Nieuws

Starbucks gaat vol voor de cryptocoin

Starbucks gaat vol voor de cryptocoin

Voor veel mensen zijn cryptocoins op dit moment niet meer of minder dan materiaal waarin geïnvesteerd kan worden en ook flink wat geld mee verdiend kan worden. Mensen die investeren hebben als voornaamste doel om winst te maken en maken zich vaak niet zo druk om het verhaal achter de coin. Op de lange termijn zal dat echter wel nodig zijn, wil een cryptocoin bestaansrecht blijven houden. Het draait uiteindelijk namelijk toch om het doel en de functie van een bepaalde digitale munt en de manier waarop dat toegepast wordt. Starbucks beseft dat en gaat daarom investeren in cryptocurrency.

Lange termijn

De voorzitter van het koffieketen, Howard Schultz heeft tegenover investeerders namelijk verteld dat ook Starbucks zich op de markt van de cryptocoins gaat richten. Men wil de bijbehorende blockchaintechnologie namelijk gaan implementeren in de betalingstechnologie van het koffieketen. De strategie daarmee richt zich volgens Starbucks vooral op de lange termijn. Men wil op deze manier de digitale band met de consumenten steviger maken.

Blockchain

Op zichzelf is dat niet heel bijzonder nieuws aangezien duizenden bedrijven Starbucks al voor gingen. Ook verschillende grote bedrijven werken al met cryptocurrency. Wat echter wél opvallen is, is dat Schultz direct aangaf daarbij niet aan bitcoin te denken. Dat speelt volgens hem geen enkele rol in de strategie van het bedrijf omdat hij denkt dat Bitcoin nooit echt een betaalmiddel zal worden. Ook in de toekomst niet. Wel is hij ontzettend enthousiast over de technologie achter Bitcoin. Volgens Schultz gaat blockchain dan ook de wereld veroveren met directe toepassingen voor consumenten.

Doorgaan op dezelfde weg

De voorzitter ziet blockchaintechnologie als de perfecte manier om de reeds ingeslagen weg te vervolgen. Starbucks lanceerde namelijk in 2015 al een digitaal betaalplatform dat bij de klanten goed aansloeg. Met de mobiele app kun je als klant een bestelling plaatsen en deze ook direct betalen. Daardoor hoef je niet meer in de rij te staan. Om mensen te stimuleren gebruik te maken van de app, spaar je ook nog eens voor een gratis koffie. Vooral in Amerika wordt er gretig gebruik gemaakt van deze app. Een derde van alle transacties bij Starbucks gaan via de mobiele telefoon. Het bedrijf overweegt daardoor zelfs op bepaalde vestingen te openen waar je niet meer contant kunt betalen. Cryptocoins kunnen een cruciale rol spelen in de wens van Starbucks om zich door te blijven ontwikkelen op dit gebied.

Welke cryptocoin?

In dat geval zal het bedrijf vroeg of laat echter wel een cryptocoin moeten uitkiezen voor dit doel. Met welke coin zal er samengewerkt gaan worden? Wanneer je dat nu al kunt voorspellen, kun je behoorlijk veel geld verdienen door te investeren in deze coin. Naar verachting zal de cryptocoin waar Starbucks mee samen gaat werken namelijk flink stijgen in waarden. Helaas weten we dus nog niet welke munt dat gaat worden. Wel weten we dat het ieder geval niet Bitcoin wordt. Dat is overigens ook niet zo heel vreemd aangezien één
Bitcoin op een gegeven moment veel te veel waard wordt om te gebruiken bij kleine transacties als een kopje koffie.

Litebit advertentie

Een gedachte over “Starbucks gaat vol voor de cryptocoin

  • In welke coin gaat Starbucks investeren? Of is dat nog niet duidelijk, ik hoor graag van jullie.

    Groet,
    Kimmie

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *