Ethereum kopen

De kans is groot dat je naast de bekende Bitcoin vast al eens gehoord hebt van andere cryptocurrency. Al deze andere coins zijn zogenaamde altcoins. Alt staat dan natuurlijk voor alternatief. De meest bekende altcoins zijn Ripple en Ethereum. Misschien wil je geen Bitcoin kopen, maar kies je juist voor een andere optie zoals Ethereum. Ethereum is niet de naam van de coin, het is namelijk de naam van een platform. De munt van Ethereum is Ether en is tegenwoordig één van de populairste cryptocurrency op de markt. In dit artikel kom je erachter of Ethereum kopen voor jou een goed idee is.

Waar kan je Ethereum kopen?

Een volledig overzicht van alle brokers waar je Ethereum kopen kan met iDEAL en Bancontact.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek190+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Bezoek23iDEAL en BancontactEigen wallet noodzakelijk

Bezoek3iDEAL en Bancontact

Wat is Ether en wat doet Ethereum?

Ethereum kopen (Ether)
Het Ethereum logo

Sommige cryptocurrency die bestaan naast Bitcoin, kunnen totaal verschillen van het systeem wat Bitcoin gebruikt. Vaak zijn deze coins met een ander doel gemaakt of vinden de ontwikkelaars juist dat het beter kan. Dat laatste geldt ook voor Ethereum en de Ether coin. Toch lijkt Ethereum best op Bitcoin omdat het ook gebruik maakt van de bekende blockchain technologie.

Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency is blockchain misschien al een lastige term. De blockchain houdt alle transacties bij die bijvoorbeeld met Bitcoin worden gedaan. Je kunt het dus zien als een groot kasboek. Om er zeker van te zijn dat alles eerlijk en veilig verloopt, wordt deze lijst door miners gecontroleerd en geverifieerd. Over elke transactie moeten alle miners het eens zijn. De transactie wordt afgekeurd als dit niet het geval is. Bij het blockchain systeem moet dus iedereen hetzelfde kasboek hebben.

Ethereum werkt met smart contracts

Ethereum werkt ook met deze technologie, maar wil het systeem breder toegankelijk maken. De coin staat bekent om hun platform dat werkt met smart contracts en apps die geprogrammeerd kunnen worden (decentralized apps). Ethereum maakt gebruik van de programmeertaal Solidity. Zij maken het met hun technologie dus mogelijk om gemakkelijker toepassingen te ontwikkelen die kunnen werken met cryptocurrency. Mensen die minder kennis van de blockchain hebben, kunnen door ontwikkelde apps toch gebruik maken van cryptocurrency en alles wat daarmee te maken heeft.

Ethereum wordt ook veelgebruikt door blockchain startups om een crowdfunding te starten. Dit wordt gedaan door middel van een ICO (Initial Coin Offering) en kan gemakkelijk via het Ethereum netwerk georganiseerd worden. Het is namelijk eenvoudig om tokens op het netwerk aan te maken, die vervolgens weer verkocht kunnen worden voor Bitcoin. Voorbeelden van tokens die op het Ethereum netwerk draaien of gedraaid hebben: Binance Coin (vroeger), Tron (vroeger) EOS (vroeger), Basic Attention Token, OmiseGO, Holo en 0x.

Kosten betaal je met Ether

De digitale munt die aan Ethereum is gekoppeld is de Ether (ETH). Het systeem van Ethereum kost geen “echt geld”. Het hele idee achter alle cryptocurrency systemen is natuurlijk dat er geen banken aan te pas komen. Toch moet het systeem van Ethereum onderhouden worden en moeten kosten gedekt worden. Daar is de Ether voor.

Ontwikkelaars van apps op het Ethereum netwerk betalen voor transactiekosten en diensten met Ether. Ether kan ook gebruikt worden als vergoeding. Als iemand een computer ter beschikking stelt om apps van Ethereum op te laten draaien, krijgt hij of zijn daar een beloning voor in de vorm van Ether.

Waar sommige cryptocurrency meer lijken gemaakt te zijn voor de investering, wordt er met Ether dus echt daadwerkelijk betaald en uitbetaald. Dit maakt Ether en Ethereum ook zo uniek en is het niet voor niets een van de snelst groeiende cryptocurrency ter wereld. Doordat de Ether zo intensief gebruikt wordt, is de waarde van deze coin hoog en is het naast een betaalmiddel ook steeds meer in trek bij investeerders.

Hoe Ethereum kopen?

Ookal is Ether verbonden aan Ethereum, het is gewoon mogelijk om de cryptocurrency te kopen bij online brokers. Dit zijn online verkopers van cryptocurrency die veel verschillende valuta beschikbaar maken voor iedereen. Je hoeft dus niet te gaan handelen op ingewikkelde exchange platforms. Je kunt dus heel eenvoudig eigenaar worden van Ether zonder enige vorm van technische kennis.

Hierboven zie je in de lijst dat er een hoop verschillende aanbieders zijn van Ether. Ethereum is populair en is dus ook gemakkelijk te verkrijgen. Het beste wat je kunt doen is om een aantal brokers uit te kiezen waarvan je denkt dat ze bij je passen. Vervolgens kun je vrijblijvend een account aanmaken op hun site en eens rondkijken of de broker bij je past. Zeker wanneer je gaat investeren in een populaire coin, is het een aanrader om accounts te hebben op verschillende sites. Wanneer een broker bijvoorbeeld een ledenstop invoert, kun je alsnog cryptocurrency kopen, omdat je al een account had aangemaakt.

Wanneer je de perfecte broker hebt gevonden en een account hebt aangemaakt, moet je een aantal verificaties uitvoeren. Alles voor de veiligheid natuurlijk. Vervolgens kun je via iDEAL of een andere betaalmethode geld in je account storten, waar je vervolgens Ether of andere cryptocurrency van kunt kopen. Veel brokers bieden naast Ether ook een hoop andere cryptocurrency aan. Zoals je ziet is het dus heel eenvoudig en is het toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Wat is de beste ETH broker?

Bitvavo Logo
Populaire broker om Ethereum te kopen

Zeker bij een coin als Ether zijn er veel aanbieders en is het soms lastig om een keuze te maken. Misschien wil je graag je munt in de gaten houden via een app. Dan is Coinmerce een goede optie omdat zij een app hebben voor iOS en Android. Ook de Nederlandse broker Bitvavo is een aanrader. Zeker als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency is het een fijne site, omdat alles in het Nederlands is en daardoor een goede instap vormt. Bitvavo is ook de goedkoopste broker. Ze rekenen een lage fee die je bij elke broker verplicht bent om te betalen bij elke transactie.

Veel brokers bieden ook een wallet aan. In een wallet bewaar je cryptocurrency en is het beveiligd tegen hackers en anderen met slechte bedoelingen. Wanneer je dus nog maar net begint met investeren moet je hier zeker op zetten.

Waarom je Ether moet kopen?

Ether en het platform Ethereum zijn populair en worden door veel mensen gebruikt op de manier zoals het is bedoeld. De ontwikkelingen blijven dus maar door gaan en je ziet dat Ethereum zorgt voor veel interessante nieuwigheden op het gebied van cryptocurrency. Door al deze ontwikkelingen trekt de digitale munt en het platform veel aandacht naar zich toe waardoor de waarde van Ether altijd hoog is.

Ethereum lijkt op Bitcoin waardoor het een vertrouwd gevoel geeft, maar door de extra mogelijkheden die Ethereum biedt, zie je dat steeds meer app ontwikkelaars zich gaan bezighouden met dit platform. De groei van Ethereum is dus nog zeker niet ten einde.