Bitvavo review

Bitvavo is een 4 jaar oude broker/exchange van Nederlandse bodem. Ze zijn sinds oktober 2017 actief, en is inmiddels uitgegroeid tot de markleider van Nederland en België. In maart 2019 zijn ze zelfs een eigen exchange gestart. Hierdoor kunnen ze zeer lage handelskosten aanbieden aan gebruikers van het platform en hebben ze in een relatief korte tijd veel harten weten te winnen.

Bitvavo is een Nederlandse site en dat maakt de site goed toegankelijk voor iedereen die wil beginnen met investeren in cryptocurrency.

Veel brokers zijn er om cryptocurrency beschikbaar te maken voor een brede groep en Bitvavo slaagt hier zeker in, maar biedt nog veel meer. Ook is Bitvavo in 2020 geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Ook biedt Bitvavo sinds 2023 een €100k wallet verzekering tegen cyberaanvallen.

Wij bespreken in de Bitvavo review alles over het platform, van het kopen van crypto tot de verificaties die uitgevoerd moeten worden.

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Ontvang 10 euro gratis crypto en handel €10.000 gratis bij Bitvavo

Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Samenvatting Bitvavo review

  • Geen telefonisch contact

Bitvavo review: de eerste indruk

Bitvavo is een veel gebruikte exchange in Nederland, en is actief in heel Europa. Het platform is zo opgezet dat het extreem makkelijk is voor beginners om een aankoop te doen, maar er is ook een geavanceerde gedeelte voor de ervaren traders.

Alles op de website is in het Nederlands en gemakkelijk te begrijpen. De website heeft een simpele en soms wat minimalistische lay-out, maar dat is zeker een voordeel. Hierdoor is alles gemakkelijk te vinden en raak je de weg niet kwijt in lastige menu’s en ingewikkelde termen.

Wanneer je begint met investeren in cryptocurrency is het handig om hier wat hulp bij te krijgen. Mocht je ergens tegenaan lopen en problemen mee ondervinden, dan kun je via e-mail of de interne chat op de website contact opnemen met de klantenservice. Net zoals de rest van de website is dit volledig in het Nederlands.

Naast werkdagen van 09:00 tot 23:00, kun je ook van 10:00 tot 18:00 contact opnemen op zaterdag. Dat is fijn want de koers van cryptocurrency gaat in het weekend gewoon door. Wij namen op zaterdag contact op met de klantenservice en kregen binnen een half uur een reactie.

Bitvavo: Trade the Future
Dit is hoe het platform eruit ziet.

Sinds maart 2019 heeft Bitvavo ook een eigen exchange. Waar een broker zich alleen richt op het kopen en verkopen van cryptocurrency, kun je op een exchange cryptocurrency verhandelen en ruilen. Je zou misschien denken dat deze extra functie alleen ervaren handelaren aanspreekt, maar Bitvavo heeft de exchange ook zeker beschikbaar gemaakt voor beginners.

Zo zet je eenvoudig een eerste stap in de wereld van cryptocurrency en hoef je later niet over te stappen naar een exchange. Door het beginnersplatform van Bitvavo, kan je eenvoudig investeren en profiteren van erg lage handelskosten die kenmerkend zijn van een exchange.

Waarom zou je nog gebruik maken van Binance? In deze Bitvavo review kom je alles te weten over dit platform. In heel 2023 ontvang je 10 euro gratis crypto bij Bitvavo en handel je de eerste €10.000 gratis.

Ontvang 10 euro gratis crypto en handel €10.000 gratis bij Bitvavo

Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Cryptocurrency in het assortiment

Het aanbod van Bitvavo bestaat uit meer dan 200 verschillende cryptocurrency. Er zijn absoluut exchanges die een groter aanbod hebben, maar een breder aanbod betekent niet altijd meer kwaliteit. Vaak kun je beter investeren in een iets bekendere coin in plaats van een vage onbekende altcoin.

