Nieuws

Slechts 1,3% van de Bitcoin transacties zijn betalingen in 2019

Chainalysis, een gerespecteerde blockchain analyse bureau, heeft onderzocht hoeveel Bitcoin transacties daadwerkelijk betalingen zijn aan winkels. Uit het onderzoek blijkt dat van alle Bitcoin transacties in 2019 slechts 1,3% echte betalingen waren aan winkels of diensten. Dit betekent dat alle overige transacties voornamelijk op exchanges plaatsvinden. Dit onderzoek is alleen gedaan over de eerste 4 maanden van het jaar 2019. Hierbij is de recente uptrend van begin april niet meegenomen.

Conclusie van dit onderzoek is dat vrij weinig mensen Bitcoin als een betaalmiddel gebruiken om dingen te kopen. Bitcoin kopen wordt dus vooral gedaan voor speculatie in plaats van een manier om te betalen. Het is overigens ook zo dat veel investeerder Bitcoin als een store of value zien. Dus een manier om waarde op te slaan, net als goud. Het is dan ook logisch om Bitcoin te houden, in plaats van dit uit te geven.

Het is geen nadeel dat Bitcoin niet uitgegeven wordt

Het is ook niet erg dat Bitcoin weinig uitgegeven wordt. Door de schaarsheid en de maximum van 21 miljoen Bitcoin kan het zo zijn dat de munt in de toekomst meer waard wordt dan nu. Veel mensen willen dan ook geen kop koffie van € 5 kopen, terwijl dit kopje in de toekomst wellicht honderden euro’s waar kon zijn.

Wil je weten wat Bitcoin op dit moment waard is? Bekijk dan hier de Bitcoin koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *