CryptocurrenciesTips

Hoe handelen in cryptocurrency

Steeds meer mensen beginnen te handelen in cryptocurrency. Helaas zijn er ook heel veel mensen die onvoorbereid beginnen met de aankoop van een aantal digitale coins en daardoor flink wat verlies lijden. Het is namelijk een behoorlijk ingewikkelde wereld waar je echt wel wat van af moet weten wil je geld kunnen verdienen. Daarom is het altijd aan te raden om jezelf goed te verdiepen zodat je weet waar je mee bezig bent. Maar zijn er dan ook enkele belangrijke algemene tips voor mensen die in cryptocurrency willen gaan handelen? Natuurlijk! Het zijn er zelfs teveel om op te noemen. In deze blogs laten we enkele van deze algemene tips de revue passeren.

Start met Bitcoin kopen

Wellicht kom je vaak als advies tegen dat bitcoin kopen niet handig is aangezien de grootste stijging van deze coin al achter de rug is. Je bent min of meer te laat. Ten eerste is dat nog maar de vraag aangezien het zomaar kan dat bitcoin nog veel meer gaat stijgen. Daarnaast is er nog een andere reden om bitcoin te kopen. Wanneer je andere cryptocurrency wil kopen, kun je dat met euro’s doen, maar je kunt ook met bitcoin betalen. Wanneer je andere coins met bitcoin koopt, is dat een heel stuk voordeliger dan wanneer je met euro’s betaalt. Je profiteert daardoor direct van het feit dat je begonnen bent met bitcoin!

Handel niet uit emotie

Stel jezelf eens voor dat je flink wat geld hebt geïnvesteerd in een bepaalde munt en na een aantal weken zie je dat de koers van deze coin in eens heel snel gaat zaken. Heel veel mensen reageren daarop uit emotie en verkopen snel wat ze hebben, voordat de coin nog verder in elkaar zakt. Hoewel dat natuurlijk mogelijk is, gebeurt het ook heel vaak dat de munt zichzelf weer herstelt en na een paar dagen opnieuw gaat stijgen en zelfs hoger komt dan eerst. Dan heb je natuurlijk ongelooflijk veel spijt dat je verkocht hebt. Handel dus vooral niet te snel impulsief en uit emotie, aangezien dat flink wat geld kan kosten.

Wees dus geduldig

Het belangrijkste ingrediënt om succesvol te handelen in cryptocurrency is geduld. Sommige mensen willen snel geld maken en slagen daar overigens ook vaak in. Ze investeren 2000 euro en zodra de waarde is verdubbeld betalen ze uit en pakken ze hun winst. Prima natuurlijk. Maar stel jezelf eens voor dat je dat in de beginfase van bitcoin had gedaan. Je had dan inderdaad winst gepakt. Maar door tien jaar langer te wachten was je wellicht miljonair geweest! Probeer te denken in de lange termijn. Investeer dus in munten en laat die een paar jaar staan. De kans is erg groot dat je, zonder iets te doen, een winst van duizenden procenten kunt bijschrijven.

Spreid je kansen, maar niet teveel

Kansen spreiden is in het geval van beleggen altijd verstandig. Het is echter niet zo dat je niet veel genoeg kunt spreiden. Er zijn heel veel slechte cryptomunten op de markt waarmee je alleen maar verlies gaat lijden. Spreid dus je kansen over enkele bekende cryptocoins zoals bitcoin, dogecoin, ethereum en litecoin.

Maak gebruik van een cursus

Als je zelf simpelweg niet de tijd hebt om zelf informatie te zoeken op het internet, dan kan het handig zijn om een cursus crypto trading te nemen. Hierbij wordt alles stap voor stap uitgelegd en is het speciaal gericht op beginnende handelaren. Uiteraard zijn de meeste crypto cursussen zo ontwikkelt dat ze ook nog relevant zijn wanneer je een ervaren trader bent.

Handelen op Litebit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *