Wallets

Trezor wallet review

Cryptovaluta zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is het nieuwe geld en het is zeer in opkomst. Er zijn vele soorten cryptocurrencies in omloop. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een munt in omloop. Een van de bekendste zijn Bitcoin en Ethereum. Maar voor cryptovaluta heb je een wallet nodig.

Het is de manier om jouw cryptovaluta veilig te bewaren. Er zijn veel wallets in omloop. Zo ook de Trezor wallet. Maar is dit een betrouwbare wallet? Is het een goede wallet?

Is het een wallet die ik je aanraadt om aan te schaffen? Tijd om het zelfs een te gaan bekijken en uit te proberen. Daarom deze review waarin ik de Trezor wallet haar fijn belicht en mijn mening erover geef.


Wat is een wallet?

Ieder mens heeft wel een portemonnee of een telefoonhoesje wat ook voor portemonnee dient. Het is een veilige manier om je geld te bewaren en je hebt het altijd overzichtelijk bij de hand. Ook voor cryptovaluta bestaan er portemonnees.

Het worden ook wel wallets genoemd. Je hebt online wallets (software) of hardware wallets. Zodra je een wallet hebt kun je cryptovaluta aanschaffen en veilig bewaren.

Trezor wallet

Wat is een Trezor wallet?

De Trezor wallet is een multifunctionele hardware wallet die je samen met een software wallet kunt gebruiken. De Trezor wallet is te verkrijgen voor €89,00 exclusief verzendkosten en BTW en men kan deze gewoon via de website van Trezor aanschaffen.

Het apparaat is voor vele cryptovaluta beschikbaar en is daarom ook een aanrader. Hij is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart. Een hardware wallet is in combinatie met een software wallet erg veilig in gebruik en je beschermt je cryptovaluta tegen hackers en dergelijke.

Levertijd van de Trezor wallet

De levertijd van mijn Trezor wallet was erg snel. Zeker gezien het feit dat hij helemaal uit Tsjechië bleek te komen. Binnen twee dagen werd mijn wallet keurig bezorgt. Het is belangrijk om hier naar te kijken, want dit kan nogal erg per aanbieder verschillen. Toch als je hem op de Trezor website zelf besteld duurt het dus niet lang.

 

Hoe ziet de verpakking van de Trezor wallet eruit?

De Trezor wallet was erg netjes verpakt. Toen ik het pakketje binnenkreeg was het erg professioneel verpakt in een goede enveloppe van bubbeltjesplastic. Wel jammer vanuit milieu oogpunt dat het niet hergebruikt was en weer plastic.

Het zou mooi geweest zijn als het in iets milieuvriendelijker was verstuurd. Des al niet te min was het keurig verpakt en ook de verpakking zelf waar de wallet in zat was prima. Het zat goed stevig verpakt en iemand kon het niet snel uit de enveloppe stelen of uit elkaar halen.

Daarnaast was de verpakking ook nog een verzegeld. Hiermee voorkom je dat er onderweg met het pakketje kan worden gerommeld en weet je zeker dat er niks met de wallet is gedaan. Het is een erg nette manier van verpakken en erg betrouwbaar. Dit trof ik in het pakketje aan:

 • Een zwarte TREZOR hardware wallet.
 • Een korte micro-usb kabel om de wallet met een computer te verbinden.
 • 2 recovery seed kartonnen blaadjes om de wallet configuratie te back-uppen
 • Een keykoord om de wallet aan op te hangen, bijvoorbeeld voor aan een sleutelbos.
 • 4 stickers van TREZOR, waarvan 2 vierkant en 2 rechthoekig.

Installatie van de Trezor wallet!

Nadat je de wallet hebt uitgepakt wil je deze natuurlijk in gebruik namen. Toen ik deze aan de computer koppelde middels de micro-usb kabel, welke er bij geleverd is, ging het apparaat meteen aan.

Ik kreeg meteen een melding: “ Welcome! Please visit trezor.io/start”. Hier legt men kort uit hoe de wallet werkt en daarna wordt je doorverwezen naar de Trezor webapplicatie. Ik vond de uitleg erg duidelijk en ik vind het ook erg fijn dat ik alles goed kan combineren en koppelen.

Het is belangrijk dat je wat software installeert op jouw computer indien je wilt dat de wallet goed kan communiceren met de webapplicatie. Indien je gebruik maakt van Google Chrome is het installeren van een extensie van Chrome voldoende. Indien je dit niet gebruikt kun je de Trezor Bridge software downloaden voor Linux, Mac OS X en Windows.

Trezor wallet


Praktijkervaringen!

Nadat je de wallet hebt ingesteld kan deze worden gebruikt om je cryptocurrency te bewaren. Veel mensen geven aan dat de installatie erg eenvoudig is, maar dat je altijd wel even goed moet opletten of je alles goed installeert. 

Hier kun je alles gelijk vinden en dit zorgt ook voor een fijne installatie en een fijn gebruik van de wallet. Wel kan ik je aanraden om goed te kijken waar de wallet op staat ingesteld. Vaak staat deze op dollars ingesteld en aangezien wij de Euro als betaalmiddel hebben is dit wel zo handig.

Zorg er dan ook goed voor dat je alles goed instelt. Voor degene die al een Trezor wallet heeft gekocht maar nog moet beginnen met het handelen in cryptovaluta: onder het kopje “Ontvangen” vind je alles om jouw wallet adres op te halen en jouw wallet te activeren.

Het is aan te raden om veel te lezen, online te kijken en goed uit te proberen voor je deze wallet of een ander wallet in gebruik neemt. Ze kunnen erg handig zijn, desondanks gebeuren er genoeg fouten mee. De wallet is erg fijn in gebruik en ik kan je deze zeker net als andere mensen zeker aanraden.

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere wallets in omloop, maar deze wallet is gezien zijn multifunctionaliteit en prijs een aanrader. Daarnaast is hij ook nog eens in meerdere kleuren te verkrijgen, licht van gewicht. Indien je nog meer praktijkervaringen wilt kun je altijd hier of online reviews lezen.

Je kunt het beste op je gevoel af gaan maar een beetje een aanrader is nooit weg. Wacht niet met de aanschaf van een wallet en zorg er voor dat jouw cryptovaluta in veiligheid is.

 

3 gedachten over “Trezor wallet review

 • Mark Wilters

  Mooi artikel, ik heb ook een Trezor Wallet.

  Beantwoorden
 • That is such a fun game and we had ɑn ideal birthday Daddy.?
  Larry added. ?Can we play ?What?s the perfеct factor about God?
  tomorrow too?? he begged his Mommy.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *