Dogecoin (DOGE)

Digitale valuta hebben de laatste tien jaar een enorme vlucht genomen. De laatste jaren wordt dat alleen maar meer en meer. Zo zijn er wereldwijd ontzettend veel mensen die miljonair zijn geworden door heel vroeg te investeren in Bitcoin, de meest bekende digitale munt die er is. Deze is namelijk ontzettend veel waard geworden. Daarnaast zijn er heel erg veel alternatieven te vinden van digitale coins die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Iedere digitale coin heeft uiteraard weer zijn eigen verhaal. Die van Dogecoin is echter wel heel bijzonder. Deze digitale cryptovaluta is namelijk in eerste instantie als grap ontstaan! Hoe dat precies gebeurde, wat er daarna volgde en of het verstandig is om te investeren in Dogecoin lees je allemaal in deze blog!

Dogecoin koers live in euro

powered by Coinlib

Beste Dogecoin koersen inclusief fees op dit moment

Dogecoin is ooit als grap begonnen

Jackson Palmer was cryptocurrencyfan vanaf het eerste begin. In 2014 bedacht hij bij wijze van grap de Dogecoin. Daarmee wilde hij min of meer laten zien hoe bizar het eigenlijk is dat er over de hele wereld mensen te vinden zijn die enorme bedragen in cryptomunten steken. Hij koos voor de hond Doge als symbool van de munt. Die hond ging in 2010 viral nadat zijn bazin een foto van hem plaatste waarop hij zijn wenkbrauwen optrok. Investeerders hadden echter helemaal niet door dat het een grap was en kochten massaal de munt. Zoveel zelfs dat deze binnen amper twee maanden al een waarde van 50 miljoen dollar had. Vervolgens bleef de koers jarenlang redelijk stabiel tot hij in het begin van 2018 ineens weer explosief steeg en ineens weer 80 keer zoveel waard werd!

Voordeel van Dogecoin is de kleine transacties

Net als bij Bitcoin is het mogelijk om Dogecoins te minen. Het aantal Dogecoins dat je kunt minen ligt daarbij vooraf al vast. Er worden veel meer Dogecoins in omloop gebracht waardoor het een stuk eenvoudiger is om te minen dan bij Bitcoins het geval is. Dogecoin kiest er ook bewust voor om zoveel coins in de omloop te brengen. Als de waarde daadwerkelijk zal blijven stijgen, is dat namelijk noodzakelijk om het internetgeld van de mensen te worden. De verwachting is namelijk dat Bitcoin duurder zal worden en in de toekomst niet meer gebruikt kan worden voor kleine transacties. Dogecoin speelt daar handig op door meer coins op de markt te brengen die per coin dus een stuk minder waard zijn. Daardoor zijn ze veel beter geschikt voor deze kleinere transacties. Daarom kunnen Bitcoin en Dogecoin prima naast elkaar bestaan zonder dat ze direct met elkaar hoeven te concurreren.

Hoe koop je Dogecoins?

Het aantal mensen dat in Dogecoins investeert is de laatste maanden explosief gestegen. Steeds meer mensen maken er gebruik van. Dat heeft wellicht ook te maken met het feit dat de Dogecoin nu nog erg goedkoop is en daardoor eenvoudig aan te schaffen. Er zijn verschillende manieren waarop je Dogecoins kunt aanschaffen. De meest goedkope en eenvoudige wijze is door dat met Bitcoins te doen. Wanneer je al Bitcoins in je bezit hebt, hoef je namelijk alleen maar een Doge wallet aan te maken. Daarna ga je naar een crypto exchange en kun je de bitcoins die je hebt simpel ruilen voor Dogecoins. Hoewel je ook van euro’s Dogecoins kunt aanschaffen, is het verstandiger om dan met dit geld bitcoins te kopen en daar weer Dogecoins van. Dat is misschien een beetje omslachtig, maar zeker bij grote hoeveelheden kan dat behoorlijk wat geld besparen.