Bitcoin kopen

Bitcoin is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest. Vooral als het gaan om de waarde van dit digitale betaalmiddel. De kans is dus groot dat je misschien ook interesse hebt in het kopen van Bitcoin.

Wanneer je je verdiept in de Bitcoin, is het vaak lastiger dan gedacht. Je hebt bijvoorbeeld een wallet nodig om je Bitcoin in te bewaren en hoe je nu precies Bitcoin koopt is ook niet altijd even duidelijk. Het kopen van Bitcoin kan heel simpel zijn als je weet waar je online moet zijn.

Wij vertellen je hoe je Bitcoin kunt kopen en geven een aantal handige tips waar je op moet letten. Ontdek of Bitcoin kopen iets voor jou is.

Waar kan ik Bitcoin kopen in 2021?

Onderstaande brokers zijn betrouwbare Nederlandse Bitcoin verkooppunten. Koop Bitcoin eenvoudig met iDEAL, creditcard of Bancontact.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker #BetalenInfo

Bezoek58+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu tot € 1000 gratis handelen.

Bezoek200+iDEAL en BancontactSparen voor 1,25% korting

Bezoek57iDEAL en Bancontact

Bezoek5iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek23iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek140iDEAL en BancontactMobiele app iOS en Android

Bezoek3iDEAL en Bancontact

Bezoek1iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek5iDEAL en Bancontact

Bezoek4iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Bitcoin koop je bij een online cryptocurrency exchange of broker. Dit zijn partijen die Bitcoins opkopen en toegankelijk maken voor consumenten. Ze verkopen de Bitcoin namelijk met behulp van onze bekende betaalmethoden zoals iDEAL en Bancontact. Deze partijen noem je brokers.

Bij brokers koop je Bitcoin eenvoudig met de volgende stappen:

  1. Kies een broker naar keuze voor het aanschaffen van Bitcoin (tip: let op de kosten per transactie).
  2. Registreer een account.
  3. Voer een identificatie uit (dit is helaas sinds 2020 verplicht).
  4. Kies Bitcoin en geef aan hoeveel je wilt kopen.
  5. Betaal eenvoudig met iDEAL, Bancontact of creditcard.
  6. De Bitcoins worden verstuurd naar je wallet.

Op onze website hebben we een handig overzicht van alle Nederlandse verkooppunten die Bitcoin verkopen. Op deze pagina zie je verschillende aanbieders die ieder verschillende voordelen hebben. Een voordeel is dat veel van deze aanbieders ook een Bitcoin wallet aanbieden. Deze heb je nodig om je Bitcoin in te bewaren. Verder op deze pagina lees je daar meer over.

Bij welke broker kan ik het beste Bitcoin kopen?

Zoals je kunt zien hebben we een flinke lijst gemaakt met alle Nederlandse verkooppunten voor Bitcoin. Er zijn dan ook een flink aantal aanbieders. Wanneer je voor het eerst Bitcoin gaat kopen kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om een broker uit te kiezen.

Als we een tip mogen geven raden we Bitvavo aan. Bitvavo dit is de goedkoopste exchange in Nederland. Deze exchange rekent maximaal 0.25% aan handelskosten. Bij elke aankoop van Bitcoin betaal je een deel aan de broker. Je kunt dit zien als een soort transactiekosten. Bitvavo is geschikt voor beginners, maar ook voor ervaren handelaren.

Deze broker heeft een fijne en duidelijke site in het Nederlands waardoor je alle informatie eenvoudig kunt vinden.

Naast Bitvavo heb je natuurlijk nog keuze uit andere brokers. Op deze pagina lees je ook wat de voordelen zijn van een specifieke broker. Misschien wil je juist een broker die een heel groot assortiment heeft.

Een tip die we je mee willen geven is dat het geen kwaad kan om even rond te kijken en om accounts aan te maken op verschillende sites.

Wat is een Bitcoin wallet?

We hebben het hierboven al even gehad over een wallet waar je de Bitcoin in moet bewaren, maar wat is dat nu precies? Een Bitcoin wallet is een online portemonnee waar je al je Bitcoin en eventueel andere cryptocurrency in kunt bewaren.

Het hebben van een wallet is zeer belangrijk omdat een wallet altijd optimaal beveiligd is. Hierdoor weet je zeker dat hackers niet bij je Bitcoin kunnen. Bitcoin is natuurlijk een gewillig goed.

Waarom investeren in Bitcoin?

Nu je hebt kunnen lezen hoe eenvoudig het is om Bitcoin te kopen, zit je misschien nog met een vraag, want waarom zou je juist nu Bitcoin kopen? Je kunt Bitcoin kopen, omdat je gelooft dat Bitcoin het betaalmiddel van de toekomst is, maar je kunt ook Bitcoin kopen als investering. Je hoort namelijk veel over de waarde van Bitcoin. Wanneer je op het juiste punt in en uit stapt, kan het de investering meer dan waard zijn.

Geld op een spaarrekening zetten levert tegenwoordig zo goed als niks meer op. Veel mensen zoeken dan ook alternatieven om hun vermogen te laten groeien. Investeren in Bitcoin kan dus een prima alternatief zijn voor het geld stoffig op je spaarrekening te laten staan.

Uiteraard zitten zoals aan elke investering risico’s. Of je nu belegt in een bedrijf of in Bitcoin, er bestaat altijd een kans dat je met minder winst uit komt dan voorheen gehoopt. Doe dus zelf altijd goed onderzoek naar deze cryptovaluta, voordat je er ook maar een cent in investeert.

Aan het eind van 2018 was een Bitcoin ongeveer € 3260 waard. Als je naar het verleden kijkt van de Bitcoin is dat een zeer lage waarde. Veel experts denken dan ook dat de waarde van de Bitcoin in 2021 kan gaan stijgen.

Doordat de Bitcoin steeds meer als handelswaar verhandeld wordt, zoals op de beurzen, is Bitcoin enorm populair aan het worden. Door deze populariteit is deze cryptocurrency erg in trek en kan de waarde gaan stijgen.

Zeker nu veel institutionele partijen, zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen interesse hebben in BTC.

Kan ik zonder technische kennis BTC kopen?

Ja, tegenwoordig is het kopen van Bitcoin net zo makkelijk als een bestelling doen bij Bol.com. Je hebt geeneens extra software nodig.

Hoe kan ik betalen voor mijn Bitcoins?

Koop Bitcoin eenvoudig met iDEAL, Bancontact, creditcard en andere betaalmethodes.

Hoelang duurt het voordat ik mijn Bitcoin heb?

Na een succesvolle betaling duurt dit vaak niet langer dan enkele minuten. Maar dit ligt ook aan de drukte van het netwerk.

Moet ik mij verplicht identificeren?

Ja, door de cryptowet van 2020 moet iedereen zich verplicht identificeren vanaf 0 euro.