Bitvavo review

Bitvavo is een relatief nieuwe broker/exchange in Nederland. Sinds oktober 2017 is deze broker actief, maar is bepaald geen kleine speler meer op de markt. In korte tijd is Bitvavo uitgegroeid tot een van de grootste brokers van ons land. In maart 2019 zijn ze zelfs een eigen exchange gestart. Hierdoor kunnen ze zeer lage handelskosten aanbieden aan gebruikers van het platform. Bitvavo is een Nederlandse site en dat maakt de site goed toegankelijk voor iedereen die wil beginnen met investeren in cryptocurrency. Veel brokers zijn er om cryptocurrency beschikbaar te maken voor een brede groep en Bitvavo slaagt hier zeker in. Wij bespreken in de Bitvavo review alles over het platform, van cryptocurrency kopen tot de verificaties die uitgevoerd moeten worden.Actie: € 1 000 gratis traden

iDEAL en Bancontact
Goedkoopste exchange van NL
Maximaal 0,25% handelskosten
50+ verschillende cryptovaluta

Samenvatting Bitvavo review

  • € 1 000 gratis traden
  • Goedkoopste exchange van Nederland
  • Maximale fee van 0.25%
  • Voor beginnende en ervaren gebruikers
  • Nederlands support
  • Geen iOS of Android app
  • Relatief klein assortiment
  • Geen telefonisch contact

Bitvavo review: de eerste indruk

Bitvavo is een veel gebruikte broker in Nederland. Dat is ook niet zo gek want de website is echt gemaakt om investeren in cryptocurrency voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Alles op de website is in het Nederlands en gemakkelijk te begrijpen. De website heeft een simpele en soms wat minimalistische lay-out, maar dat is zeker een voordeel. Hierdoor is alles gemakkelijk te vinden en raak je de weg niet kwijt in lastige menu’s en ingewikkelde termen.

Wanneer je begint met investeren in cryptocurrency is het handig om hier wat hulp bij te krijgen. Mocht je ergens tegenaan lopen en problemen mee ondervinden, dan kun je via e-mail of de interne chat op de website contact opnemen met de klantenservice. Net zoals de rest van de website is dit volledig in het Nederlands. Naast werkdagen van 09:00 tot 17:00, kun je ook van 10:00 tot 18:00 contact opnemen op zaterdag. Dat is fijn want de koers van cryptocurrency gaat in het weekend gewoon door. Wij namen op zaterdag contact op met de klantenservice en kregen binnen een half uur een reactie.

Bitvavo review website
Bitvavo.com website

Sinds maart 2019 heeft Bitvavo ook een eigen exchange. Waar een broker zich alleen richt op het kopen en verkopen van cryptocurrency, kun je op een exchange cryptocurrency verhandelen en ruilen. Je zou misschien denken dat deze extra functie alleen ervaren handelaren aanspreekt, maar Bitvavo heeft de exchange ook zeker beschikbaar gemaakt voor beginners. Zo zet je eenvoudig een eerste stap in de wereld van cryptocurrency. Ook kun je als investeerder gebruik maken van de lage fees. Waarom zou je nog gebruik maken van Binance? Kom alles te weten over deze exchange in deze Bitvavo review.

De cryptocurrency in het assortiment

Het aanbod van Bitvavo ligt rond de 50 verschillende cryptocurrency. Er zijn absoluut brokers die een groter aanbod hebben, maar meer aanbod betekent niet altijd meer kwaliteit. Vaak kun je beter investeren in een iets bekendere coin in plaats van een vage onbekende altcoin. Bitvavo selecteert alleen projecten van hoge kwaliteit met een grote kans van slagen. Hierbij geldt dus kwaliteit boven kwantiteit.

Bitvavo biedt uiteraard de grote jongens aan zoals Bitcoin en Ethereum, maar de keuze voor een altcoin is ook zeker aantrekkelijk.Actie: € 1 000 gratis traden

iDEAL en Bancontact
Goedkoopste exchange van NL
Maximaal 0,25% handelskosten
50+ verschillende cryptovaluta

Hoe koop je hier cryptocurrency?

Bitvavo heeft een basis gedeelte en een geavanceerde gedeelte. Het kopen van cryptocurrency kan via het basis gedeelte zeer eenvoudig zonder enige technische kennis. Laat je dus niet afschrikken door de exchange van Bitvavo. Net zoals bij veel andere brokers, kun je euro’s omwisselen voor bijvoorbeeld Bitcoin en terug verkopen. Voor veel mensen is dit ook vaak het enige doel.

Bitvavo review Bitcoin kopen
Bitcoin kopen bij Bitvavo

Om te kunnen starten met de aankoop van cryptocurrency, moet je een account aanmaken. Voor het aanmaken van een account heb je alleen je naam en een e-mailadres nodig. Gebruik bij het aanmaken van een account dezelfde naam als de naam die aan je bankrekening gekoppeld is. Als je dit niet doet, kunnen er problemen ontstaan als je verdiende euro’s terug wilt laten storten op je rekening. Na het ontvangen van de bevestigingsmail, kun je direct euro’s in je account storten via iDEAL, creditcard of Bancontact.

