Nieuws

Jaarlijkse inflatie EOS wordt per 1 juni verlaagd van 5% naar 1%

Per 1 juni 2019 wordt de jaarlijkse EOS-inflatie gereduceerd van 5% naar 1%. EOS-houders hebben massaal gestemd om de jaarlijkse inflatie te verlagen, aldus de gegevens van EOS Block Producer dat het stemplatform beheerd.

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 1% aan inflatie nodig is om het EOS netwerk te onderhouden. De overige 4% werd gebruikt voor een speciaal spaarfonds. Iedere maand wordt ongeveer 3.6 miljoen EOS naar dit spaarfonds verstuurd. De community mag bepalen wat er met dit fonds gebeurt, en kan zelfs vernietigd worden zodat er minder EOS in circulatie is. Hierdoor zal automatisch de prijs per munt stijgen. Bekijk hier alle Nederlandse bedrijven waar EOS kopen mogelijk is.

Onduidelijk wat met het EOS spaarfonds gedaan moet worden

Er is nog veel onduidelijkheid binnen de community wat er precies met het fonds moet gebeuren. Het begint nu grote vormen aan te nemen, waardoor het na verloop van tijd een negatieve impact kan hebben voor het netwerk.

In het voorstel van de stemronde stond beschreven dat het nu tijd is om de kraan dicht te draaien en het percentage te verlagen. Miners krijgen overigens evenveel betaalt als voorheen. De beloning is vastgesteld op 1%. De verlaging van de inflatie heeft dus voor niemand nadelige gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *