Nieuws

Amerikaanse justitie doet onderzoek koersmanipulatie Bitcoin

Groot nieuws uit Amerika. De Amerikaanse justitie gaat onderzoeken of de koersen van digitale munten bewust zijn gemanipuleerd, aldus persbureau Bloomberg.

Er wordt gespeculeerd dat de koersen met opzet gemanipuleerd zijn. Door valse orders uit te zetten zodat andere mensen juist gingen kopen of verkopen. Maar deze valse orders werden dan weer ingetrokken, hierdoor kwam de gewenste beweging in de markt.

Veel beweging op de markt
Het gerucht gaat dat handelaren met zichzelf aan het handelen waren, om zo de indruk te wekken dat er veel beweging in de markt was. Dit was amper te merken, omdat de koersen van de bitcoin en altcoins dagelijks flink kunnen bewegen. Dit was een slimme dekmantel van deze handelaren.

Effect op de markt
Deze geruchten doen de markt geen goed. De Bitcoin staat op moment van schrijven onder de €7000,- euro per stuk en blijft dalen vandaag. De bitcoin ligt al maanden onder een vergrootglas en de koersen zijn onvoorspelbaar geworden deze maand. Er hoeft maar één negatief gerucht in het nieuws te verschijnen zoals vandaag en de prijs daalt weer.
Het is goed mogelijk dat de markt gemanipuleerd is, als je kijkt naar de koersen de laatste maanden. Deze gingen voornamelijk omhoog en weer omlaag. Het spelletje van koop de bitcoin en altcoins laag en verkoop ze wanneer ze gestegen zijn.

Nadat het nieuws verscheen op Bloomberg, daalde de prijs van één Bitcoin direct met honderden dollars.

Litebit advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *