Cryptocurrencies

Ripple koers

De Ripple koers volgen kan heel gemakkelijk tegenwoordig. Wel is het heel belangrijk om te beseffen dat het slim is om net iets anders naar deze koers te kijken dan naar de meeste andere koersen van cryptomunten. Dat komt onder andere doordat specifiek deze digitale munt net iets anders in elkaar zit dan de andere varianten. Dit betekent echter niet dat je er niets aan kunt hebben om de koers van deze munt te volgen. Het tegendeel zou zelfs weleens waar kunnen zijn wanneer je het op de juiste manier weet te bekijken. Let daarom op de volgende zaken.

De munt

Om de Ripple koers te begrijpen is het vooral goed om eerst te weten wat het eigenlijk is. Ook Ripple is namelijk een cryptocurrency. Dit betekent dat de digitale munt is gebaseerd op blockchaintechnologie, zoals zoveel andere van deze valuta’s. Wat wel een flink verschil is tussen deze en alle andere, is dat er wel een centrale organisatie achter zit. Dit is ook de reden waarom vooral grote bedrijven en banken veel toekomst in deze munt zien als het gaat om betalen via digitale wegen. Meer nog dan in heel veel andere cryptomunten gezien wordt. Dit is belangrijk om mee te wegen.

De koers volgen

De Ripple koers volgen is gelukkig vrij gemakkelijk. Dat kan worden gedaan door simpelweg online bij een exchange te kijken. Een exchange is een plaats waar gehandeld wordt in cryptomunten. Hier wordt de koers live bijgehouden. Vaak gaat het dan niet alleen om die van Ripple, maar ook die van allerlei andere varianten. Daardoor kan het ook nog eens mogelijk zijn om snel te handelen. Bijvoorbeeld door een andere munt te verkopen en het geld vervolgens te investeren in deze digitale munt. Wie slim handelt kan zo flink wat geld verdienen met de digitale munten en de handel erin.

Aandelen

Wel is er een belangrijk verschil tussen de Ripple koers en veel andere koersen. Omdat Ripple wel gecentraliseerd is, wordt het meer gezien als een aandelenkoers dan een wisselkoers. Wie investeert in Ripple neemt eigenlijk gewoon een aandeel in het Amerikaanse bedrijf. Dit maakt op zich voor investeerders niet uit, maar dit is wel belangrijk om te weten. Er wordt meer in de technologie dan in digitale munten zelf geïnvesteerd. Wanneer je bekend bent met de wereld van investeringen en aandelenhandel, dan zal je begrijpen dat dit anders is dan simpelweg munten voor digitale valuta’s inwisselen zoals bij andere cryptomunten gebeurt.

Direct beginnen

Wanneer de Ripple koers gunstig staat, dan kan het interessant zijn om direct te beginnen met het handelen. Wie inkoopt wanneer de koers wat lager staat en durft te verkopen bij een hogere stand, houdt hier veel aan over. Bedenk echter wel ook dat het ook handig kan zijn om gewone transacties met deze digitale munt te gaan doen. Juist omdat veel belangrijke banken en grote bedrijven er toekomst in zien zou het weleens steeds normaler kunnen gaan worden dat er in Ripple, of met Ripple betaald gaat worden. Ook om die reden kan vroeg erbij zijn een hele slimme zet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *