Waar kan ik altcoins verkopen?

Ook al in het bezit van altcoins? Dan ben je één van de velen die de laatste jaren heeft besloten om hierin te investeren. Dat begon natuurlijk allemaal met de Bitcoin die enorm in waarde steeg. Daarna kwamen er tal van alternatieve coins op de markt. Deze kregen de verzamelnaam altcoins en zijn ook erg in trek. Dat komt omdat je bij veel van deze altcoins nog relatief laag kunt instappen en omdat het een eenvoudige manier is om snel geld te verdienen. Wanneer je over altcoins beschikt, wil je deze vroeg of laat natuurlijk ook verkopen. Sommige mensen doen dit vrij snel, terwijl andere liever nog even wachten. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Hoe en waar kun je het beste altcoins verkopen? Hieronder kom je er alles over te weten!

Altcoins verkopen voor euro’s

Onderstaand tabel laat een aantal brokers zien waar je veel verschillende altcoins kunt verkopen voor euro’s. Na verkoop wordt het geld overgemaakt naar je IBAN-bankrekening. Dit duurt gemiddeld tussen de 0 en de 2 werkdagen.

BrokerAltcoinsInfo

Bitvavo

49Goedkoop

Coinmerce

75+Mobiele app

Bezoek Bitcoin Meester

100+Tot 1,75% korting

Litebit

50+

BTC Direct

4

Inruilen voor geld of bitcoin!

Bitcoin is inmiddels al behoorlijk geaccepteerd als betaalmiddel. Steeds meer bedrijven en winkels accepteren het als betaling voor een product of dienst. Dat is echter niet het geval bij de meest altcoins. Dat komt omdat die minder bekend zijn en omdat ook nog niet zo zeker is of ze lang mee zullen gaan. Wanneer je dus altcoins wil gebruiken, zul je deze moeten verkopen. Je kunt daarbij grofweg kiezen uit twee verschillende opties: je altcoins inruilen voor bitcoins waarmee je dus wel kunt betalen of je altcoins inruilen voor geld zoals de dollar of de euro.

Waar moet je op letten?

Er zijn meer dan genoeg bedrijven die je helpen om je altcoins te verkopen en er dus euro’s of dollars voor te krijgen. Daar zitten echter ook behoorlijk wat onbetrouwbare bedrijven tussen. Het is daarom aan te raden altijd eerst goed te kijken of het een betrouwbaar bedrijf is. Dat kan op verschillende manieren. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om naar de reputatie te kijken van de partij waar je jouw altcoins aan wil verkopen. Op het internet is daar vaak van alles over te vinden.

Kijk goed naar de wisselkoers!

Voordat je altcoins gaat verkopen is het verstandig om altijd even goed naar de wisselkoers te kijken. Deze is namelijk verschillende bij de diverse aanbieders waar je ze kunt verkopen. Wanneer de verkoopprijs hoger ligt bij een bepaalde aanbieder, ligt de inkoopprijs daar waarschijnlijk ook hoger. Daardoor kan het heel voordelig uit pakken door je altcoins niet bij dezelfde aanbieder te verkopen als waar je ze verkocht hebt. Kies dus het liefste voor een andere aanbieder. Dat kan flink wat geld opleveren!

Waar kun je altcoins verkopen?

Er zijn talloze websites beschikbaar waar het mogelijk is om je altcoins om te ruilen voor bitcoins of ze te verkopen voor geld. Dat zijn er veel te veel om op te noemen. Bitonic, Happycoins, BTCdirect en Litebit zijn slechts enkele voorbeelden van betrouwbare en veilige websites waar het mogelijk is om je altcoins te verkopen. Je kunt in sommige gevallen je altcoins trouwens ook op een exchange verkopen. Dat doe je door middel van een ‘fiat withdraw’ waarbij je cryptomunten worden omgezet in euro’s of dollars. Een goed voorbeeld hiervan is de exchange Kraken.