Verge (XVG)

Sinds cryptocurrency waanzinnig populair is geworden en de digitale coins steeds meer geaccepteerd worden, komen er ook steeds meer verschillende van deze digitale valuta op de markt. Daardoor is het lang niet altijd zo eenvoudig om de verschillende digitale munten uit elkaar te houden. Verge (XVG) is één van de vele digitale valuta. Deze anonieme cryptocurrency richt zich volledig op de privacy rondom de betaling waarmee het zich onderscheidt van veel andere digitale coins. Hieronder krijg je alle informatie die je nodig hebt over Verge en laten wij je zien waar je Verge kan kopen tegen de laagste prijs.

Laagste Verge prijs

Verge koers live in euro

Bij welke brokers kan ik Verge kopen?

Bij onderstaande brokers kun je met iDEAL of met Bancontact Verge kopen. Niet alle brokers bieden XVG aan vanwege zijn privacy eigenschap.

BrokerAltcoinsBetalenInfo

Bitvavo

49iDEAL en BancontactGoedkoop

Bezoek Bitcoin Meester

100+iDEALTot 1,75% korting

Litebit

50+iDEAL en Bancontact

Bekijk de volgende pagina als je liever Verge kopen wilt met zo min mogelijk fee.

Verge blockchain

De Verge blockchain lijkt heel veel op te techniek van het Bitcoin protocol. Daar is bij de ontwikkeling dan ook gebruik van gemaakt. Van de basis dan, want er zijn aan de blockchain enkele zeer belangrijke technologieën toegevoegd om bijvoorbeeld de veiligheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat betalingen anoniem kunnen plaats vinden. Dat kon bij Bitcoin namelijk niet. XVG maakt op een slimme manier gebruik van verschillende netwerken zoals i2p en TOR. Daardoor worden de IP-adressen van gebruikers gewist en is het onmogelijk om de transactie terug te vinden en er informatie over te verkrijgen. Op die wijze heeft Verge er op een innovatieve wijze voor gezorgd dat je anoniem gebruik kunt maken van de cryptomunt.

XVG

Overigens kent Verge al een behoorlijk verleden. De digitale munt XVG bestaat sinds 2014. Op dat moment droeg deze echter nog de naam DogecoinDark. In 2016 besloten de ontwikkelaars om de coin een andere naam te geven. Men koos voor Verge en sindsdien ligt de focus ook veel meer op privacy. Ook veiligheid is voor deze blockchain erg belangrijk. Er wordt daarom gebruik gemaakt van diverse algoritmes. Dat zorgt er overigens ook automatisch voor dat miners gelijke kansen hebben. Overigens gaan alle maatregelen rondom veiligheid en anonimiteit niet ten kosten van de snelheid. Dankzij het Simple Payment Verification (SPV) worden transacties op deze blockchain namelijk razendsnel bevestigd.

Wraith Protocol

De laatste tijd is de waarde van Verge flink omhoog gegaan. Dat heeft vooral te maken meet de komst van Wraith Protocol. Daarmee is het voor gebruikers mogelijk om bij een transactie te kiezen of deze wel of niet zichtbaar is op de blockchain. Waar je ook voor kiest, het IP adres wordt altijd verborgen door Verge. Daarmee heeft men overigens een unieke positie ten opzichte van andere cryptocurrency die zich richten op privacy. Hoewel de transactie bij de andere verborgen wordt, is de herkomst vaak alsnog terug te vinden via het IP adres. Bij Verge is dat door de moderne technologie dus onmogelijk.

Investeren in Verge

De koers van Verge is in 2017 flink gestegen doordat er een aantal belangrijke updates zijn toegepast. Verge heeft zich inmiddels zoveel bewezen dat er meerdere grote exchanges zijn die er over denken om deze cryptocurrency op te gaan nemen op hun platform. De kans is groot dat de waarde daardoor opnieuw zal gaan stijgen en dus lijkt dat een ideaal moment om in te gaan stappen. Omdat Verge, net als andere digitale valuta, behoorlijk wat koersschommelingen kent, neem je overigens altijd een risico.