Litecoin (LTC)

Als het over digitale munten gaat, beginnen de meeste mensen direct al over Bitcoin. Dat is ook niet zo vreemd aangezien het by far de grootste cryptocoin is. In het kielzog van de Bitcoin zijn er echter ook heel wat andere digitale munten die het investeren waard zijn. Deze zijn natuurlijk een stuk goedkoper dan Bitcoin maar gaan wellicht dezelfde explosieve groei tegemoet. Litecoin wordt op dit moment als één van de allerbeste alternatieven gezien van Bitcoin. De laatste maand is deze coin dan ook behoorlijk gestegen. Toch kun je nog steeds prima instappen. Maar wat valt er eigenlijk te vertellen over deze cryptocoin? Hieronder kom je alles over Litecoin te weten!

Litecoin koers in euro

powered by Coinlib

Litecoin is een uitstekend alternatief

Litecoin is niet zomaar een alternatief. Het is namelijk de op vijf na grootste cryptocoin die op dit moment te verkrijgen is op de markt. Het fijne eraan is dat zowel beginnende investeerders als de wat meer ervaren mensen het als een uitstekende optie zien om te investeren. Litecoin bestaat al sinds 2011 toen Charles Lee, een medewerker van Google, de munt opzette. Net als vrijwel alle cryptocoins betreft het een decentrale digitale valuta. Dat betekent dat er geen bank of andere instantie nodig is om transacties te verwerken. Daardoor betaal je nauwelijks kosten voor de transacties en verlopen deze ook nog eens heel erg snel. Litecoin maakt gebruik van open source software. Niet alleen de coin zelf, maar ook andere bedrijven en ontwikkelaars kunnen de technologie dus gebruiken om er hun voordeel mee te doen.

Waarin is Litecoin uniek?

Deze digitale munt is uniek omdat er een ander type algoritme wordt gebruik dan de bij de overige cryptocurrencies. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van scrypt-algoritme. Daardoor is de beveiliging nog moelijker te breken en is de digitale munt ongekend veilig. Vergeleken met de Bitcoin betaal je iets meer voor een transactie. De transactie gaat echter veel sneller. Waar de verwerking bij Bitcoin ongeveer tien minuten duurt, is dat bij Litecoin slechts 2,5 minuut.

Litecoins aanschaffen?

Dat is gelukkig niet zo ingewikkeld. Allereerst dien je de bijbehorende computer app te downloaden. Doe dit altijd vanaf de officiële website om problemen te voorkomen. Deze software kun je als wallet gebruiken. Dat is niets meer of minder dan een digitale portemonnee waarin je cryptomunten worden opgeslagen. Zodra je beschikt over zo’n wallet, kun je Litecoins gaan minen, of kopen. Minen is voornamelijk weggelegd voor degenen met heel veel verstand van computers, software en de technologie van Litecoin. Je kunt de coins echter ook kopen op één van de exchanges die online te vinden zijn. Bter en Kraken zijn daar populaire voorbeelden van. Je kunt trouwen zelf kiezen hoe je betaalt. Dat kan gewoon met je bankrekening, maar het is ook mogelijk om met andere cryptocoins te betalen. Je voert het adres van je wallet in en de Litecoins zijn in jouw bezit!

Minen is zwaarder

Klein nadeel aan Litecoin is dat het algoritme dat gebruikt wordt niet alleen voor een betere beveiliging zorgt. Het minen is daardoor namelijk ook een stuk zwaarder. Dat kan op lange termijn een probleem vormen voor de groei van deze digitale munt.