Cardano kopen

Tegenwoordig vliegen de verschillende soorten cryptocurrency je om de oren. Naast de bekende Bitcoin zijn er tegenwoordig al veel meer soorten cryptocurrency die zeker de investering waard zijn. Na het steeds populairder worden van de Bitcoin werden rond 2017 steeds meer cryptocurrency de wereld in gebracht. In de hoop mee te kunnen liften op het succes van het origineel. Dit zorgde er ook voor dat er veel coins op de markt kwamen die onbetrouwbaar waren. Veel van deze cryptocurrency werden gemaakt om zo snel mogelijk geld te verdienen wat vaak niet bleek te lukken. Oud CEO van Ethereum Charles Hoskinson zag dit gebeuren en kwam met een plan om een nieuwe cryptocurrency te ontwikkelen die samen met een team van experts werd opgezet. Dit werd Cardano en is de eerste cryptomunt die ontwikkeld is aan de hand van wiskundig academisch onderzoek. Kom erachter of Cardano kopen interessant voor jou is.

Bij welke brokers kun je Cardano kopen?

Cardano kopen kan eenvoudig en veilig via onderstaande brokers. Deze brokers zijn gevestigd in Nederland en bieden iDEAL en Bancontact aan.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek48iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu tot € 1000 gratis handelen.

Bezoek98iDEAL en BancontactMobiele app iOS en Android

Bezoek160iDEAL en BancontactSparen voor 1,75% korting

Bezoek57iDEAL en Bancontact

Bezoek23iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek240iDEAL en Bancontact

Wat is Cardano?

Cardano is ontstaan doordat de bedenkers van de munt vonden dat het beter kon en dan vooral beter dan Ethereum. De universiteiten van Edinburgh, Connecticut en Athene hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van Cardano. Doordat de bedenkers van Cardano vonden dat Ethereum verbeterd kon worden zitten er gelijkenissen tussen deze twee cryptocurrency. Cardano werkt bijvoorbeeld ook met smart contracts net zoals Ethereum, maar biedt ook voordelen die we van andere coins kennen. Zo zijn de transactiekosten van Cardano laag net zoals we zien bij Litecoin en Stellar, maar ook de veilige opslag van de waarde die we bij Bitcoin zien, zien we terug bij Cardano.

Door al deze voordelen heeft Cardano in 2015 een sterk blockchain systeem ontwikkeld wat door veel ervaringsdeskundigen wordt gezien als een van de veiligste die er zijn. Zelf wil Cardano ook het meest veilige blockchain netwerk ter wereld zijn. Dit doen ze door bijvoorbeeld gebruik te maken van Haskell. Haskell is een programmeertaal waar de blockchain van Cardano mee is geprogrammeerd. Haskell is een van de meest veilige programmeertalen ter wereld.

Cardano kan niet gemined worden

Bij Cardano is het niet mogelijk om de coin te minen. Dit kan bijvoorbeeld bij Bitcoin wel. Het minen van Bitcoin houdt in dat je voor het uitvoeren van controles van transacties die in de blockchain binnen komen, een kleine vergoeding krijgt als je de eerste bent die dat doet. Dat klinkt heel eenvoudig maar in werkelijkheid is dit een grote technische uitdaging geworden. Het is nu niet meer mogelijk om met een simpele laptop of computer Bitcoin te minen.

Bij Cardano kan dus geen nieuwe coin gemined worden, maar toch kun je Cardano bijverdienen. Als je Cardano in je wallet vasthoudt, zorgt dat er voor dat er meer Cardano wordt gegenereerd. Dit heet Cardano staking en zou je kunnen zien als een soort van rente. Dat minen bij Cardano geen optie is, betekent niet dat de coin lastig te verkrijgen is. Cardano wordt bij veel brokers aangeboden waardoor het beschikbaar is voor iedereen. Het is dus ook zeker de moeite waard als investering.

Hoe kan je Cardano kopen?

Cardano kopen (ADA)
Cardano logo

Het kopen van Cardano kun je net zoals bij andere cryptocurrency heel eenvoudig doen via een broker. Een broker zorgt ervoor dat verschillende vormen van cryptocurrency beschikbaar zijn voor een groter publiek. In de bovenstaande lijst kun je zien bij welke brokers Cardano beschikbaar is. Alle brokers die we in de lijst gezet hebben zijn betrouwbaar, veilig en hebben een goede reputatie opgebouwd.

Zeker als je net begint met het investeren in cryptocurrency kan het lastig zijn om te weten bij welke broker je het beste kunt beginnen. Zoals je in de lijst hierboven kunt zien, krijg je bij verschillende brokers verschillende voordelen. Kijk dus vooral even rond. Het kopen van cryptocurrency gaat bij alle brokers op dezelfde manier. Je maakt een account aan bij de broker en vult al je gegevens in. Bij bijna alle brokers moet je vervolgens een aantal verificaties uitvoeren, het gaat namelijk toch om geld en dan moet alles veilig verlopen. Nadat je verificaties zijn goedgekeurd, kun je geld in je account storten. Dit kan heel gemakkelijk door geld van je bankrekening over te maken via bijvoorbeeld iDEAL. Vervolgens kun je van dit geld Cardano of andere cryptocurrency aanschaffen.

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere cryptocurrency bij een broker te kopen. Als je dus een goed gevoel hebt bij meerdere cryptocurrency, kun je je investering spreiden over verschillende coins.

Wat is de beste broker voor Cardano kopen?

Zoals je kunt zien zijn er een aantal brokers die Cardano aanbieden. Wat precies de juiste broker is, hangt af van je eigen wensen. Wanneer je nog onervaren bent met investeren in cryptocurrency, kun je het beste kijken naar een broker waar je een wallet bij je account krijgt. In een wallet zit namelijk je cryptocurrency veilig opgeborgen. Cryptocurrency is door het gedecentraliseerde systeem namelijk erg in trek bij mensen met slechte bedoelingen. Het is dus zaak om je waardevolle bezittingen goed op te bergen.

Wanneer je in meerdere cryptocurrency wilt gaan investeren, kan het lonen om te zoeken naar een broker met lage handelskosten. Dit zijn transactiekosten die je betaalt bij het kopen en verkopen van coins. Wanneer je dat dus vaker gaat doen, kan het handig zijn dat deze kosten laag zijn. Een broker als Bitvavo is bijvoorbeeld de goedkoopste, hier betaal je zelfs over de eerste € 1000 die je investeert geen kosten.

Waarom je Cardano moet kopen?

Cardano combineert veel voordelen van verschillende bestaande cryptocurrency. Het wordt vooral gezien als een verbeterde variant op Ethereum. Doordat er bij het ontwikkelen van de coin een heel team van academici heeft meegewerkt, wekt dat binnen de wereld van de cryptocurrency veel vertrouwen en dat is natuurlijk weer goed voor de waarde. Een groot aantal van de grote cryptocurrency websites zien de toekomst van deze digitale munt dus zeer rooskleurig is.

Lees hier meer over Cardano kopen en betrouwbare brokers.