Tips

Tip: Marktkapitalisatie van verschillende cryptocurrencies checken

Als in het bezit bent van een bepaalde munt of veel aan het traden bent, dan wil je altijd snel de actuele waarde van een bepaalde cryptovaluta naar voren toveren. De website Marktkapitalisatie.nl kan je eenvoudig daarbij helpen. Op deze website vind je de actuele waarde’s in euro’s van vrijwel alle cryptovaluta’s die er maar te vinden zijn. Op de homepagina zie je de top 50 cryptovaluta gesorteerd op basis van de huidige marktkapitalisatie van hoog naar laag. De marktkapitalisatie wordt berekend door het aantal beschikbare munten in omloop te vermenigvuldigen met de actuele prijs. Op die manier kun je gemakkelijk de populairste coin op basis van prijs eruit filteren. Dit zal natuurlijk altijd de Bitcoin zijn.

Op Marktkapitalisatie.nl bekijk je de actuele waarde van alle cryptovaluta

Als je doorklikt op de gewenste cryptovaluta krijg je direct meer informatie over de munt. Klik je bijvoorbeeld op Bitcoin, dan zie je de actuele Bitcoin koers in euro’s. Daarbij zie je het volume van de afgelopen 24 uur, de marktkapitalisatie en de positie. Als je verder naar beneden scrollt zie je het koersverloop en kun je de volledige koershistorie bekijken. Op basis van de historie kun je analyses loslaten die wellicht de toekomst voorspellen. Dit wordt vooral gedaan door technische analisten.

Verder kun je op de pagina vinden waar de munt te traden is en met welk handelspaar. Vrijwel alle exchanges zijn aangesloten bij Marktkapitalisatie.nl en kunnen op hun beurt ook weer geanalyseerd worden. Zo zie je per exchange welke munten er verhandeld kunnen worden en voor hoeveel dollar er per 24 uur op wordt getraded.

De top 50 stijgers en dalers van de dag

Naast cryptovaluta informatie zijn ook de top 50 cryptovaluta te zien die het hardst zijn gestegen de afgelopen uur. Het overzicht is zo gesorteerd, dat je de best presenterende munt bovenaan zien. Wil je zien welke munt het meeste heeft ingeleverd vandaag? Dan bekijk je eenvoudig de top 50 dalers. Het is altijd weer hopen dat de munten in deze lijst niet in onze portfolio’s staan

Als laatste kun je op de website eenvoudig rekenen met cryptocurrency. Wil je weten hoeveel 2 BTC op dit moment waard is? Of 1204 XRP? Het kan allemaal omgezet worden naar euro, dollars of een cryptovaluta naar keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *