Tips

Investeren in cryptocurrency bedenk een strategie

Ben jij net als duizenden anderen van plan om te gaan investeren in Bitcoin of een andere digitale coin? Dan is het vooral verstandig om niet te impulsief te werk te gaan. Voor je het weet ben je namelijk alleen nog maar bezig met de cryptocurrency en weet je ook niet meer goed wanneer het bijvoorbeeld tijd is om je winst te pakken. Juist daarom is het van belang om vooraf een goed plan te maken over wat je gaat doen. Met deze strategie zorg je ervoor dat je iets achter de hand hebt waar je op terug kunt vallen. Maar hoe maak je zo’n strategie? We vertellen je er in deze blog alles over.

Waarom is het nodig?

Veel mensen denken dat ze zo’n strategie helemaal niet nodig hebben. Dan zou je echter een uitzondering zijn. Investeren in cryptocurrency kan ontzettend verslavend werken. Een strategie kan je daarom helpen om op tijd te verkopen of juist even te wachten. Doordat er continu een stroom van informatie over je heen komt met heel veel ontwikkelingen en nieuws, ben je ook nog eens geneigd om daar impulsief op te reageren. Daardoor maak je keuzes die gebaseerd zijn op je emotie en niet op ratio. Door een goede strategie op te stellen voorkom je dat dit jou overkomt!

Hoeveel wil je investeren?

Het allereerst onderdeel van je strategie gaat over de vraag hoeveel geld je eigenlijk wil investeren in cryptocurrency. Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk om enkel met geld te spelen dat je ook bereid bent om te verliezen. Ga niet met geld spelen dat je eigenlijk nodig hebt of dat je goed voor iets anders kunt gebruiken maar doe het echt alleen als je geld over hebt. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel je gaat investeren zodat je ook weet wanneer de grens bereikt is en het tijd is om te stoppen.

Maak een weloverwogen keuze

Bedenk vooraf goed in welke munten je wil investeren en waarom. Zet dit vervolgens ook op papier. Je kunt bijvoorbeeld voor bepaalde munten gaan omdat je graag snel geld wil verdienen. Je kunt ook kiezen voor de lange termijn en daardoor voor heel andere coins gaan. Dat zijn namelijk stabiele munten die niet al te snel stijgen maar waarbij je ook weer veel minder risico loopt. Wat je ook kiest: zorg dat je het bewust doet en dat ook op papier zet. Denk ook goed na of je al je geld op één bepaalde munt wil inzetten of liever wil spreiden.

Wanneer is het tijd om uit te stappen?

Klinkt misschien raar, maar het is verstandig om vooraf al te bepalen wanneer je uitstapt. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een bedrag vaststellen waarop je er mee stopt en je investering laat uitbetalen. Je kunt ook kiezen voor een rendement of een bepaalde tijd. Zet ook dit vooraf op papier zodat je jezelf eraan kan herinneren als het zover is. Blijf ten alle tijden je verstand gebruiken en houd jezelf aan de afspraak die je met jezelf maakt. Ben ook vooral tevreden met de winst die je hebt gemaakt.

Litebit advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *