Hoe Bitcoin kopen?

Op deze pagina leggen wij stap voor stap uit hoe je Bitcoin kopen kan met iDEAL of Bancontact. Wij hebben gekozen voor de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Handleiding Bitcoin kopen

Voer de stappen uit en koop je eerste Bitcoin.

Voordat je Bitcoin koopt is het noodzakelijk dat je een betrouwbare Bitcoin broker (ook wel een wisselkantoor) kiest. Je wilt vast Bitcoin kopen om winst te maken, daarom is het ook belangrijk dat je de handelskosten zo laag mogelijk houdt.

Daarom kiezen wij voor de goedkoopste Bitcoin aanbieder van Nederland en België: Bitvavo. Hier kan je eenvoudig met iDEAL en Bancontact betalen én je kan al investeren vanaf 1 euro. Bitvavo is een van de weinige brokers die de transactiekosten transparant toont en deze zijn maximaal 0.25%.

In ons BTC stappenplan laten wij zien hoe je stap voor stap Bitcoin koopt bij Bitvavo. Klik op onderstaande knop om een account aan te maken bij Bitvavo en voer de e-mailverificatie uit.

Handel de eerste 1.000 euro gratis bij Bitvavo

Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Korte samenvatting wat we gaan doen: Na registratie gaan we ons identificeren (dit is wettelijk verplicht), vervolgens storten we tegoed met iDEAL en daarna kunnen we eenvoudig Bitcoin kopen en bewaren in een wallet.

Lees meer over deze broker in onze Bitvavo review.

Ga verder met de volgende stap.

Jouw Bitcoin aankoopproces:

-1 %

De tijd van Bitcoin kopen zonder identificatie is voorbij, en dit juichen wij toe. Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en wordt gezien als een financiële instelling. Dit betekent dat zij exact moeten weten wie jij bent en waar jouw geld vandaan komt.

Na het verifiëren van je e-mailadres worden een aantal vragen gesteld over de herkomst van je vermogen. Dit duurt ongeveer 30 seconden.

Daarna wordt gevraagd of je staking opbrengsten aan- of uit wil zetten. Als je dit aanzet ontvang je extra opbrengsten over je Bitcoin holdings, het is dus verstandig om dit in te schakelen. Je kan dit later aan- of uitschakelen.

Als allerlaatst komt de belangrijkste stap, de identiteitsverificatie. Je bent bij wet verplicht om deze stap uit te voeren om Bitcoin te kunnen aanschaffen. Dit is een volledig geautomatiseerd proces en duurt slechts 90 seconden.

Tips voor de identificatie:

  1. Schakel je flitser uit.
  2. Zorg dat het document goed en volledig zichtbaar is.
  3. Doe het tijdens kantooruren voor een snelle verwerking.
Bitvavo identificeren
Verificatie van je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs.

Ga verder naar de volgende stap om euro te storten met iDEAL of Bancontact.

Jouw Bitcoin aankoopproces:

50 %

Na een succesvolle identificatie kan je euro storten vanaf je IBAN bankrekening. Dit doe je door op de Tegoed storten knop te klikken via het dashboard.

Vervolgens kan je kiezen voor een iDEAL, Bancontact of een bankoverschrijving betaling. Voer simpelweg het gewenste bedrag in en kies een betaalmethode naar wens.

Wanneer je kiest voor iDEAL of Bancontact dan wordt je tegoed direct toegevoegd aan je account en kunnen we verder. Dit duurt niet langer dan 60 seconden.

Bitvavo tegoed storten
Storten van eurotegoed met iDEAL of Bancontact.

Ga verder naar de volgende stap om Bitcoin te kopen.

Jouw Bitcoin aankoopproces:

75 %

Als je euro hebt gestort dan kunnen we eindelijk Bitcoin kopen! Dit doe je door vanuit het dashboard op Bitcoin te klikken. Op de speciale Bitcoin pagina kan je vervolgens eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen.

Voer het bedrag in waarvoor je BTC wil kopen en het systeem berekent meteen hoeveel BTC je daarvoor terugkrijgt. Ook zie je 100% transparant de handelskosten en de spread. De meeste brokers doen hier erg geheimzinnig over.

Bij Bitvavo Bitcoin kopen
Bitcoin kopen

Als je op Kopen klikt ga je direct Bitcoin aankopen en ontvang je je BTC in je eigen wallet.

Je kan ditzelfde proces herhalen voor alle 88 andere munten die door Bitvavo worden aangeboden.

In het voorbeeld zie je dat de handelskosten € 0,25 zijn, bij andere brokers kunnen deze kosten wel oplopen tot boven de € 2 voor dezelfde transactie.

Ga verder naar de volgende stap om je Bitcoin wallet te bekijken.

Je hebt nu succesvol Bitcoin gekocht!

100 %

Na je Bitcoin aankoop wordt je BTC automatisch toegevoegd aan je Bitcoin wallet. Dit gebeurt allemaal intern, waardoor je geen extra kosten hoeft te betalen zoals mining fees en andere transactiekosten. Ook gebeurt dit vrijwel instant, terwijl dit via de blockchain soms toch een half uur kan duren.

Je vindt je Bitcoin wallet door via het dashboard op Bitcoin te klikken. Hier zie je een overzicht van je BTC holdings en kan je ook ervoor kiezen om je BTC te versturen of eventueel te storten. Ook kan je hier je Bitcoin weer verkopen.

Wanneer je staking hebt geactiveerd ontvang je over je BTC ook nog eens 1.20% extra rendement op jaarbasis.

