Tips

Kan ik Bitcoin als onderpand gebruiken voor een lening?

Aangezien bitcoin deze dagen als een nieuwe vermogensklasse wordt beschouwd en veel beleggers op de lange termijn investeren in bitcoins, wordt de bitcoin tegenwoordig ook gebruikt als onderpand bij gespecialiseerde bitcoin kredietmarktplaatsen en platforms. Enkele voorbeelden van dit soort kredietmarktplaatsen zijn Hodl Finance en Nexo Finance.

Veel beleggers met een lange termijn visie en bitcoins in het bezit, kunnen als dit noodzakelijk is hun bitcoin gebruiken als onderpand voor een lening. De eigendomsrechten van de bitcoins blijven eigendom van de kredietnemer. Deze kan de lening terugbetalen en de bitcoins opeisen. Een bitcoin lening wordt ook wel ‘crypto backed loans’ genoemd die kunnen worden verkregen op crypto lending platforms.

Bitcoin Lending

Simpelweg is bitcoin lending een innovatieve dienstverlening en tegelijkertijd een online marktplaats voor de verstrekking van leningen die gebaseerd zijn op de bitcoin. Hier kunnen bitcoin houders investeren in kredietverstrekking en hierover een passende rentevergoeding verdienen. Sommige platforms zijn gespecialiseerd in het aanbieden van leningen met Bitcoin als onderpand zoals Nexo dit goed voor elkaar heeft gekregen. We kunnen dus stellen dat het tegenwoordig zeker mogelijk is om bitcoin te laten functioneren als onderpand van een lening.

Ontwikkeling van Bitcoin Kredietmarkten

De Bitcoin kredietmarkten ontwikkelen zich snel ondanks het feit dat er nog geen banken zijn die Bitcoin als een valuta ondersteunen. De benodigde wetgeving is er vaak nog niet om Bitcoin kredieten te verstrekken aan particulieren of bedrijven. Een krediet is een zeker kapitaal (meestal geld) dat aan iemand is verstrekt maar waar op een zekere termijn een dienst of terugbetaling voor verschuldigd is, dus eigenlijk een economische term voor lening. Er zijn verschillende leningsvormen en daaraan verbonden dienstverleningen onder ontwikkeling die de groei van de Bitcoin kredietmarkten versterkt. Vooral voor Bitcoin beleggers die automatisch rentevergoeding willen verdienen zijn er goede mogelijkheden. De Bitcoin wordt gebruikt voor het uitgeven van kredieten aan ondernemers. Inderdaad, een Bitcoin houder kan investeren in de kredieten genomineerd in Amerikaanse Dollars die worden verstrekt aan ondernemingen.

Wat zijn de risico’s? Waar moet ik aan denken?

Het verstandigst is een lening afsluiten tijdens een bullmarket met een positieve Bitcoin koersverwachting. Let op: wij adviseren niet om te investeren in cryptocurrency met geleend geld. Een
bullmarket kenmerkt zich doordat er een groot vertrouwen heerst onder de investeerders waardoor ze kopen in de verwachting winsten te behalen in de toekomst. Men verwacht over het algemeen dat de prijzen in zo’n situatie gaan stijgen. De volatiliteit is niet een probleem zolang de markt blijft groeien en de koers niet te hard daalt. Het probleem is namelijk dat wanneer de koers blijft dalen de kredietgevers je zullen vragen om meer bitcoins te deponeren in jouw Hodl Finance of Nexo bitcoin wallet.

Dit betekent concreet dat het verstandig is als je alleen maar een klein gedeelte van je bitcoins (25%) zal gebruiken als onderpand in geval de koers daalt, anders kom je in de problemen met het uitbouwen van je onderpand. Het betekent ook dat het meest verstandige is om alleen een lening af te sluiten tijdens een bullmarket , waarbij je in feite het onderpand in bitcoin zou kunnen afbouwen. Bespreek deze voorwaarden met de klantenondersteuning van Hodl Finance of Nexo.

Om terug te komen op het afsluiten van een lening, is het goed om een lening te vergelijken voordat je deze afsluit. Verschillende leningen vergelijken geeft meer inzicht in de huidige rentekosten en vaste maandlasten.

Let op: dit is een gesponsord bericht en geen beleggingsadvies. Wij adviseren cryptovaluta investeerders dan ook niet om met geleend geld te investeren in de volatiele cryptocurrency markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *