IOTA kopen

Wanneer we alle cryptocurrency die je kunt kopen met elkaar gaan vergelijken, zijn er veel gelijkenissen en verschillen. De verschillen zitten vaak in het doel van de munt. Met dit doel wil een munt een probleem oplossen waar andere cryptocurrency mee te maken hebben om op die manier de volgende grote cryptocurrency te worden. Als je kijkt naar de technologie achter al deze munten komt het vaak overeen. Misschien dat de ene munt alleen binnen een platform gebruikt wordt of is de munt alleen gemaakt om mee te betalen. Voor de technologie maakt dat vaak niet uit want alle cryptocurrency maken gebruik van de blockchain technologie. Kom erachter of IOTA kopen interessant voor jou is.

Als je kijkt naar de top 10 van populairste cryptocurrency staat daar een vreemde eend in de bijt in. Dat is IOTA. IOTA is namelijk niet gemaakt om door mensen te gebruiken te worden en maakt als eerste cryptocurrency ter wereld geen gebruik van de blockchain.

Bij welke brokers kun je IOTA kopen?

IOTA kopen met iDEAL of Bancontact kan eenvoudig via onderstaande brokers. Dit zijn allemaal Nederlandse bedrijven met een goede reputatie.

Tip: Maak een account aan bij alle brokers om bij een ledenstop niet zonder account te zitten.
Broker#BetalenInfo

Bezoek200+iDEAL en BancontactGoedkoop maximaal 0.25% transactiekosten.
Nu 10 euro gratis en tot € 10.000 gratis handelen.

Bezoek800+iDEAL en Bancontact10% korting op fees
Ontvang $20 na een $100 storting
Tot $30k bonus

Bezoek800+iDEAL en BancontactLevenslang 20% korting op fees

Wat is IOTA?

IOTA kopen (MIOTA)
IOTA Logo

Laten we deze twee grote verschillen vergeleken met andere cryptocurrency eens onder de loep nemen. IOTA staat voor Internet of Things Application/Adaption/Assest. Misschien heb je al eens van het Internet of Things gehoord. Dit houdt de technologische ontwikkeling in dat steeds meer van onze apparaten zijn verbonden met het internet en met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die een appje stuurt als hij klaar is of een koffiezetapparaat wat automatisch start als je uit bed stapt.

Deze technologische toevoegingen klinken nu nog als een grappig extraatje wat je bij een apparaat krijgt, maar in de toekomst gaat dit een heel andere rol in ons leven innemen. Een zelfrijdende auto of drone die niet bestuurd hoeft te worden vallen namelijk ook onder deze categorie. We gaan het straks dus heel normaal vinden dat een auto geen bestuurder heeft.

De verwachting is dat er steeds meer technologieën bij ons in huis komen die autonoom kunnen fungeren. Alexa of Google Home zijn al goede voorbeelden van apparaten die zelfstandig kunnen denken. Je hebt nu al de mogelijkheid om tegen Alexa te zeggen dat de eieren op zijn en dan besteld Alexa eieren bij de dichtstbijzijnde supermarkt. IOTA verwacht dat deze technologie zich meer zal geen uitbreiden en dat straks je koelkast gaat zien dat er geen eieren meer zijn en deze eieren alvast voor je besteld.

IOTA gebruik niet de blockchain maar het Tangle systeem

Voor deze autonome handelingen van apparaten moet een goed systeem komen vindt IOTA. Wanneer je koelkast geld gaat uitgeven, moet dat via een veilig systeem. Je wilt niet dat hackers ervoor gaan zorgen dat je koelkast honderd pakken koekjes besteld. IOTA heeft een systeem ontwikkeld dat uitwisselingen tussen apparaten wordt geverifieerd en altijd correct worden uitgevoerd. Dat allemaal zonder de blockchain.

IOTA vindt dat de technologie van de blockchain niet is gemaakt om veel transacties binnen een korte tijd aan te kunnen. Dat is wel zo handig als straks alle apparaten geld gaan uitgeven. IOTA kiest daarom voor een Tangle systeem. Dit systeem heeft als voordeel dat het sneller werkt, gedecentraliseerd is zoals bij blockchain, gemakkelijk toe te passen is en geen transactiekosten heeft.

IOTA heeft ook een eigen munt, de MIOTA. Wanneer grote bedrijven met de technologie van IOTA gaan werken kan deze coin gebruikt worden als betaalmiddel. Op die manier hoeft niet telkens geld omgezet te worden naar bepaalde valuta. Als elk systemen de coin van IOTA accepteert, staat het garant voor een snel en betrouwbaar systeem.

Hoe kan je IOTA kopen?

Het idee van IOTA is heel interessant maar op dit moment nog vol in ontwikkeling. We zijn natuurlijk nog niet zo thuis in de autonome wasmachines en koelkasten. Toch is de coin gewoon voor iedereen te koop via brokers. Brokers maken cryptocurrency toegankelijk voor iedereen. Ze bieden niet alleen Bitcoin aan wat mensen al snel denken, maar ook andere interessante altcoins zoals deze IOTA.

Het kopen van cryptocurrency is heel eenvoudig. Je maakt een account aan bij een van de bovenstaande brokers en voert verificaties uit. Deze zijn nodig om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wanneer je account goedgekeurd en actief is, kun je euro’s omwisselen naar IOTA of een andere cryptocurrency. IOTA kopen kan bij deze brokers eenvoudig via iDEAL, Bancontact, creditcard of bankoverschrijving.

Wat is de beste broker voor IOTA kopen?

De digitale munt die je koopt, is bij elke broker hetzelfde. Het verschil zit juist in de service die een broker verleent en de handelskosten die ze vragen. Dit zijn kosten die je aan de broker betaald bij elke transactie. Bitvavo is bijvoorbeeld een broker met de laagste fee’s en goede service in het Nederlands. Je kan nu tijdelijk zelfs voor € 1000 IOTA kopen zonder een cent aan commissie te betalen. Toch raden we je aan om eens rond te kijken bij alle brokers om te zien welke broker het beste bij je past. Accounts aanmaken bij verschillende brokers kan nooit kwaad.

Waarom IOTA kopen?

We zijn erg gecharmeerd van het idee achter IOTA. Naast VeChain is het echt een cryptocurrency met een revolutionair idee wat niet meteen met geld heeft te maken. Wij zijn in ieder geval niet de enige die IOTA een interessante investering vinden. Binnen no time stormde IOTA de top 10 binnen van populairste cryptocurrency.

IOTA heeft een goed idee en ook grote bedrijven zoals Bosch zijn al een samenwerking gestart met IOTA. We zeggen het wel vaker in onze reviews, maar als grote bedrijven al een toekomst zien in een project, dan zal het wel goed zitten.

Wanneer IOTA straks door bedrijven geïmplementeerd gaat worden in producten, kan de vraag naar deze munt stijgen. Waar nu mensen nog vraagtekens zetten bij het bestaan van MIOTA, kan dat in de toekomst zomaar gaan veranderen. Wanneer Bosch bijvoorbeeld het systeem van IOTA inbouwt waar het alleen mogelijk is om met MIOTA te betalen, zal de vraag nog hoger stijgen. Hierdoor zullen nog meer mensen IOTA kopen.