Wat is bitcoin?

De vraag wat Bitcoin is, wordt de laatste tijd steeds vaker gesteld. Dat is ook niet zo vreemd, want je hoort er steeds meer over. Om het simpel te zeggen is Bitcoin een moderne vervanger van geld. Het is namelijk een digitale manier van betalen die veel veiliger en beter is dan traditionele vormen van betalingsverkeer. Dit komt omdat er geen tussenpersonen bij betrokken zijn. Als eigenaar van Bitcoin betaal je rechtstreeks aan de persoon die jou een product of dienst levert. Daardoor is het dus ook decentraal, er is geen plek waar het wordt opgeslagen zoals een bank bij betrokken.

Bitcoin is meer dan alleen een betaalmiddel

Bitcoin is echter ondertussen al veel meer geworden dan alleen maar een digitale betaalvorm. Het is namelijk tegenwoordig een serieus beleggingsobject geworden. De koersen stijgen heel snel, maar kunnen zo nu en dan ook flink dalen. Daarom is het ideaal om mee te speculeren en op het juiste moment een aankoop of verkoop te doen. Deze toepassing was in het begin niet direct voorzien voor de Bitcoin, maar is inmiddels wel één van de belangrijkere mogelijkheden die de digitale munt biedt geworden. Het kan heel interessant en lucratief zijn om op het juiste moment te handelen. Zo kun je bij meerdere Nederlandse bedrijven Bitcoin kopen met iDEAL.

Wat maakt Bitcoin anders?

Zoals gezegd is Bitcoin een manier om digitaal te betalen. Dat maakt het echter totaal niet te vergelijken met internet bankieren. In de eerste plaats is dat omdat er geen bank of andere tussenpersoon bij betrokken is. Dit maakt het ook een stuk stabieler. Er is immers een gevaar dat het vermogen verdampt omdat een bank omvalt. Alle transacties die ermee gedaan worden zijn direct, van persoon naar persoon, in het netwerk. Je slaat Bitcoin dan ook zelf op in een wallet. Dit kan online zijn, maar slim is het om een op zichzelf staande wallet hiervoor te gebruiken.

Andere voordelen van Bitcoin

Buiten het feit dat er geen tussenpersonen bestaan zijn er nog veel meer voordelen. Zo zijn de transactiekosten zeer veel lager dan bij gewoon betalingsverkeer. Bovendien kan je alles anoniem doen. De bitcoin-transacties worden immers versleuteld zodat ze niet te achterhalen zijn. Om die reden wordt Bitcoin ook wel cryptocurrency gebruikt. Dit is overigens ook de naam die aan vergelijkbare andere digitale betaalvormen wordt gegeven. Het is immers een versleutelde valuta die gebruikt wordt via internet. Het betalen lijkt op het versturen van e-mail, maar dan zonder de mogelijkheid dat iemand onderschept en meeleest wat je doet.

Alles is mogelijk met Bitcoin

Meer en meer partijen beginnen in te zien dat Bitcoin van serieuze waarde kan zijn. Dat betekent dus ook dat het steeds beter mogelijk wordt om allerlei betalingen met de digitale betaalvorm te doen. Dit kunnen hele simpele dingen als een kopje koffie zijn. Maar het kan ook om hele ingewikkelde grote zakelijke transacties of beurshandelingen gaan. Dit is immers wat er gebeurt wanneer er in Bitcoin gehandeld wordt. Bovendien is het zo dat Bitcoin wereldwijd overal gelijk is. Dat betekent dus dat betalen over de gehele wereld hetzelfde gaat. Zo biedt de versleutelde online valuta dus heel veel aan de gebruikers.

Bekijk de volgende pagina voor de actuele Bitcoin waarde of onze speciale Bitcoin kopen pagina.