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Bitcoin koop je bij een online cryptocurrency exchange of broker. Dit zijn partijen die Bitcoins opkopen en toegankelijk maken voor consumenten. Ze verkopen de Bitcoin namelijk met behulp van onze bekende betaalmethoden zoals iDEAL en Bancontact. Deze partijen noem je brokers.

Bij brokers koop je Bitcoin eenvoudig met de volgende stappen:

  1. Kies een broker naar keuze voor het aanschaffen van Bitcoin (tip: let op de kosten per transactie).
  2. Registreer een account.
  3. Voer een identificatie uit (dit is helaas sinds 2020 verplicht).
  4. Kies Bitcoin en geef aan hoeveel je wilt kopen.
  5. Betaal eenvoudig met iDEAL, Bancontact of creditcard.
  6. De Bitcoins worden verstuurd naar je wallet.

Op onze website hebben we een handig overzicht van alle Nederlandse verkooppunten die Bitcoin verkopen. Op deze pagina zie je verschillende aanbieders die ieder verschillende voordelen hebben. Een voordeel is dat veel van deze aanbieders ook een Bitcoin wallet aanbieden. Deze heb je nodig om je Bitcoin in te bewaren. Verder op deze pagina lees je daar meer over.

Bij welke broker kan ik het beste Bitcoin kopen?

Zoals je kunt zien hebben we een flinke lijst gemaakt met alle Nederlandse verkooppunten voor Bitcoin. Er zijn dan ook een flink aantal aanbieders. Wanneer je voor het eerst Bitcoin gaat kopen kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om een broker uit te kiezen.

Als we een tip mogen geven raden we Bitvavo aan. Bitvavo dit is de goedkoopste exchange in Nederland. Deze exchange rekent maximaal 0.25% aan handelskosten. Bij elke aankoop van Bitcoin betaal je een deel aan de broker. Je kunt dit zien als een soort transactiekosten. Bitvavo is geschikt voor beginners, maar ook voor ervaren handelaren.

Deze broker heeft een fijne en duidelijke site in het Nederlands waardoor je alle informatie eenvoudig kunt vinden.

Naast Bitvavo heb je natuurlijk nog keuze uit andere brokers. Op deze pagina lees je ook wat de voordelen zijn van een specifieke broker. Misschien wil je juist een broker die een heel groot assortiment heeft.

Een tip die we je mee willen geven is dat het geen kwaad kan om even rond te kijken en om accounts aan te maken op verschillende sites.

Wat is een Bitcoin wallet?

We hebben het hierboven al even gehad over een wallet waar je de Bitcoin in moet bewaren, maar wat is dat nu precies? Een Bitcoin wallet is een online portemonnee waar je al je Bitcoin en eventueel andere cryptocurrency in kunt bewaren.

Het hebben van een wallet is zeer belangrijk omdat een wallet altijd optimaal beveiligd is. Hierdoor weet je zeker dat hackers niet bij je Bitcoin kunnen. Bitcoin is natuurlijk een gewillig goed.

Waarom investeren in Bitcoin?

Nu je hebt kunnen lezen hoe eenvoudig het is om Bitcoin te kopen, zit je misschien nog met een vraag, want waarom zou je juist nu Bitcoin kopen? Je kunt Bitcoin kopen, omdat je gelooft dat Bitcoin het betaalmiddel van de toekomst is, maar je kunt ook Bitcoin kopen als investering. Je hoort namelijk veel over de waarde van Bitcoin. Wanneer je op het juiste punt in en uit stapt, kan het de investering meer dan waard zijn.

Geld op een spaarrekening zetten levert tegenwoordig zo goed als niks meer op. Veel mensen zoeken dan ook alternatieven om hun vermogen te laten groeien. Investeren in Bitcoin kan dus een prima alternatief zijn voor het geld stoffig op je spaarrekening te laten staan.

Uiteraard zitten zoals aan elke investering risico’s. Of je nu belegt in een bedrijf of in Bitcoin, er bestaat altijd een kans dat je met minder winst uit komt dan voorheen gehoopt. Doe dus zelf altijd goed onderzoek naar deze cryptovaluta, voordat je er ook maar een cent in investeert.

Aan het eind van 2018 was een Bitcoin ongeveer € 3260 waard. Als je naar het verleden kijkt van de Bitcoin is dat een zeer lage waarde. Veel experts denken dan ook dat de waarde van de Bitcoin in 2021 kan gaan stijgen.

Doordat de Bitcoin steeds meer als handelswaar verhandeld wordt, zoals op de beurzen, is Bitcoin enorm populair aan het worden. Door deze populariteit is deze cryptocurrency erg in trek en kan de waarde gaan stijgen.

Zeker nu veel institutionele partijen, zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen interesse hebben in BTC.

Kan ik zonder technische kennis BTC kopen?

Ja, tegenwoordig is het kopen van Bitcoin net zo makkelijk als een bestelling doen bij Bol.com. Je hebt geeneens extra software nodig.

Hoe kan ik betalen voor mijn Bitcoins?

Koop Bitcoin eenvoudig met iDEAL, Bancontact, creditcard en andere betaalmethodes.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Bitcoin heb?

Na een succesvolle betaling duurt dit vaak niet langer dan enkele minuten. Maar dit ligt ook aan de drukte van het netwerk.

Moet ik mij verplicht identificeren?

Ja, door de cryptowet van 2020 moet iedereen zich verplicht identificeren vanaf 0 euro.