andere cryptocurrency is dat er geen instellingen zoals banken er invloed op hebben. Het is dus een digitale munt die gedecentraliseerd is. Er is dus geen overkoepelende organisatie zoals De Nederlandsche Bank die alles in de gaten houdt. Bij cryptocurrency wordt dit door de gebruikers zelf gedaan. Miners controleren en verifiëren alle transacties die in de blockchain staan. In de blockchain staan namelijk alle transacties van een cryptocurrency en kun je zien als een groot kasboek.

Op het gebied van cryptocurrency bestaan er naast de Bitcoin een hoop andere digitale munten, maar er is er een die eruit springt. Dat is namelijk de Ripple. Sommige cryptocurrency springen er uit omdat ze een specifiek doel hebben zoals de Enjin heeft voor games, maar de Ripple is een betaalmiddel speciaal voor banken. Net zoals de Bitcoin maakt Ripple gebruik van de blockchain methode, maar toch is er een groot verschil. Ripple is namelijk niet gedecentraliseerd is. Ripple is speciaal gemaakt om gebruikt te worden door banken en andere financiële instellingen. Dat is dus precies het tegenovergestelde van alle andere cryptocurrency die bestaan. Kom erachter of Ripple kopen interessant voor jou is.

Waar kan ik Ripple kopen?

Bij onderstaande brokers kun je eenvoudig Ripple kopen via gemakkelijke betaalmethoden, zoals iDEAL en Bancontact.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek190+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bezoek60iDEAL en BancontactGeen

Gebruik de volgende pagina om de actuele Ripple koers te bekijken. Ripple is eigenlijk de naam achter het bedrijf, en de naam van de munt is XRP.

Wat is Ripple?

Ripple kopen (XRP)
Logo van de XRP munt

Ripple is dus een munt die niet gedecentraliseerd is en ook niet open source. Je zou dus verwachten dat het geen populaire coin is, maar niets is minder waar. Doordat Ripple zich vooral op de markt voor banken richt, is het een enorm populaire cryptocurrency en wordt het ook veel gebruikt door banken en andere financiële organisaties.

De bedenkers van Ripple hebben de coin bedacht samen met een techniek die transacties sneller moet laten verlopen. Deze techniek heet het Ripple Payment Protocol. De bedenkers van Ripple hopen dat veel banken van hun techniek gebruik gaan maken omdat ze vinden dat transacties tussen verschillende banken en verschillende landen sneller, maar vooral ook goedkoper kan.

Wanneer je bijvoorbeeld geld van je ING rekening gaat overmaken naar een andere ING rekening, staat het er meteen op. Maar wanneer je het naar een andere bank overmaakt duurt het al wat langer. Als je geld naar een bankrekening in een ander land stuurt, heeft je bank te maken met een andere bank dan de Nederlandse, en kan het meerdere werkdagen duren voordat het overgemaakt is. Daarbij is de transactie soms in een andere valuta.

Dit systeem is vrij kostbaar voor banken, omdat het veel extra kosten met zich mee brengt en het duurt vooral langer. Het systeem van Ripple fungeert als brug tussen banken, landen en verschillende valuta. Zij laten een transactie tussen Nederland en Amerika net zo snel verlopen als een transactie tussen twee ING rekeningen.

Ripple versturen is zo goed als gratis

Bij cryptocurrency horen fee’s. Dit zijn een stukje extra kosten die worden gerekend bij een transactie. Ripple rekent nauwelijks extra kosten. Per transactie wordt slechts een duizendste van een cent als fee gerekend. Op deze manier willen ze zo veel mogelijk banken overhalen om hun systeem te gebruiken. Het scheelt namelijk veel geld. Ook kan Ripple veel transacties aan. Per seconde kunnen er ongeveer 1000 transacties plaatsvinden. Dat is bijvoorbeeld een stuk sneller dan het netwerk wat banken nu gebruiken, maar ook een stuk sneller dan het netwerk van Bitcoin. Dit komt omdat Ripple wel een centrale organisatie heeft die alle transacties controleert. De snelheid van het netwerk van de bitcoin is afhankelijk van de gebruikers die de transacties zelf controleren op de blockchain.

Hoe en waar kan ik Ripple kopen?

XRP logo van de munt
XRP de naam van de Ripple munt

Dat het systeem van Ripple is ontwikkeld voor banken, betekend niet de Ripple alleen beschikbaar is voor banken en andere financiële instelling. Zoals je hierboven kunt zien, zijn er veel brokers die de Ripple aanbieden. Iedereen kan dus Ripple kopen.

Het kopen van Ripple is net zo eenvoudig als het kopen van Bitcoin. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een account bij een broker. Het kan soms lastig zijn om de broker te kiezen die het beste bij je past. Het aanbod van verschillende brokers is namelijk vrij groot. We geven dan ook iedereen de tip om rond te kijken bij verschillende brokers en om de voordelen tegen elkaar af te wegen. Wanneer je start bij een broker krijg je vaak een aantal leuke extra’s zoals extra tegoed of een lage fee. Het kan dus zeker geen kwaad om accounts te hebben bij verschillende brokers. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor Bitvavo kies je voor een Nederlandse broker die ook nog eens een van de goedkoopste is. Wanneer je bij hun een cryptocurrency aanschaft, betaal je een lage fee. Dit zijn als het ware de transactiekosten.

Voor het aanschaffen van Ripple moet je na het aanmaken van een account een aantal stappen doorlopen. Je moet je account verifiëren om alles veilig te laten verlopen. Vervolgens stort je geld in je account via iDEAL of Bancontact. Van dit geld kun je vervolgens Ripple of een andere cryptocurrency kopen. Let bij het uitkiezen van een Broker ook of een broker een wallet aanbiedt. In een wallet bewaar je digitaal je cryptocurrency en sommige wallets kunnen je beschermen tegen hackers.

Waarom zou je Ripple kopen?

Ripple richt zich met hun systeem echt op snellere en goedkopere transacties tussen banken. Grote banken als BBVA, Bank of America en Santander zijn enkele financiële instellingen die gebruik maken van de technologie van Ripple. De Ripple is dus niet alleen populair omdat het een vernieuwende techniek biedt aan banken, maar ook omdat de techniek nu al intensief gebruikt wordt.

Naast het Ripple Payment Protocol heeft Ripple dus ook een eigen munt die natuurlijk gebruik maakt van deze technologie. Deze munt is voor iedereen beschikbaar via verschillende brokers. Door de populariteit is de munt van hoge waarde en zal deze hoge waarde aanhouden gaande meer grote bedrijven en banken met de technologie gaan werken.