Stellar kopen

Stellar Lumens, door veel mensen in het kort Stellar genoemd, is een van de snelst opkomende nieuwe cryptocurrency van de laatste jaren. Toch is het vooraf even handig om te weten dat de term Stellar voor twee dingen gebruikt kan worden. Stellar is namelijk de organisatie achter het Stellar Netwerk en de Stellar Lumens. Deze laatste is de coin van Stellar (XLM) misschien voor jou het interessantst. Toch is het handig om te weten hoe Stellar en hun netwerk in elkaar zit want dat verklaart duidelijk waarom de coin van Stellar zo populair is en vaak een hoge waarde heeft. In dit artikel kom je erachter of Stellar kopen interessant voor jou is.

Waar kan je Stellar kopen?

Bij onderstaande Nederlandse verkooppunten kun je Stellar kopen en eenvoudig betalen met iDEAL of Bancontact.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Het Stellar Netwerk

Stellar is in 2014 begonnen door Jed McCaleb, McCaleb was een van de bedenkers en ontwikkelaars van Ripple, de coin die zich vooral op banken richt. Iets wat juist alle andere cryptocurrency niet doen. Toen McCaleb het niet eens kon worden over de toekomst van Ripple, splitste hij zich af van Ripple en lanceerde Stellar de wereld in. Bij deze lancering werden 100 miljard Lumens uitgebracht. Deze zijn niet allemaal in een keer beschikbaar gemaakt maar worden binnen een tijdsbestek van 10 jaar geleidelijk verdeeld. Het belangrijkste verschil tussen Stellar en Ripple is dat Stellar een non-profit organisatie is. Deze organisatie wil de munt en het systeem zo decentraal mogelijk houden. Dat is precies het tegenovergestelde van Ripple. Ook heeft Stellar bekend gemaakt dat 25% van alle Stellar Lumens worden gedoneerd aan non-profit organisaties die zich inzetten voor ontwikkelingslanden.

Een overeenkomst tussen Stellar en Ripple is dat beide een eigen netwerk hebben. Waar Ripple zich binnen hun netwerk vooral richt op banken en andere financiële instellingen, richt Stellar zich op een breder publiek. Doordat het netwerk in tegenstelling tot Ripple wel open-source is, kunnen meer mensen bijdragen aan de veiligheid, snelheid en betrouwbaarheid van het systeem. Met het netwerk heeft Stellar als hoofddoel om snelle en veilige transacties uit te wisselen met de blockchain technologie. Ook kenmerkt het netwerk van Stellar zich door de snelheid. Het netwerk kan 2000 transacties per seconde aan en deze transacties worden verwerkt binnen de 3 tot 5 seconden. Doordat Stellar een non-profit organisatie is, worden er vrijwel geen transactiekosten gerekend. Je kunt Stellar dus echt zien als een verbetering op Ripple.

De munt Stellar Lumens (XLM)

Naast het netwerk heeft Stellar ook een eigen coin, dit zijn de Stellar Lumens (XLM). De Stellar Lumens hebben binnen het netwerk van Stellar twee belangrijke functies. De eerste functie is dat de Stellar Lumens er voor zorgen dat spam wordt tegen gegaan. Per transactie binnen het netwerk betaal je een heel kleine fee van 0,00001 Lumens. Dat is niet veel, maar zorgt er wel voor dat het netwerk niet wordt overspoeld met te veel kleine of nep transacties. Ook moet iedereen die een transactie wil doen over het netwerk van Stellar in bezit zijn van 0,5 Lumens. Door deze twee anti-spam maatregelen blijft de snelheid van het netwerk gegarandeerd en komt het netwerk niet vol te staan met verlaten account en onzinnige transacties.

Ook worden de Stellar Lumens binnen het netwerk gebruikt om transacties te faciliteren tussen verschillende valuta. Wanneer je tussen banken euro’s wilt overmaken naar een rekening in dollars, duurt dat lang en is het kostbaar. Binnen het Stellar netwerk worden de transacties omgezet in Stellar Lumens en vervolgens teruggerekend in de valuta van de ontvanger. Dat werkt een stuk sneller en daarom zijn de coin en het netwerk van Stellar erg in trek. Grote bedrijven en banken hebben al interesse getoond in de technologie van Stellar.

Hoe kan ik Stellar kopen?

Stellar kopen (XLM)
Stellar logo (nieuw)

Stellar Lumens worden intensief gebruikt binnen het netwerk van Stellar. Toch is het natuurlijk mogelijk om via een van de bovenstaande brokers deze cryptocurrency te kopen. Misschien wil je in de toekomst gebruik gaan maken van het netwerk of wil je juist deze coin inkopen als investering en deze later verkopen tegen een hogere prijs. De brokers die hierboven staan genoemd zijn betrouwbaar en maken verschillende cryptocurrency beschikbaar voor een groter publiek.

Het kopen van Stellar is heel eenvoudig. Dit doe je door een account aan te maken bij een van de bovenstaande brokers. Na het aanmaken van een account moet je een aantal verificaties uitvoeren. Zo weet de broker zeker dat alles in goede veiligheid zal verlopen. Vervolgens stort je via iDEAL geld op je account. Wanneer het geld op je account staat, kun je van dit geld Stellar of een andere cryptocurrency kopen. Cryptocurrency klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het kan dus heel eenvoudig zijn als je bij de juiste broker zit.

Waar kun je het beste Stellar kopen?

Stellar kopen dus niet zo moeilijk. Het vinden van de juiste broker kan wel iets lastiger zijn. Alle van de bovenstaande brokers zijn betrouwbaar, maar bieden allemaal andere voordelen aan. Een broker als Bitvavo is de goedkoopste en volledig in het Nederlands. Doordat de site volledig in het Nederlands is, is het gemakkelijk om informatie op de site te vinden en om eventuele vragen te stellen. Vooral voor iedereen die nieuw is in de wereld van cryptocurrency is dat echt een aanrader.

Als je nieuw bent met het kopen van cryptocurrency, moet je goed opletten of je bij een broker een wallet bij je account krijgt. Een wallet is een digitale portemonnee waar je veilig je Stellar en andere cryptocurrency kunt bewaren. In een wallet zijn al je digitale munten veilig opgeborgen en zijn ze beveiligd tegen hackers.

Waarom je Stellar Lumens moet kopen?

Stellar heeft al bewezen een grote speler te zijn binnen de wereld van de cryptocurrency. Het netwerk biedt veel voordelen waardoor ook de coin van het systeem zeer populair is. Grote bedrijven zoals IBM hebben al aangegeven de technologie van Stellar te gaan gebruiken. Dit helpt natuurlijk enorm mee aan de populariteit.

Doordat Stellar is ontwikkeld door ervaren mensen uit de cryptocurrency wereld, wordt het netwerk van Stellar gezien als een van de meest betrouwbare. Zeker nu grote bedrijven met de technologie van Stellar gaan werken, zal het netwerk en de coin van Stellar door blijven groeien in waarde.