Cryptocurrency kopen via het geavanceerde gedeelte van Bitvavo

Uiteraard is het ook mogelijk om via het geavanceerde gedeelte cryptocurrency te exchangen. Dit gedeelte is speciaal voor meer ervaren gebruikers die nu niet meer hoeven uit te wijken naar exchanges als Binance. Het verschil in handelskosten is namelijk minimaal (0,25% versus 0,10%). Des te meer je handelt bij Bitvavo des te lager de fees worden. Het voordeel van Bitvavo is dat je eenvoudig nieuw tegoed kan storten, en je winsten makkelijk kan opnemen.

In het geavanceerde gedeelte kun je een order in het orderboek plaatsen. Deze order wordt vervolgens gevuld door een andere gebruiker van het platform. Uiteraard is het ook mogelijk om een marktorder te plaatsen, maar dan kun je net zo goed de basis gedeelte gebruiken.

Bitvavo review geavanceerde exchange
De Bitvavo geavanceerde exchange

Hoe verkoop je cryptocurrency?

Om je cryptocurrency weer te verkopen doorloop je hetzelfde proces als bij het kopen van cryptocurrency. Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency moet je bij het basis gedeelte op dezelfde pagina zijn. Ook het storten en opnemen van geld gebeurt op dezelfde pagina. Dit zorgt voor een handig overzicht en kun je direct zien waar je moet zijn.

Wanneer je cryptocurrency hebt omgezet in euro’s, kun je deze direct opnemen en laten storten op je bankrekening. Aan het storten en opnemen van euro’s zit geen limiet. Alleen als je via iDEAL betaalt, zit er een limiet van € 10 000 per keer aan. Dit is omdat het systeem van iDEAL een grotere transactie niet aan kan. Het storten van geld op je rekening gebeurt bij Bitvavo altijd binnen een werkdag. Onze ervaringen is dat dit zelfs binnen enkele minuten op je rekening staat. Er wordt uitbetaald via bankoverschrijving.Actie: € 1 000 gratis traden

iDEAL en Bancontact
Goedkoopste exchange van NL
Maximaal 0,25% handelskosten
50+ verschillende cryptovaluta

Bitvavo ervaringen met verificaties en limieten

Na het aanmaken van je account moet je een aantal verificaties uitvoeren. Zo moet je namelijk eerst je telefoonnummer invullen voor je kunt beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Na het invullen van je telefoonnummer krijg je een sms code die je moet invullen op de site.

Wanneer je net een account hebt gemaakt staat het limiet van je account op € 5 000. Dit is het maximale bedrag dat je kunt verhandelen. Om dit limiet te verhogen naar onbeperkt, moet je een kopie van je identiteitskaart of paspoort naar Bitvavo sturen. Uiteraard gaat Bitvavo betrouwbaar en veilig om met persoonsgegevens. Alle persoonlijke gegevens worden op versleuteld op een offline server bewaard.

Bitvavo review handelskosten en transactiekosten

Bitvavo review korting op handelskosten
Bitvavo korting op handelskosten

Op het gebied van transactiekosten is Bitvavo koploper in Nederland en wel op de goede manier. Bitvavo is namelijk de goedkoopste broker van Nederland met een fee van maximaal 0,25% per transactie. Deze fee komt om de hoek kijken wanneer je cryptocurrency koopt en verkoopt. Dus niet wanneer je geld in je account stort of opneemt. Door deze lage fee is Bitvavo in een korte tijd zeer populair geworden.

De gerekende fee is ook zeer transparant. Zo zie je bij iedere handeling hoeveel fee je betaalt in euro’s. Wanneer je meer volume maakt dan krijg je automatisch korting op je fees, dit is vanaf een bedrag van € 50 000.

Er worden geen transactiekosten gerekend bij Bitvavo voor iDEAL, Bancontact of creditcard.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bij elk account dat je op Bitvavo aanmaakt, krijg je een gratis wallet voor iedere digitale valuta. In een wallet bewaar en beheer je op een veilige manier je cryptovaluta. Om er zeker van te zijn dat echt niemand in je account kan komen, kun je met de Google Authenticator app op je smartphone een extra beveiliging toevoegen aan je account. Dit raden we dan ook zeker aan om te doen. Het is een simpele toevoeging, maar zorgt ervoor dat je investeringen veilig zijn en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Door de vele ervaring die Bitvavo over de afgelopen jaren heeft opgedaan, heeft de exchange bewezen een betrouwbare en veilige website te zijn. Wanneer je aan ervaren handelaren vraagt wat een goede Nederlandse broker is, zal Bitvavo vaak ter sprake komen. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en zijn zoals elk bedrijf in Nederland gewoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Ook zijn je tegoeden veilig bij een eventuele faillissement. Alle geldtegoeden zijn namelijk in een aparte stichting ondergebracht. Mocht Bitvavo B.V. omvallen dan kunnen geldtegoeden via Stichting Bitvavo Payments uitbetaald worden.

Wij hopen dat je met deze Bitvavo review voldoende informatie hebt om een weloverwogen keuze te maken.