Bitvavo selecteert alleen projecten van hoge kwaliteit met een grote kans van slagen. Hierbij geldt dus kwaliteit boven kwantiteit.

Bitvavo biedt uiteraard de grote jongens aan zoals Bitcoin en Ethereum, maar de keuze voor een altcoin is ook zeker mogelijk.

Hoe koop je hier cryptocurrency?

Bitvavo heeft een basis gedeelte en een geavanceerde gedeelte. Het kopen van cryptocurrency kan via het basis gedeelte zeer eenvoudig zonder enige technische kennis. Laat je dus niet afschrikken door de exchange van Bitvavo. Net zoals bij veel andere brokers, kun je euro’s omwisselen voor bijvoorbeeld Bitcoin en terug verkopen. Voor veel mensen is dit ook vaak het enige doel.

Bitvavo Widget
Bitvavo Widget

Bekijk de stappenplan om te starten met Bitvavo:

  1. Het is verplicht om een account aan te maken. Geef hierbij je echte gegevens op.
  2. Voer na registratie de verificatie uit, dit is verplicht voor financiële instellingen door de Nederlandse wet. De verificatie duurt maar 90 seconden.
  3. Klik vanuit het dashboard op Tegoed storten.
  4. Kies het bedrag in euro en een betaalmethode, zoals bijvoorbeeld iDEAL of Bancontact. En rond de betaling af.
  5. Na een succesvolle betaling kan je je euro omruilen voor alle aangeboden cryptocurrency.
  6. Klik bijvoorbeeld op Bitcoin voor het kopen van Bitcoin.
  7. Geef aan hoeveel euro je wilt omzetten in BTC. Je ziet direct hoeveel handelskosten je betaalt.
  8. Klik op Kopen en je order is doorgevoerd.

In je dashboard kan je direct zien je euro tegoed minder is geworden en dat de hoeveelheid Bitcoin toegevoegd is aan je account. Je kan de stappen herhalen om een andere munt te kopen.

Cryptocurrency kopen via het geavanceerde gedeelte van Bitvavo

Uiteraard is het ook mogelijk om via het geavanceerde gedeelte cryptocurrency te exchangen. Dit gedeelte is speciaal voor meer ervaren gebruikers die nu niet meer hoeven uit te wijken naar exchanges als Binance. Het verschil in handelskosten is namelijk minimaal (0,25% versus 0,10%). Des te meer je handelt bij Bitvavo des te lager de fees worden. Het voordeel van Bitvavo is dat je eenvoudig nieuw tegoed kan storten, en je winsten makkelijk kan opnemen.

In het geavanceerde gedeelte kun je een order in het orderboek plaatsen. Deze order wordt vervolgens gevuld door een andere gebruiker van het platform. Uiteraard is het ook mogelijk om een marktorder te plaatsen, maar dan kun je net zo goed de basis gedeelte gebruiken.

Bitvavo review geavanceerde exchange
De Bitvavo geavanceerde exchange

Hoe verkoop je cryptocurrency?

Om je cryptocurrency weer te verkopen doorloop je hetzelfde proces als bij het kopen van cryptocurrency. Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency moet je bij het basis gedeelte op dezelfde pagina zijn. Ook het storten en opnemen van geld gebeurt op dezelfde pagina. Dit zorgt voor een handig overzicht en kun je direct zien waar je moet zijn.

Wanneer je cryptocurrency hebt omgezet in euro’s, kun je deze direct opnemen en laten storten op je bankrekening. Aan het storten en opnemen van euro’s zit geen limiet. Alleen als je via iDEAL betaalt, zit er een limiet van € 10 000 per keer aan. Dit is omdat het systeem van iDEAL een grotere transactie niet aan kan.

Het storten van geld op je rekening gebeurt bij Bitvavo altijd binnen 1 á 2 werkdagen. Onze ervaringen is dat dit zelfs binnen enkele minuten op je rekening staat. Er wordt uitbetaald via bankoverschrijving.

Ontvang 10 euro gratis crypto en handel €10.000 gratis bij Bitvavo

Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Bitvavo ervaringen met verificaties en limieten

Na het aanmaken van je account moet je een aantal verificaties uitvoeren. Dit is verplicht door de Nederlandse wetgeving. In 2020 is er een cryptowet aangenomen waardoor alle bedrijven die crypto naar euro omzetten en andersom exact moeten weten met wie zij zakendoen.

Een identificatieverificatie is dus verplicht bij Bitvavo, maar ook bij alle andere Nederlandse brokers waar je met iDEAL kan betalen. De verificatie duurt ongeveer 90 seconden en gaat volledig automatisch. Na een succesvolle verificatie kan alle munten aan- en verkopen.

Uiteraard gaat Bitvavo betrouwbaar en veilig om met persoonsgegevens. Alle persoonlijke gegevens worden op versleuteld op een offline server bewaard.

Bitvavo review handelskosten en transactiekosten

Bitvavo review korting op handelskosten
Bitvavo korting op handelskosten

Op het gebied van transactiekosten is Bitvavo koploper in Nederland en wel op de goede manier. Bitvavo is namelijk de goedkoopste broker van Nederland met een fee van maximaal 0,25% per transactie.

Deze fee komt om de hoek kijken wanneer je cryptocurrency koopt en verkoopt. Dus niet wanneer je geld in je account stort of opneemt. Door deze lage fee is Bitvavo in een korte tijd marktleider geworden geworden.

De gerekende fee is ook zeer transparant. Zo zie je bij iedere handeling hoeveel fee je betaalt in euro’s. Wanneer je meer volume maakt dan krijg je automatisch korting op je fees, dit is vanaf een bedrag van € 50 000.

Er worden geen transactiekosten gerekend bij Bitvavo voor iDEAL, Bancontact of creditcard.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bij elk account dat je op Bitvavo aanmaakt, krijg je een gratis wallet voor iedere digitale valuta. In een wallet bewaar en beheer je op een veilige manier je cryptovaluta.

Om er zeker van te zijn dat echt niemand in je account kan komen, kun je met de Google Authenticator app op je smartphone een extra beveiliging toevoegen aan je account. Dit raden we dan ook zeker aan om te doen. Het is een simpele toevoeging, maar zorgt ervoor dat je investeringen veilig zijn en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Door de vele ervaringen die Bitvavo over de afgelopen jaren heeft opgedaan, heeft de exchange bewezen een betrouwbare en veilige website te zijn. Wanneer je aan ervaren handelaren vraagt wat een goede Nederlandse broker is, zal Bitvavo vaak ter sprake komen. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en zijn zoals elk bedrijf in Nederland gewoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wij maken zelf ook gebruik van deze broker.

Ook zijn je tegoeden veilig bij een eventuele faillissement. Alle geldtegoeden zijn namelijk in een aparte stichting ondergebracht. Mocht Bitvavo B.V. omvallen dan kunnen geldtegoeden via Stichting Bitvavo Payments uitbetaald worden.

Registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB)
Registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Bron: DNB.nl

Als allerlaatste geeft de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) natuurlijk het meeste vertrouwen. Deze registratie is erg streng en geven ze niet zomaar. Er zijn een hoop crypto partijen die nu nog in 2021 hun registratie moeten ontvangen, omdat ze hun zaken niet op orde hebben.

Wij hopen dat je met deze Bitvavo review voldoende informatie hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Bitvavo review

CryptoPrijs

Gebruiksvriendelijkheid
Muntaanbod
Veiligheid
Kosten

Samenvatting

De gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo is erg hoog, omdat het gericht is op zowel beginnende als ervaren crypto beleggers. Een duidelijke en clean interface. Hoewel de gebruiker zelf ook verantwoordelijk is voor de veiligheid, heeft Bitvavo meer maatregelen genomen op dit gebied dan concurreren. En de handelskosten van Bitvavo zijn natuurlijk het laagst van heel Nederland.

Het aanbod kan echter groter, vandaar dat wij hiervoor 4 sterren geven.

4.8