Bitcoin Meester review

Als je gaat investeren in cryptocurrency via een broker, kan de keuze best lastig zijn. Zeker als je zoekt naar een broker die de meest bekende cryptocurrency aanbieden zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum is de keuze enorm. Wanneer je net start met investeren is het slim om een website te zoeken waar alles in klare taal beschreven staat en in het Nederlands. Bitcoin Meester is een Nederlandse broker en is gestart in augustus 2017.

De website en klantenservice zijn volledig in het Nederlands wat er voor zorgt dat de instap voor nieuwe gebruikers laag is. Voor iedereen die al wat meer ervaren is op het gebied van cryptocurrency, is Bitcoin Meester ook een prima keuze, want het aanbod van deze broker is in vergelijking met andere brokers enorm. Wij bespreken in de Bitcoin Meester review alles over het platform, van cryptocurrency kopen tot de verificaties die uitgevoerd moeten worden.

iDEAL en Bancontact200+ verschillende cryptovaluta
Coin tegen coin ruilen
Ondersteuning in het Nederlands

Spaar voor korting tot 0,90% op je trades

Wanneer je meer handelt, ontvang je een hogere korting.

Samenvatting Bitcoin Meester review

  • Groot assortiment aan digitale valuta
  • Sparen voor 1,25% korting per trade
  • Coin tegen coin ruilen
  • Staking mogelijkheid
  • Nederlands support
  • Medium handelskosten ~1%

Bitcoin Meester review: de eerste indruk

Zoals we in de inleiding al vertelde, kenmerkt Bitcoin Meester zich vooral door de lage instap en de Nederlandse taal. De site is erg service gericht en dat zie je bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van de klantenservice en de handleidingen die op de website staan. De klantenservice is elke werkdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar via e-mail, chat en telefonisch. Na 17:00 en in het weekend is de klantenservice alleen bereikbaar via e-mail. Onze ervaring is dat je binnen een uur antwoord hebt op je vraag.

Bitcoin Meester review website
De website van Bitcoinmeester.nl

De goede service en hulp die je krijgt van Bitcoin Meester, zorgen voor een fijn gevoel op de website. Alle teksten en belangrijke punten worden in duidelijke taal uitgelegd, waardoor de kans dat je een fout maakt erg klein is. Bij buitenlandse brokers kan het door het verschil in taal best lastig zijn om alles goed te begrijpen. Als het om investeringen gaat, is het natuurlijk wel belangrijk dat alles goed verloopt. De eerste indruk van Bitcoin Meester is goed want vooral door de gebruiksvriendelijkheid van de website zal het veel toekomstige nieuwe klanten aanspreken.

De cryptocurrency in het assortiment

Wanneer je begint met investeren in cryptocurrency ben je misschien snel geneigd om te investeren in de grote jongens zoals Bitcoin of Ethereum. Toch zijn er veel meer cryptocurrency op de markt die een investering waard zijn. Dat er meer dan een paar verschillende cryptocurrency zijn, zie je duidelijk op de website van Bitcoin Meester.

Het aanbod van Bitcoin Meester bestaat namelijk uit meer dan 200 verschillende coins. Qua aanbod zit het dus zeker goed bij deze broker. Onze ervaring is dat wekelijks nieuwe munten worden toegevoegd. Nu gaan wij dieper in op het platform in onze Bitcoin Meester review.

Hoe koop je hier cryptocurrency?

Voor het kopen van cryptocurrency bij Bitcoin Meester heb je natuurlijk een account nodig. Het aanmaken van een account is heel eenvoudig en overal staat duidelijk aangegeven wat je moet doen. Na het aanmaken van je account ontvang je een e-mail met een bevestiging en na het klikken op de link kun je meteen aan de slag. Wanneer je problemen ondervindt tijdens het maken van een account, kun je één van de handige handleidingen raadplegen.

Na het activeren van je account moet je nog twee dingen doen voor je cryptocurrency kunt gaan kopen. Bitcoin Meester adviseert om je account extra te beveiligen met 2-factor authenticatie. Na het inloggen zie je deze melding duidelijk in beeld staan, het enige wat je dan even moet doen is de instructies volgen.

Het tweede punt wat je moet afhandelen is het storten van tegoed in je portefeuille. Je kunt bij Bitcoin Meester cryptocurrency van gewone euro’s kopen en deze stort je in je account via iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving, Giropay, SOFORT en MyBank.

Spaar voor korting tot 0,90% op je trades

Wanneer je meer handelt, ontvang je een hogere korting.

Hoe verkoop je cryptocurrency bij Bitcoin Meester?

Naast het kopen van cryptocurrency wil je na een tijdje je cryptocurrency ook weer verkopen. Hopelijk tegen een hogere prijs dan eerst. Het verkopen van cryptocurrency is via Bitcoin Meester net zo eenvoudig als het kopen daarvan. Met een paar klikken wordt je cryptocurrency weer omgezet in euro’s en zie je het bedrag meteen in je account staan. Uitbetalen kan ook meteen en er zit geen maximum limiet aan. Bitcoin Meester maakt na je uitbetalingsverzoek het geld meteen over naar je rekening. Je hoeft dus niet onnodig te wachten.

Naast het verkopen van cryptocurrency heeft Bitcoin Meester ook een uniek feature op de website. Je kunt namelijk cryptocurrency omruilen voor andere cryptocurrency. Wanneer je bijvoorbeeld Ripple hebt aangekocht en ziet dat de koers niet heel super is, maar die van Holo wel, dan kun je er voor kiezen om je Ripple om te wisselen voor Holo. Vooral voor de handelaren met iets meer ervaring is deze feature samen met de mogelijkheid tot geavanceerde aankopen en verkopen een mooie toevoeging.

Bitcoin Meester ervaringen met verificaties en limieten

Verificaties en limieten van Bitcoin Meester
Verificatiemogelijkheden

Zoals veel andere brokers heeft ook Bitcoin Meester een limiet op het wekelijkse bedrag wat je kunt besteden. Wanneer je net een account hebt aangemaakt is dit bedrag 100 euro per week. Gelukkig kun je dit bedrag gemakkelijk naar boven bijstellen door het uitvoeren van een aantal verificaties. Wanneer je een controle laat uitvoeren op je rekeningnummer, wordt je limiet namelijk al aangepast naar € 1 500 per week. Het controleren van je rekeningnummer doe je door € 0,10 over te maken aan Bitcoin Meester.

Wanneer je aan € 1 500 per week niet voldoende hebt, kun je je limiet verder naar boven krijgen door een foto op te sturen van je legitimatiebewijs (limiet naar € 15 000 euro) en het opsturen van een adresbewijs (limiet naar € 100 000 euro). Uiteraard gebeuren alle verificaties op een veilige en betrouwbare manier.

Aan het kopen en verkopen van coins zit geen limiet. Je mag dus zoveel van een bepaalde coin kopen, als je maar binnen je wekelijkse limiet blijft.

Bitcoin Meester review handelskosten en transactiekosten

Bij een online broker horen natuurlijk handelskosten, ook wel fee’s genoemd. Per aankoop en verkoop moet je een aantal procent aan Bitcoin Meester betalen. Bij Bitcoin Meester ligt deze fee rond de 1%. Wel kun je korting krijgen op deze fee door VIP te worden op de site. Er bestaan 9 VIP rangen en door het verkopen en kopen van cryptocurrency kun je in deze rangen stijgen. In de hoogste rang betaal je slechts 0,25% fee, maar hiervoor moet je ook meer dan een miljoen euro verhandeld hebben. Bij de Bitvavo exchange betalen alle klanten slechts 0,25% fee, ongeacht hoeveel je handelt. Daarbij kan je ook nog korting krijgen op je handelskosten.

Verder moet je ook rekening houden met transactiekosten bij het storten van euro’s. Bij iDEAL en bankoverschrijving betaal je onder de € 1000 exact € 1 transactiekosten. Alles daarboven betaal je niets. Bij alle andere betaalmethoden betaal je altijd € 1, en daarbovenop nog eens 1.1% tot 2% over het totaalbedrag.

Spaar voor korting tot 0,90% op je trades

Wanneer je meer handelt, ontvang je een hogere korting.

Is Bitcoin Meester betrouwbaar en veilig?

Bitcoin Meester is een broker met een groot aanbod. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed de weg weet te vinden tussen al deze cryptocurrency bieden ze een duidelijke site aan met goede ondersteuning. De site heeft features die de meer ervaren cryptocurrency kenners zullen aanspreken, maar ook zeker voor de beginners is Bitcoin Meester de perfecte plek.

In de jaren dat Bitcoin Meester nu actief is, heeft het bedrijf bewezen een betrouwbare plek te zijn om te handelen in cryptocurrency. Het overmaken van geld gebeurd snel en je hebt altijd inzicht in je cryptocurrency. Elk account op Bitcoin Meester beschikt over een wallet, waardoor ook je cryptocurrency goed beveiligd is.

Bitcoin Meester richt zich vooral op Nederland, maar het bedrijf heeft ook een internationale tak. Dit platform heet Bitladon, en is beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans en Pools.

Bitcoin Meester review

CryptoPrijs

Gebruiksvriendelijkheid
Muntaanbod
Veiligheid
Kosten

Samenvatting

Het Bitcoin Meester platform werkt prettig en intuïtief. Het grootste voordeel is het aanbod van meer dan 200 verschillende munten, hierdoor kan je als handelaar hier zeker slagen.

De veiligheid is op orde, maar ik mis een anti-phishing code en extra info over de veiligheidsmaatregelen.

De kosten zijn aangepast van 2% naar 1%, dit juichen wij toe. Maar het kan altijd lager!

4.5