EOS kopen

De kans is groot dat je nog niet van EOS als cryptocurrency hebt gehoord, de munt is nog niet heel populair bij investeerders. Blockchain is het systeem waar veel cryptocurrency mee werken. Op de blockchain staan alle transacties die met de digitale munt worden gegaan. Vervolgens wordt de blockchain gecontroleerd door de gebruikers van de munt waardoor er geen bank of andere financiële instelling meer nodig is. Dit noemen we een decentrale valuta. In dit artikel kom je erachter of EOS kopen interessant voor jou is.

Dat er geen banken aan te pas komen bij cryptocurrency is het hele idee achter de opzet. Een aantal ontwikkelaars van verschillende cryptocurrency vinden het dan ook belangrijk dat technologieën zoals blockchain voor een groter publiek beschikbaar worden. Ethereum en EOS zijn hier enkele voorbeelden van. Dit zijn platforms waar ontwikkelaars eenvoudig applicaties kunnen bouwen die werken met cryptocurrency.

Bij welke brokers kun je EOS kopen?

EOS kopen kan eenvoudig bij onderstaande brokers via iDEAL of Bancontact.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

EOS is een platform

Zoals je dus hebt kunnen lezen is EOS een platform voor ontwikkelaars van apps. Ontwikkelaars kunnen op het platform apps ontwikkelen die vervolgens door bedrijven gebruikt kunnen worden die willen gaan werken met de blockchain technologie. Net zoals Ethereum maakt EOS deze techniek dus beschikbaar voor een groter publiek.

De vraag is dan, wat is het verschil tussen Ethereum en EOS. Dat is vooral de capaciteit. EOS kan meer transacties aan per seconde dan Ethereum. Op dit moment is dat nog geen heel groot probleem voor Ethereum, maar als straks in de toekomst steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de technologie is het handig dat transacties zo snel mogelijk gaan. Ook rekent EOS geen transactiekosten. Aan Ethereum zitten wel kosten verbonden die betaald moeten worden met Ether. Dit is de eigen coin van Ethereum. Dit zijn dus twee voordelen voor EOS waardoor ze ontwikkelaars weg willen trekken bij Ethereum.

De coin van EOS

EOS kopen (EOS)
EOS Logo

We hebben het nu alleen over het platform gehad. Net zoals bij Ethereum heeft EOS ook een eigen munt. Op dit moment is het mogelijk om de munt van EOS te kopen in ruil voor Ether, de munt van Ethereum. Hiermee hoopt EOS natuurlijk om ontwikkelaars van platform te laten wisselen. Elke dag worden er 2 miljoen EOS verdeeld onder de mensen die hun Ether hebben ingeruild bij EOS. Wat je per dag verdient aan je ruil hangt dus af van het aantal Ether wat ingeleverd wordt. Dit kan goed uitpakken, maar ook zeker wat minder goed.

Gelukkig kun je ook EOS kopen via brokers. Brokers maken cryptocurrency toegankelijk voor iedereen. Je kunt hier verschillende cryptocurrency kopen via betaalmethodes zoals iDEAL. Je koopt een vast aantal EOS voor je geld. Bij een broker speelt de onzekere factor dus geen rol.

Hoe kan je EOS kopen?

Als je EOS op de meest makkelijke manier wilt gaan kopen, kun je dat het makkelijkst doen via een broker. Het systeem bij EOS zelf met het inwisselen van Ether kan best ingewikkeld zijn en brokers zorgen er juist voor dat cryptocurrency beschikbaar is voor iedereen. Brokers zijn niet alleen voor ervaren handelaren, maar ook voor iedereen die met cryptocurrency wil gaan beginnen.

Omdat EOS nog relatief nieuw is, is de keuze uit het aantal brokers wat beperkter dan bij bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin of Ripple. Toch zijn er genoeg brokers die EOS aanbieden. Het beste wat je kunt doen is accounts aanmaken bij verschillende brokers. Op die manier kun je de brokers goed vergelijken. Accounts aanmaken kan nooit kwaad, je zit pas ergens aan vast als je cryptocurrency hebt gekocht.

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij een broker naar keuze, voer je een aantal verificaties uit en stort je geld op je account. Dit kan heel eenvoudig met iDEAL. Wanneer het geld op je account staat, kun je het inwisselen voor EOS of een andere cryptocurrency. Bij alle brokers kun je meerdere cryptocurrency kopen en bewaren in je wallet. Een wallet heb je altijd nodig als je cryptocurrency in je bezit hebt. Een wallet is een digitale portemonnee waar je cryptocurrency veilig in zit opgeborgen en beschermd is tegen hackers.

Bij welke broker kun je het beste EOS kopen?

In de lijst hierboven zie je alle aanbieders die EOS te koop aanbieden. Zoals je ziet, heb je genoeg keuze en kan het lastig zijn om de juiste broker te kiezen. In de lijst zie je bij een aantal brokers voordelen staan onder het kopje info. Zo zie je dat Bitvavo de goedkoopste brokers is. Ook is Bitvavo volledig in het Nederlands wat fijn kan zijn als je nog maar net begint aan cryptocurrency.

Uiteraard kun je het beste even bij alle brokers kijken en alle voordelen tegen elkaar afwegen.

Waarom je EOS moet kopen?

Doordat de coin van EOS gekoppeld is aan het platform voor ontwikkelaars is EOS enorm in trek bij verschillende partijen. Deze populariteit is natuurlijk goed voor de waarde van EOS. Ook de voordelen vergeleken met van Ethereum spelen daarin een rol.

EOS is nog relatie nieuw, Ethereum bestaat al 3 jaar langer en heeft al laten zien dat het aanbieden van een platform veel positieve gevolgen heeft voor de coin die aan het platform verbonden is. Dit kan dus ook het geval zijn voor EOS.