Coinmerce review

Door de vele verschillende brokers die beschikbaar zijn voor het kopen en verkopen van cryptocurrency, ben je misschien op zoek naar een broker die zich onderscheid van de rest. De Nederlandse broker Coinmerce heeft naast het online platform ook een app voor iOS en Android waar je gebruik van kunt maken.

Je kunt dus waar je ook bent je investeringen checken, maar ook cryptocurrency kopen en verkopen via de app. Naast de app heeft Coinmerce nog een aantal andere pluspunten die zeker de moeite waard zijn om te bespreken. Wij bespreken in de Coinmerce review alles over het platform, van cryptocurrency kopen tot de verificaties die uitgevoerd moeten worden.iDEAL en Bancontact
24/7 support in het Nederlands
100+ verschillende cryptovaluta
Assortiment groeit zeer snel

Samenvatting Coinmerce review

  • iOS en Android app
  • 180+ cryptovaluta in het assortiment
  • Regelmatig nieuwe cryptovaluta toegevoegd
  • Telefonische support
  • Groot verschil in fee tussen grote en kleine hoeveelheden

Coinmerce review: de eerste indruk

Naast de gemakkelijk te navigeren website, heeft Coinmerce dus ook een app voor alle smartphones. Ook de mobiele site werkt perfect voor iedereen die geen app wil installeren. De app van Coinmerce is uniek en brengt deze dan ook graag onder de aandacht. De website en app van Coinmerce zijn beschikbaar in het Engels, maar ook in het Nederlands. Dat is wel zo gemakkelijk voor iedereen die nog maar net begint met investeren in cryptocurrency.

Mede door de app is Coinmerce juist erg geschikt voor de beginnende investeerders. Het kopen van cryptocurrency gaat heel eenvoudig via de app en ook het verkopen is gemakkelijk onder de knie te krijgen. Coinmerce zorgt er dus echt voor dat cryptocurrency voor iedereen toegankelijk wordt. Ook voor ons als iets meer doorgewinterde cryptocurrency liefhebbers, is de app een perfecte toevoeging op het aanbod van brokers.

Coinmerce Review website

De site en app van Coinmerce zien er netjes uit en zijn snel te begrijpen. Snel leren navigeren op het platform is dus geen enkel probleem. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan kun je contact opnemen met de klantendienst. Coinmerce onderscheid zich op dit vlak enorm van andere brokers, want de klantenservice van Coinmerce is dag en nacht bereikbaar en 7 dagen per week. Je kunt contact opnemen met Coinmerce via e-mail of de interne chat op de website, maar je kunt ook een berichtje sturen via de chat op Facebook of WhatsApp. Qua bereikbaarheid zit het dus helemaal goed en je wordt netjes in het Nederland geholpen.

De cryptocurrency in het assortiment

Coinmerce biedt sinds kort meer dan 100 verschillende cryptocurrency aan op de site en in de app. Het aanbod is dus flink groot als je het vergelijkt met bijvoorbeeld andere Nederlandse brokers zoals Bitvavo.

Ook het systeem van kopen en verkopen is bij Coinmerce uitgebreid. Als beginner kun je er prima de weg vinden door cryptocurrency te kopen en verkopen, maar voor de ervaren investeerders kun je gebruik maken van stop-loss en limit orders. Zo kun je nog beter op de markt inspelen en is Coinmerce dus een ideaal platform voor een breed publiek.iDEAL en Bancontact
24/7 support in het Nederlands
100+ verschillende cryptovaluta
Assortiment groeit zeer snel

Hoe koop je hier cryptocurrency?

Bij veel brokers moet je voor je cryptocurrency kunt kopen, eerst tegoed in je account storten. Je moet dan met euro’s vanuit je bankrekening opwaarderen waar je vervolgens cryptocurrency van kunt kopen. Bij Coinmerce hoeft dat niet en dat vinden we echt een voordeel. Je betaalt namelijk pas wanneer je cryptocurrency aankoopt. Je geeft bij het kopen van cryptocurrency aan hoeveel je wilt gaan kopen en dat bedrag betaal je vervolgens via iDEAL. Dit scheelt een stap waardoor je nog beter en vooral sneller op de markt kunt inspelen.

Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency heb je natuurlijk wel een account nodig zoals bij elke broker. Het aanmaken van een account is heel simpel. Via de registratiepagina vul je een aantal gegevens in zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Vul alles naar waarheid in anders kun je bij het verificatieproces tegen problemen aanlopen. Voor een account op Coinmerce ben je verplicht om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen voor je kunt beginnen met handelen. Dit is de eerste verificatie die je moet uitvoeren.

Coinmerce mobiele app
De Coinmerce mobiele app voor iOS en Android

Hoe verkoop je cryptocurrency?

Net zoals het kopen van cryptocurrency verloopt het verkopen van cryptocurrency ook iets anders dan bij andere brokers. Omdat je geen tegoed in je account stort voor het kopen van cryptocurrency, kan Coinmerce ook geen tegoed in je account zetten wanneer je cryptocurrency verkoopt. Als je cryptocurrency verkoopt, wordt je cryptocurrency omgezet in Coinmerce Coins. Deze coins kun je wel omzetten voor euro’s en worden meteen uitbetaald. 1 Coinmerce Coin is 1 euro waard. Je kunt er ook voor kiezen om deze coin weer te investeren in een andere cryptocurrency. Het voordeel van deze coin is dus dat je niet heel de tijd heen en weer geld hoeft over te maken van je bankrekening naar het platform. Lees in deze Coinmerce review meer over de verificaties en de bijkomende kosten.

Coinmerce ervaringen met verificaties en limieten

Zoals je al hebt kunnen lezen is het verplicht om een aantal verificaties uit te voeren voor je kunt beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Wanneer je deze eerste verificaties hebt uitgevoerd staat je wekelijkse limiet op € 500. Je kunt dit limiet naar boven aanpassen door een extra verificatie uit te voeren. Na een identiteitscontrole die Coinmerce op een veilige manier uitvoert, wordt je limiet verhoogd naar € 60 000 per week. Je moet er wel rekening mee houden dat je nog wel vast zit aan een limiet van € 20 000 euro per dag.

Om een hoger limiet dan 60.000 euro per week te krijgen, zijn extra verificaties nodig. In dat geval moet je een officiële bron van inkomsten hebben, een bewijs van verblijf kunnen overleggen en moet je een Skype gesprek voeren met de medewerkers van Coinmerce.iDEAL en Bancontact
24/7 support in het Nederlands
100+ verschillende cryptovaluta
Assortiment groeit zeer snel

Coinmerce review handelskosten en transactiekosten

Bij elke transactie die je uitvoert, moeten extra kosten worden betaald. Dit is natuurlijk zo bij elke broker. De handelskosten bij Coinmerce liggen tussen de 0,45% en 1,5% per transactie. Een prima fee dus. De hoogte hangt af van factoren als de grootte van de transactie, het moment wanneer je de transactie uitvoert en de actuele vraag en aanbod.

Coinmerce kan dus goed mee met alle andere brokers en zit vooral aan de goedkope kant. Helaas kunnen ze nog niet tippen aan de handelskosten van Bitvavo. Deze zijn namelijk niet hoger dan 0.25%.

Is Coinmerce betrouwbaar en veilig?

Coinmerce heeft laten zien dat ze door de extra diensten zoals de app en goede service, kwaliteit tegen een goede prijs aanbieden. De handelskosten zijn niet te hoog waardoor handelen zeer interessant is via hun platform. Wij zijn vooral erg gecharmeerd van de app, waardoor je altijd en overal op de hoogte bent van wat je investeringen doen. De markt rond cryptocurrency staat nooit stil en het is fijn dat je deze dus altijd bij de hand hebt.

Ook de klantenservice is absoluut een groot pluspunt. Ergens missen we wel de mogelijk om telefonisch contact op te nemen, maar we hebben gemerkt dat de hulp via WhatsApp of de chat op de site soepel en snel verloopt. Wie belt er eigenlijk nog tegenwoordig?

Coinmerce gaat al een aantal jaar mee in de wereld van de cryptocurrency en heeft al goed bewezen een betrouwbare en veilige broker te zijn. We raden Coinmerce dus zeker aan als je een nieuwe investeerder bent, maar ook zeker als je al enige kennis hebt.

Wij hopen dat je met deze Coinmerce review een goede keuze kunt maken voor jouw nieuwe broker.