Ethereum (ETH)

Cryptocurrency zijn de laatste jaren ongekend populair geworden. De Bitcoin is daarvan uiteraard de meest bekende én goedkoopste. Vergeet echter vooral niet dat er in het spoor van deze bekende digitale munt ook nog andere munten zijn. Sommige daarvan zijn nog spotgoedkoop terwijl ze wellicht, net als Bitcoin, heel hard kunnen gaan groeien. Wie weet ben jij er wel op tijd bij! Ethereum is één van de altcoins die een goede kans van slagen heeft. Overigens is het veel meer dan een coin. Het is een technologie waar heel veel mensen in geloven en die de wereld volledig kan veranderen. Hieronder wordt alles over deze munt verteld en laten we je zien waar je Ethereum kan kopen.

Laagste Ethereum prijs

Ethereum koers live in euro

powered by Coinlib

Waar kan ik Ethereum kopen?

Ethereum kun je bij verschillende brokers met iDEAL of Bancontact kopen. Bekijk onderstaande lijst met de meest populaire Ethereum brokers.

BrokerAltcoinsBetalenInfo

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bekijk hier de volledige lijst waar je Ethereum kopen kan.

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum?

Net als Bitcoin is Ethereum gebaseerd op blockchain-technologie. Dat betekent eigenlijk dat het systeem decentraal is, waardoor er geen andere instantie zoals een bank komt kijken bij transacties. Er is echter wel een groot verschil tussen beide digitale munten. De blockchain van Bitcoin is speciaal gemaakt voor het verwerken van Bitcoin-transacties. Daarentegen is Ethereum veel meer als een flexibele infrastructuur ontwikkeld. Ethereum is daardoor veel flexibeler waardoor bedrijven er eenvoudig hun eigen draai aan kunnen geven en zelf toepassingen mee kunnen bouwen. Ethereum is dus veel meer een technologie dan Bitcoin. Wel heeft het ook een eigen coin: de Ether.

Ethereum gaat een stapje verder

Ethereum is daarom perfect geschikt voor zogeheten slimme contracten. Kort gezegd kan de flexibele technologie veel breder worden ingezet dan voor alleen transacties. Daardoor kunnen er allerlei acties uitgevoerd worden zonder dat mensen daarbij nodig zijn. Zoals een verzekering die automatisch geld aan een boer uitkeert, zodra op een data-feed zichtbaar is dat de oogst slecht was.

Ethereum heeft veel potentie

De zogeheten slimme contracten bieden trouwens nog veel meer kansen. Zoals bijvoorbeeld gedecentraliseerde applicaties. Bekende apps zoals WhatsApp zijn juist gecentraliseerd. Dat betekent dat je via de servers van WhatsApp communiceert met degene die jij een berichtje stuurt. Deze servers staan ergens in een centraal datacentrum opgeslagen. De toekomst is dus juist gedecentraliseerde apps. Daarbij is een centraal punt overbodig omdat ze functioneren op slimme contracten, die dus weer om de blockchain van Ethereum draaien. Dit is vele malen veiliger omdat er geen centraal datacentrum is dat geblokt kan worden en waar heel veel prive gegevens van mensen opgeslagen staan. Hetzelfde geldt voor cloudopslag. Ook dat zal in de toekomst gedecentraliseerd worden dankzij de Ethereum technologie.

Gigantische speculatie

Dat de potentie van Ethereum enorm is, staat min of meer vast. Er hebben al behoorlijk veel partijen interesse getoond voor de decentrale toekomst die deze technologie kan bieden. De waarde van de bijbehorende fluctueert echter behoorlijk veel. De laatste jaren hebben dat in ieder geval laten zien. Wanneer je er dus in investeert kan dat je enorm veel voordeel opleveren maar je kunt ook juist heel veel pech hebben. Investeer daarom verstandig en enkel met geld dat je kwijt kunt. Probeer in te stappen op het moment dat de Ether laag staat. De kans is groot dat deze daarna namelijk flink gaat stijgen. De meeste experts verwachten overigens dat de coin uiteindelijk een stabiele hoge waarde zal verkrijgen!