Tron kopen

Op het gebied van cryptocurrency zijn er veel verschillende cryptomunten te vinden. Een aantal van deze coins hebben een specifiek doel of zijn gemaakt voor een specifieke groep. Misschien ken je de Enjin al. Deze coin is speciaal ontwikkeld om gebruik te worden op het gebied van gaming. De Enjin Coin moet het makkelijker maken om geld uit te geven in games zonder dat er banken aan te pas komen. Tron heeft ook een specifieke doelgroep en wel de makers van content. Ook Tron is een gedecentraliseerd systeem waardoor een geen banken of andere financiële instellingen aan te pas komen, maar Tron gaat nog verder. Tron wil geen invloeden meer van content platforms zoals YouTube of Facebook. Kom via dit artikel erachter of Tron kopen interessant voor jou is.

Waar kun je Tron kopen?

Tron kopen is gemakkelijk en veilig via iDEAL verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse verkooppunten. Bekijk het overzicht voor alle Nederlandse Tron brokers.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bekijk voor de huidige waarde de actuele Tron koers.

Wat doet Tron precies?

Als je tegenwoordig iets als content maker een video of track maakt, upload je deze naar platforms zoals YouTube of Spotify. Dit zijn natuurlijk de plekken waar je je publiek kunt bereiken, maar is niet altijd de beste plek. Het bereik is groot, maar de verdiensten zijn voor de makers van de content vaak erg klein. Kleine bands hebben bijvoorbeeld enorm weinig inkomsten van Spotify en het uitbetalingssysteem van YouTube werkt niet voor elke content maker in zijn of haar voordeel. Dat komt vooral door een reden. Partijen zoals YouTube, Facebook en Spotify betalen de makers uit, maar houden een deel van de opbrengen voor zichzelf. Dit klinkt natuurlijk logisch want deze platforms moeten ook draaiende gehouden worden, maar de inkomsten voor deze platforms zijn dusdanig hoog dat van eerlijkheid geen sprake meer is. Dat vindt Tron dus ook en wil de markt rond content verbeteren.

Tron vindt dat de makers van content alle inkomsten moeten krijgen. Geen extra partij meer die een deel van de winst opeist. Makers van content hebben via het platform van Tron dus de volledige distributie zelf in de hand en kunnen daardoor partijen als YouTube omzeilen. Het platform van Tron is net zoals vele andere cryptocurrency gebaseerd op de blockchain technologie.

De munt van Tron heet Tronix

Bij het platform van Tron hoort ook een digitale munt. Dat is de Tronix (TRX). Van de Tromix zijn 100 miljoen coins gepremined. Dat houdt in dat er niet meer gemined hoeft worden zoals bij Bitcoin. Het minen bij Bitcoin houdt in dat een miner transacties op de blockchain controleert en daarvoor een kleine vergoeding krijgt in de vorm van Bitcoin. Dit klinkt als een eenvoudige operatie, maar vandaag de dag is dit alleen weggelegd voor grote mining farms. Grote bedrijven die zich specialiseren in het minen van cryptocurrency en hier dure apparatuur voor aanschaffen.

Het doel van de Tronix is dat het een universeel betaalmiddel wordt voor allerlei online content. Een consument zou met Tronix bijvoorbeeld kunnen betalen voor een film of abonnement. Wat de consument dan betaalt voor de film, komt volledig terecht bij de maker. Ook wil Tron hun coin gaan inzetten binnen social media en games. Je zou dan bijvoorbeeld upgrades in games kunnen kopen met Tronix of op social media een donatie doen bij een content maker. Dit laatste lijkt veel op het idee van Enjin. Enjin richt zich echter alleen op games. Tron spreekt dus een breder publiek aan.

Hoe kun je Tron kopen?

Tron koop je net zo eenvoudig als bijvoorbeeld Bitcoin kopen en Ripple kopen. De bovenstaande brokers maken cryptocurrency beschikbaar voor een breed publiek. Je hoeft dus niet super veel kennis te hebben van cryptocurrency, want de leveranciers leggen je haarfijn uit wat je moet weten en hoe je cryptocurrency koopt.

Om Tron te kopen maak je een account aan bij een van de brokers. Wanneer je een account hebt aangemaakt, vul je al je gegevens in en voer je een aantal verificaties uit. Deze zijn nodig om alles veilig te laten verlopen. Nadat alles is goedgekeurd, stort je tegoed op je account. Dit kan gewoon vanuit je Nederlandse rekening via iDEAL of Bancontact. Vervolgens kun je dit tegoed inwisselen voor Tronix of een andere cryptocurrency. Investeren in cryptocurrency is dus niet moeilijk want brokers maken het zo simpel mogelijk voor je.

Waar koop je het beste Tron?

Zoals je ziet zijn er best een aantal brokers waar je Tron kunt kopen. Het kan dus misschien best lastig zijn om de juiste broker te kiezen. Wij raden in ieder geval iedereen aan om gewoon eens rond te kijken en te zien welke site bij je past. Wanneer je nog maar net begint met het investeren in cryptocurrency, kan het bijvoorbeeld fijn zijn om voor het eerst te investeren op een site waar alles in het Nederlands is. Je kunt dan alle informatie in het Nederlands vinden, maar ook in het Nederlands contact opnemen met de klantenservice. Nederlandse brokers zoals Bitvavo en Coinmerce zijn betrouwbaar en bieden goede service.

Een aantal brokers bieden accounts aan samen met een wallet. Een wallet bij deze brokers is gratis en heb je echt nodig. In een wallet bewaar je Tron en andere cryptocurrency om zo te beschermen tegen hackers.

Waarom je voor Tron moet kiezen als investering?

Tron lijkt dus op Enjin, maar richt zich wel op een breder publiek. Vooral vanuit de makers van content voelt Tron als een revolutie op het gebied van content. De verwachting is dan ook dat Tron steeds meer zijn intrede zal gaan maken en zal proberen om grote content makers aan zich te binden.

Tron heeft ook het bekende Bittorrent overgenomen. Via het platform van Bittorrent wil Tron uitgroeien tot het grootste gedecentraliseerde content platform ter wereld. Dit klinkt dus allemaal veelbelovend voor de makers van content.

Door deze plannen en ideeën is de Tronix erg in trek. Dat zien investeerders ook. Wanneer het platform van Tron straks in de toekomst op volle toeren zal gaan draaien, zal de waarde van hun coin waarschijnlijk alleen maar meer stijgen.