Nieuws

Australië komt met cryptocurrency vliegveld

Langzaam maar zeker verovert cryptocurrency steeds meer de wereld. Toch zijn er ook meer dan genoeg tegenstanders van de digitale coins te vinden. Ook landen zijn onder te verdelen in twee kampen. Er zijn bijvoorbeeld behoorlijk wat landen die de digitale valuta liever zien gaan dan komen. Sommige landen proberen het zelfs te verbieden! Aan de andere kant zijn er landen die de ontwikkeling fantastisch vinden en cryptocurrency omarmen. Australië is zo’n land. Ze zijn daar zelfs zo enthousiast dat ze plannen hebben om het vliegveld van Brisbane te gaan veranderen in het allereerste cryptocurrency vliegveld ter wereld!

Betalen met digitale coins

Het zou een volgende stap zijn in de ontwikkeling van cryptocurrency in welvarende landen. Steeds meer winkels en bedrijven accepteren de digitale munten namelijk als betaalmiddel en dat blijft naar verwachting alleen maar toenemen. Een heel vliegveld waarbij cryptocurrency dé manier wordt om te betalen is echter wel heel vooruitstrevend. De luchthaven werkt daarbij samen met startup Travelbybit, een bedrijf dat zich nadrukkelijk bezig houdt met het door ontwikkelen van betalingssystemen die met cryptocurrency werken. Het is uiteindelijk de bedoeling om ervoor te zorgen dat er op de luchthaven betaal kan worden met verschillende digitale coins waaronder Ethereum, Dash en natuurlijk Bitcoin.

Travelbybit

Het bedrijf dat de veranderingen gaat coördineren, Travelbybit, is gespecialiseerd in het integreren van cryptocurrency. Dat hebben ze in Brisbane zelf al ruimschoots bewezen. Brisbane loopt wat dat betreft voor op heel veel andere steden. Zo heeft Travelbybit ervoor gezorgd dat er, verspreid over de stad, verschillende verkooppunten te vinden zijn waar je met digitale coins kunt betalen. In totaal zouden er zelfs al tientallen winkels zijn die cryptocurrency als geldig betaalmiddel accepteren. De bedoeling is natuurlijk dat dit nog veel verder uitgebreid wordt en door de luchthaven te veranderen wordt daarmee een heel belangrijke stap gezet.

Branche is uitstekend geschikt

Dit zou overigens een eerste voorzichtige stap zijn deze branche die volgens kenners perfect geschikt is voor cryptocurrency. Op en rondom vliegvelden wordt er namelijk altijd geld gewisseld. Wanneer je naar landen gaat waar geen euro als betaalmiddel wordt gebruikt, moet je immers weer geld gaan wisselen en dat kost je stiekem behoorlijk wat geld. Door digitale coins te accepteren op vliegvelden is dat voorgoed voorbij en ben je dus een stuk goedkoper uit. En daarnaast is het natuurlijk ook een stuk eenvoudiger als je niet hoeft te wisselen.

Vliegvelden van de toekomst

Overal op de wereld veranderen dingen en veel van de huidige veranderingen hebben met cryptocurrency te maken. De verwachting is dat dit alleen maar toe zal gaan nemen en de luchthaven van Brisbane loopt daarmee voorop. Het kan zomaar dat de vliegvelden er over niet al te lange tijd ineens heel anders uit zien. Denk daarbij niet alleen aan betalen met cryptocurrency maar ook robots als personeel. Daar heeft LG op dit moment namelijk al vergevorderde plannen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *