Cryptocurrencies

Wat zijn cryptocurrencies?

Bitcoin, Altcoin, Cryptocurrency: het zijn termen die je steeds vaker hoort. Maar wat is dat nu eigenlijk allemaal? Wat is een cryptocurrency en wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het precies en is het veilig? In deze blog geven we een uitleg over cryptocurrency.

Cryptocurrencies zijn digitale valuta

Om een heel lang verhaal kort te maken: cryptocurrency is eigenlijk gewoon digitaal geld. Het is echter op een slimme en moderne manier bedacht met een zeer innovatieve technologie erachter. Daardoor heeft cryptocurrency heel veel mogelijkheden. Het is een valuta die echt alleen maar digitaal en uit codes bestaat. Je dus nooit een cryptocurrency letterlijk in je handen hebben. Deze digitale valuta wordt met wiskundig zeer ingewikkelde cryptografische algoritmes versleuteld om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Daar komt ook de naam cryptovaluta of cryptocurrency vandaan.

Wil je beleggen in zo’n cryptocurrency? Bekijk dan onze cryptovaluta kopen pagina.

Digitale valuta zijn extreem goed beveiligd

De versleuteling van de gegevens bij cryptocurrency is enorm goed geregeld. Daardoor is het min of meer onmogelijk om te hacken. Met behulp van een hele ingewikkelde formule(algoritme) worden de gegevens van een transactie onleesbaar gemaakt. Je hebt een zogeheten key nodig om de informatie in te kunnen zien of een transactie te voltooien met een digitale coin. Nu kun je natuurlijk computers inzetten om zo’n unieke keycode te gokken. Zelfs de allersnelste computer die er is zal daar echter miljarden jaren over doen. Daardoor is het niet mogelijk om het te kraken.

Explosieve groei kenmerkt Bitcoin

Hoewel heel veel cryptocurrency al jarenlang bestaan, is er pas de laatste jaren een explosieve groei merkbaar. Dat hebben de digitale coins grotendeels aan Bitcoin te danken. Dat is de eerste en ook de allergrootste digitale munt die er inmiddels voor heeft gezorgd dat ook de andere digitale munten nu zoveel succes hebben. Bitcoin is sinds het in 2009 werd geïntroduceerd ongekend vele in waarde gestegen. Wanneer je in de begin periode 50 euro geïnvesteerd hebt, zou je in 2017 miljonair zijn. Door deze enorme waardestijging zijn er in de loop der jaren steeds meer andere cryptocurrencies gekomen, die op hun beurt ook weer een flinke waarde vertegenwoordigen. Inmiddels is er een volledige markt ontstaan van cryptovaluta waar je ook uitstekend in kunt handelen. Wanneer je het een beetje slim aanpakt kun je hier flink veel geld mee verdienen. Omdat de waarde van cryptocurrencies echter behoorlijk fluctueert, loop je ook altijd een bepaald risico.

Blockchain is de technologie van de toekomst

De technologie achter cryptocurrency is blockchain. Dit is een openbaar register waar iedereen toegang toe heeft. Je kunt dus ook gegevens van transacties inzien. Dankzij blockchain is er een volledige wereld aan nieuwe mogelijkheden geopend. Niet alleen voor cryptocurrency maar ook voor tal van andere toepassingen. Er zijn enkele grote voordelen van cryptocurrency. Zo werken transacties veel sneller dan de huidige manier via banken.

Daarna is een transactie ook vele malen goedkoper. En alsof dat nog niet genoeg is, is het betalen met cryptocurrency ook veel veiliger. Frauderen met cryptocurrency is namelijk vrijwel onmogelijk en tot op heden is er ook nog geen enkel geval van fraude met deze digitale munten bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *