Ripple (XRP)

Een groot deel van de blockchaintechnologie wordt gebruikt voor digitale valuta die decentraal zijn. Daarbij is er niet langer een centrale instantie als een bank nodig. Toch is dat niet altijd het geval. Zo is er bijvoorbeeld ook Ripple. Dit bedrijf heeft een eigen blockchain die juist bedoeld is om centrale instellingen als banken en betalingsproviders de helpen processen efficiënter te laten verlopen. Maar wat is Ripple dan precies en hoe gaat dat in zijn werk? Wat is er zo uniek aan de Ripple cryptovaluta en is het slim om hierin te investeren. Hieronder kom je er alles over te weten!

Laagste Ripple prijs

Ripple koers live in euro

powered by Coinlib

Waar kan ik Ripple kopen?

Ripple kun je bij verschillende brokers met iDEAL of Bancontact kopen. Bekijk onderstaande lijst met de meest populaire Ripple brokers.

BrokerAltcoinsBetalenInfo

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bekijk hier de volledige lijst waar je Ripple kopen kan.

Wat is Ripple precies?

Ripple is eigenlijk een betaalprotocol dat speciaal voor banken en andere financiële instellingen is ontworpen. Met dit systeem kunnen internationale transacties veel sneller afgehandeld worden. Bovendien is het een stuk goedkoper. Daarmee wijkt Ripple overigens behoorlijk af van andere cryptocurrencies. Vrijwel allemaal zijn ze namelijk decentraal. De valuta van Ripple, XRP, is echter een gecentraliseerde valuta. Ripple heeft zich in korte tijd behoorlijk opgewerkt binnen de financiële wereld. Meerdere grote financiële instellingen maken namelijk gebruik van de Ripple technologie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan BBVA, Bank of America en Santander. Naar verwachting zullen er in de toekomst alleen maar meer banken en financiële instellingen volgen om op die manier mee te kunnen blijven gaan met de moderne ontwikkelingen rondom blockchain. Houd de Ripple koers maar eens in de gaten!

Transacties naar het buitenland zijn lastig

Op dit moment is het vaak nog lastig om geld over te maken naar een buitenlandse rekening. Het is in ieder geval niet een transactie die van de ene naar de andere bankt gaat. Vooral als het om twee verschillende valuta gaat, moet dat via een omweg gebeuren. Banken maken daarbij vaak gebruik van een eigen bankrekening die ze zelf bij een buitenlandse bank hebben. Hoewel dat uiteindelijk altijd lukt, is het natuurlijk een flinke omweg die flink wat geld en tijd kost. Ripple heeft daar dus een zeer effectieve oplossing voor ontwikkeld. Dankzij hun blockchain technologie is het voor de banken mogelijk om via een beveiligd cryptografisch netwerk de transacties direct uit te voeren en te bevestigen.

Universele werkwijze

Daarmee beschikken de banken dus over een universele werkwijze om via software supersnel transactie uit te kunnen wisselen. Een uitstekende ontwikkeling in een wereld waarin steeds minder grenzen zijn te vinden. Het enige dat banken nodig hebben is de Ripple Connect software. Wanneer twee banken over deze software beschikken, kunnen ze via de blockchain met elkaar communiceren en transacties uitwisselen. Daarbij is de veiligheid zo geregeld dat beide banken inzicht hebben in de status van de transactie maar geen informatie kunnen inzien over de zender en de ontvanger.

Investeren in Ripple

Ripple werd in 2012 opgericht en is inmiddels een bekende speler in de blockchain en cryptocurrency markt. Niet voor niets is de XRP momenteel één van de meest populaire cryptocurrencies. Wanneer je investeert in XRP koop je eigenlijk een aandeel in de Ripple koers. Het is een organisatie die steeds meer klanten krijgt. Het is echter wel belangrijk om jezelf te beseffen dat meer dan de helft van de XRP in het bezit is van Ripple zelf. Wanneer zij hun XRP ineens besluiten te verkopen, is de kans groot dat de koers volledig instort. De kans dat ze dit doen is juist daardoor echter heel klein.