Wallets

Hardware wallets. Hoe werkt een hardware wallet?

Hardware wallets worden ook wel een bitcoin locker of een bitcoin kluis genoemd. Een hardware wallet is de veiligste manier om je bitcoins te bewaren en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Je sluit een hardware wallet aan via een USB poort of ander soort verbinding op je computer. Je kunt op deze manier je transacties en andere handelingen veilig uitvoeren. Naast dat je in je hardware wallet bitcoins kunt bewaren kun je ze ook veilig verzenden en ontvangen.

Daarnaast zijn hardware wallets nagenoeg net zo veilig als andere vormen van cold storage en zijn ze even gebruiksvriendelijk als een online wallet. Je hebt dus met deze vorm van storage het beste van beiden.

Je wilt natuurlijk dat jouw bitcoins in veiligheid zijn en dat ze niet in handen komen van iemand anders. Anders ben je natuurlijk al je kapitaal kwijt. Daarom is een hardware wallet zeer geschikt om te gebruiken.

Maar hoe werkt een hardware wallet? En wat kun je met een hardware wallet? Hieronder lichten wij daar meer over toe.

[cta id=”876″ align=”none”]

 

Hoe werkt een hardware wallet?

Veel mensen weten niet altijd wat een hardware wallet is. Het is simpel gezegt een extern apparaatje dat de transacties voor het Bitcoin netwerk in een offline omgeving regelt en ondertekend met een privé sleutel (private key) en dit bestandje kun je vervolgens online weer aan de computer doorgeven.

Hierdoor blijven jouw privé gegevens altijd veilig en kunnen ze niet gestolen worden door hackers. Het is niet lastig om een hardware wallet aan te schaffen je kunt er zo een kopen en online met een speciale code (private key) alles op jouw hardware wallet zetten.

Indien je gaat configureren moet je een pincode of wachtwoord invoeren en de wallet steeds op het bijgeleverde kaartje schrijven en goed bewaren. Je kunt met deze seeds jouw wallet terug halen en als je jouw hardware wallet kwijt bent of hij is kapot heb je ze nog.

Je kunt je bitcoins ook naar je eigen adres laten sturen. Het is zeer eenvoudig om te gebruiken en echt handig. Indien je het echt moeilijk vind in gebruik kun je altijd online diverse websites of YouTube raadplegen.

Maar over het algemeen is het zeer eenvoudig om te gebruiken en staat er vaak alle benodigde informatie in de handleiding. Het is in ieder geval handig dat je weet hoe een hardware wallet in zijn algemeenheid werkt en dat het eenvoudig is in gebruik.

Het is ook veilig om te weten dat er andere manieren zijn naast online bewaren dat het ook offline kan.

Ledger Nano S

Wat is de beste hardware wallet om te kopen?

Het is lastig om te zeggen welke hardware wallet je moet kopen. Het is allereerst handig om te weten indien je een hardware wallet aanschaft,  hoe een hardware wallet werkt.

Dit hebben we al kort uitgelegd. Over het algemeen is dat hetzelfde toch kan het nog wat verschillen per hardware wallet. Het is eerst belangrijk om te weten wat je wilt en hoe je het wilt. Daarna kun je naar een goede hardware wallet zoeken.

Wel komt op veel websites waar ze hardware wallets vergelijken de Trezor goed naar voren. Het is altijd koffiedik kijken, maar over het algemeen is deze erg goed.

Hij staat bekend om zijn uitstekende gebruiksgemak en is zeer veilig. Keepkey is daarna zeer veilig en ook nog nooit gehacked. Het is naast Trezor echt een veilige hardware wallet die zeker aan te raden is.

Bijna alle verkrijgbare hardware wallets hebben diverse maatregelen genomen om de veiligheid van bitcoins en andere cryptovaluta te garanderen.

Hoe uitgebreid deze maatregelen zijn verschilt per type hardware wallet. De best beveiligde zijn vaker het hoogst in prijs.

Vaak ondersteunen hardware wallets ook andere altcoins naast de bitcoin. Welke ondersteund worden is geheel afhankelijk van het type coin en hardware wallet.

Het is wel belangrijk dat je voor dat je tot koop over gaat alles goed vergelijkt en weet wat je wilt.

Trezor wallet

 

Wat kun je met een hardware wallet?

Je kunt met een hardware wallet je cryptovaluta op een veilige manier opslaan en bewaren. Tevens kun je jouw cryptovaluta makkelijk ontvangen en versturen.

Het is dus nog nooit zo veilig geweest om jouw bitcoins te bewaren, maar je kunt natuurlijk ook aan andere cryptovaluta denken.

crypto

 

 

Welke hardware wallets zijn er?

Er zijn tegenwoordig zeer veel hardware wallets op de markt. Trezor was een van de eerste hardware wallets. Als je wil weten hoe een hardware wallet werkt dan vindt je over deze vaak ook de meeste informatie.

Dit geeft ook aan dat deze zeer gewaardeerd is, allang op de markt, veilig in gebruik en al veel getest. Daarnaast bestaat er ook nog Keeply en Bitbox. Deze hardware wallets zijn ook beiden zeer veilig en al langer op de markt.

Je kunt natuurlijk ook voor andere gaan, er zijn veel nieuwe op de markt. Toch is het een aanrader om eens naar deze te kijken, want je kunt er veel mee.

Ripple coin

 

 

Advies:

Het is natuurlijk geheel aan jezelf welke hardware wallet je aanschaft. Alles is natuurlijk persoonlijk en het moet wel goed bij je wensen aansluiten. Dus dat is altijd nog een ding dat nooit iemand kan beslissen voor jou.

Wel kun je als je jezelf goed informeert op het internet en goed leest goed vinden wat er op de markt is. Het is belangrijk om jezelf in te lezen en te bepalen wat bij je past. Je kunt op forums, websites, social media veel informatie vinden.

Je kunt hier ook met mensen praten en ervaring uitwisselen. Zo kun je goed advies in winnen. Je weet natuurlijk nooit of het bij jou past, maar met het juiste advies kom je al een heel eind. Het is echt belangrijk om advies te vragen.

Je kunt ook altijd nog bij de fabrikant aankloppen of bij degene die de betreffende webshop beheerd. Het is echt geheel afhankelijk van wat jij wilt en of je er veel vanaf weet. Koop echter nooit meteen iets en laat jezelf adviseren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *