Litecoin kopen

Naast de Bitcoin hebben we tegenwoordig al kennis gemaakt met een hoop andere crypocurrency. Dit zijn de altcoins waarin ‘alt’ natuurlijk staat voor alternatief. Een van de oudste altcoins is Litecoin. Waar het bij de nieuwere altcoins soms maar de vraag is of ze het overleven, heeft Litecoin al bewezen dat er naast de originele Bitcoin ook andere cryptocurrency kunnen bestaan. Litecoin bestaat al sinds 2011 en is nog steeds zeer populair. Kom erachter of Litecoin kopen interessant voor jou is.

Waar kan je Litecoin kopen?

Onderstaande brokers zijn Nederlandse aanbieders waar je Litecoin kopen kan met iDEAL of Bancontact.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek190+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bezoek60iDEAL en BancontactGeen

Bezoek23iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek3iDEAL en Bancontact

Bezoek240iDEAL en Bancontact

Bitcoin versus Litecoin

Litecoin lijkt erg op de Bitcoin. Beide cryptocurrency zijn ontwikkeld om een valuta te maken waar banken en andere financiële instellingen geen invloed op hebben. Het gaat dus om een gedecentraliseerde digitale munt waar gebruikers de transacties die gedaan worden controleren. Al deze transacties komen op een blockchain te staan die iedereen kan inzien. Op deze manier is er dus geen bank meer nodig voor de controles.

Het idee achter Litecoin en Bitcoin is dus hetzelfde. Beide willen een nieuw betaalmiddel aanbieden zonder dat er banken voor nodig zijn. Litecoin heeft net zoals Bitcoin dus geen ander doel wat bijvoorbeeld de Enjin en Ripple wel hebben. Enjin is speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden binnen games en de Ripple is speciaal ontwikkeld voor banken. Toch verschilt de Litecoin op twee vlakken van de Bitcoin.

Verschillen Bitcoin en Litecoin
Verschillen tussen Litcoin (LTC) en Bitcoin (BTC)

Het meest unieke aan de Litecoin is dat deze munt gebruik maakt van een ander type algoritme. Het technische verhaal achter dit algoritme is heel ingewikkeld, maar het komt er op neer dat de Litecoin beter beveiligd is dan Bitcoin. Door het verschil in algoritme worden de blokken op de blockchain bij Litecoin sneller aangemaakt dan bij Bitcoin. Het verwerken van een transactie bij Bitcoin duurt ongeveer 10 minuten, bij Litecoin is dat slechts 2,5 minuut. Deze snelheid is vooral handig voor een munt die echt gebruikt moet gaan worden als betaalmiddel. Hierdoor is de Litecoin voor sommige gebruikers dus populairder dan Bitcoin.

Een ander verschil is de hoeveelheid Litecoins die in omloop gebracht kunnen worden. Net zoals bij de Bitcoin is er een limiet gesteld aan het aantal coins die kunnen bestaan. Bij Bitcoin is dat 21 miljoen, bij Litecoin 84 miljoen. Beide cryptocurrency zitten nog lang niet aan deze grens. Er komen van beide cryptocurrency steeds meer munten bij doordat mensen minen. Wanneer een gebruiker een transactie op de blockchain heeft gecontroleerd en heeft goedgekeurd, krijgt de gebruiker daar een kleine vergoeding voor. Dit klinkt nu heel simpel, maar het is echt een flinke technische operatie. Het is voor bijna iedereen gemakkelijker om je coins bij een broker te kopen dan je in te lezen in het minen.

Hoe kan ik Litecoin kopen?

Litecoin kopen (LTC)
Litecoin logo

Doordat Litecoin al sinds 2011 beschikbaar is, zijn er veel online brokers die deze coin aanbieden. Het is aan de ene kant dus fijn dat er veel brokers zijn die deze coin beschikbaar maken voor een groter publiek, maar het kan ook lastig zijn om de juiste broker te kiezen. Kijk vooral rond en maak verschillende accounts aan. Bij een broker die populaire digitale munten aanbied zoals de Litecoin, kan het zijn dat de broker een ledenstop invoert. Er mogen dan geen nieuwe accounts meer aangemaakt worden. Het is dan handig dat je van te voren al een account had aangemaakt en val je niet buiten de boot.

Het aanschaffen van Litecoin is heel eenvoudig. Na het aanmaken van een account voer je enkele verificaties uit om je account te activeren. Vervolgens stort je via iDEAL, Bancontact of een andere methode geld op je account wat wordt omgezet in tegoed. Van dit tegoed kun je Litecoin kopen en ben je de trotse eigenaar van cryptocurrency.

Waar koop je het beste Litecoin?

Door de vele aanbieders die je hierboven in de lijst ziet staan, kan het lastig zijn om de juiste broker te kiezen. Zeker als je vrij nieuw bent in de wereld van cryptocurrency kan het lastig zijn om een broker te vinden die bij je past. Kijk dus goed rond bij de verschillende brokers en kies bijvoorbeeld een broker die goede ondersteuning bied op de site of een site die volledig in het Nederlands is. Een broker als Bitvavo is een Nederlandse site en is een goede keuze voor beginners. Ze zijn ook een van de goedkoopste en dus een mooi startpunt als je wilt gaan beginnen aan cryptocurrency.

Ook een broker als Coinmerce is een goede optie. Deze broker heeft een handige app voor Android en iOS zodat je altijd zicht hebt op je cryptocurrency. Dit kan aantrekkelijk zijn voor de beginnende investeerder, maar is ook fijn voor de wat meer ervaren investeerder die graag zijn cryptocurrency in de gaten wilt houden.

Waarom investeren in Litecoin?

Je hebt gezien dat Bitcoin en Litecoin veel overeenkomsten hebben. Beide coins kunnen een goede investering zijn. Het is tegenwoordig al mogelijk om te betalen met Bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan Thuisbezorgd.nl. Omdat Litecoin ook is ontwikkeld als betaalmiddel, gaat het ook mogelijk zijn om te kunnen betalen met Litecoin op verschillenden plekken. De techniek is hiervoor al ontwikkeld door Litecoin. Webshops en andere site’s kunnen dus al heel eenvoudig Litecoin toevoegen als betaaloptie. Met dit in het voorruitzicht zal Litecoin dus flink populair blijven en is het niet alleen aantrekkelijk als betaalmiddel, maar ook als investering. Wanneer Litecoin op meer plekken te besteden valt, zal de vraag ook groeien. Dit is goed voor de waarde van Litecoin.

De Litecoin is dus een prima alternatief voor Bitcoin als je wilt gaan investeren in cryptocurrency.