Wallets

online cryptocurrency wallets

Wanneer je cryptocurrencies wil kopen, kun je daar niet direct zomaar mee beginnen. Net als bij fysiek geld heb je namelijk een portemonnee nodig waarin je jouw digitale valuta op kunt slaan. Dat is uiteraard ook een digitale portemonnee. Dit wordt ook wel eens online cryptocurrency wallets genoemd. Er zijn tal van verschillende wallets verkrijgbaar. Zonder zo’n wallet is het onmogelijk om cryptocurrencies te kopen. Daarom is het wel zo handig om wat meer over deze wallets te weten te komen.

Diverse wallets

Grofweg kun je de wallets die verkrijgbaar zijn onderverdelen in verschillende categorieën. Er zijn bijvoorbeeld online wallets, software wallets en hardware wallets. In deze blog kijken wat beter naar online cryptocurrency wallets. Wat is een online wallet precies en wat zijn de voordelen ervan? En welke online wallet is een echte aanrader om te gebruiken wanneer je cryptocoins gaat kopen? Na het lezen van deze blog heb je een antwoord op deze en andere vragen over online cryptocurrency wallets.

Wat zijn online cryptocurrency wallets

Eigenlijk zit de uitleg al in de term gesloten. Een online wallet is een digitale portemonnee waar je online in kunt. Het grootste voordeel hiervan is uiteraard dat je overal in je wallet kunt om deze te beheren. Het enige dat je nodig hebt is een apparaat met internetverbinding. Daarom staan de online cryptocurrency wallets ook vooral bekend vanwege het gebruiksgemak. Daarnaast is het ook wel zo fijn dat je niets op je computer of tablet hoeft te installeren. Je logt eenvoudig via een website in. Wanneer je een online wallet hebt, kun je in de meeste gevallen daar meerdere cryptocurrencies in opslaan en beheren.

Derde partij

Bij een online wallet is er sprake van een derde partij die als platform fungeert waar je jouw digitale coins in kunt bewaren. Zo’n wallet kun je snel en eenvoudig aanvragen. Je hoeft jezelf alleen maar te registreren op de website van de aanbieder en vervolgens krijg je direct de wallet. Dit ziet er uit als een soort online bankrekening. Je kunt overal via internet inloggen en bij sommige aanbieders is het zelfs mogelijk om dat via een mobiele applicatie te doen.

Veel extra opties

Daarbij bieden veel online cryptocurrency wallets nog tal van extra opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van je cryptogeld wisselen voor een andere coin? Dat kan als je gebruik maakt van een wallet in een exchange. Soms is het zelfs mogelijk om vanuit je wallet direct nieuwe coins bij te kopen. Dat bespaart uiteraard ontzettend veel tijd en is erg effectief. Dat is bij lang niet alle wallets overigens het geval, dus als je dit wil, dien je daar vooraf goed naar te kijken.

Welke kun je het beste kiezen?

Welke online wallet je het beste kunt kiezen, hangt in grote mate af van wat je precies wil. Bedenk dus altijd eerst wat je voorkeuren zijn en ga op basis daarvan op zoek naar een goede online wallet. Als er toch één wallet aangeraden moet worden is dat zonder twijfel Coinbase. Dit is een veilige online wallet die geschikt is voor drie hele grote munten: Litecoin, Ethereum én Bitcoin.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Een gedachte over “online cryptocurrency wallets

  • Ik heb de legder nano S wallet en ben er super blij mee. Gekocht in december al mijn altcoins staan veilig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *