Wat is cryptohandel?

De wereld om ons heen verandert voortdurend. Zelfs dingen waarvan we dachten dat ze eigenlijk altijd wel zouden blijven bestaan, kunnen zomaar verdwijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van geld? Al eeuwenlang is dit het meest gebruikte en belangrijkste betaalmiddel dat de mensheid kent. De laatste jaren lijkt daar echter langzaam maar zeker een kentering in te komen. Er komen namelijk steeds meer cryptomunten op de markt waarvan de Bitcoin verreweg de meest bekende is. De laatste jaren worden ze ook nog eens door steeds meer winkels en bedrijven als betaalmiddel geaccepteerd. De cryptohandel is dan ook erg populair. Maar wat is cryptohandel dan precies en hoe gaat dat in zijn werk? Hieronder lees je er alles over!

Wat zijn cryptomunten?

Om te beginnen is het wellicht goed om te weten wat cryptomunten precies zijn. Als je de handel wil kennen, moet je immers ook weten waar er precies in gehandeld wordt. Cryptomunten zijn niet tastbare digitale munten die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Hoewel ze er al behoorlijk lang zijn, zijn ze pas de laatste jaren echt populair geworden. Dat komt omdat de waarde maar blijf groeien en omdat het er langzaam maar zeker op begint te lijken dat ze ook echt als betaalmiddel gebruikt gaan worden. Verreweg de meest bekende digitale munt is de Bitcoin. Deze is overigens meteen ook het meeste waard. Alle andere coins worden altcoins (alternatieve coins) genoemd. Dit zijn er al behoorlijk veel en de verwachting is dat het er alleen maar meer worden. Er komen namelijk nog steeds elke dag nieuw cryptomunten bij.

Investeren in cryptomunten

De handel in deze cryptomunten wordt cryptohandel genoemd. Wanneer iets erg populair is, ontstaat er namelijk vanzelf handel in. Als je echt veel geld had willen verdienen, had je tien jaar terug moeten investeren. Vergeleken met toen is de Bitcoin bijvoorbeeld 4000% meer waard geworden. Toch valt er met het investeren in cryptomunten nog steeds een behoorlijke boterham te verdienen. Zo kan het heel goed dat de waarde blijft stijgen en dat je munt daardoor meer waard worden. Ook kun je zoeken naar bepaalde altcoins die nog behoorlijk klein zijn waardoor je met weinig geld kunt instappen. Wanneer je besluit om te investeren is het overigens altijd een goed idee om je kansen te spreiden.

Handel in cryptomunten

Cryptohandel kun je vergelijken met het wisselen van geld. Wanneer je naar een land gaat met een andere munteenheid, moet je geld wisselen en dat is de ene dag goedkoper dan de andere dag. Beide valuta’s wisselen namelijk van prijs. Wanneer je in cryptomunten wilt handelen, wissel je eigenlijk ook verschillende cryptomunten met elkaar uit. Stel dat je bijvoorbeeld een altcoin wilt verhandelen voor bitcoin, is dat de ene dag goedkoper dan de andere. Het is de kunst om iedere op het juiste moment te handelen en de ene voor de andere munt in te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin kopen tegen een lage prijs en deze weer verkopen voor een hogere prijs. Het verschil stop je in je eigen zak. Wanneer je hier goed in bent, kun je flink veel geld verdienen. Je neemt echter ook behoorlijk wat risico, aangezien de waarde van cryptomunten snel stijgen en dalen.