3 Interessante Manieren om Coinmarketcap te Gebruiken

Coinmarketcap is een website met cryptocurrency prijzen, marktkapitalisatie en indexen. De website is gelanceerd in 2013 en is één van de meest populaire websites onder cryptofanaten. Er zijn meer dan duizend verschillende cryptocurrency’s en en een paar honderd exchanges. Er worden vele nieuwe cryptocurrency per dag gelanceerd en opent er wekelijks een nieuwe exchange. Sinds 2020 is Coinmarketcap onderdeel van crypto exchange Binance.

Als een cryptofanaat is het natuurlijk belangrijk om grip te houden op wat er gebeurt in de markt. Echter, met zulke getalen is dat een flinke uitdaging. Dit is waar Coinmarketcap om de hoek komt kijken. In deze post leg ik 3 manieren uit waarop een cryptocurrency investeerder Coinmarketcap kan gebruiken.

Coinmarketcap Overzicht

De performance van de gehele markt volgen

Als een cryptocurrency investeerder kijk ik regelmatig op Coinmarketcap hoe de globale markt het doet. De meeste cryptohandelaren, waaronder ook ik, handelen natuurlijk maar met een paar cryptocurrencies op enkele exchanges. Zodoende ben ik altijd benieuwd hoe mijn portfolio presteert tegenover de gehele markt.

Coinmarketcap toont allerlei informatie over de globale markt. De totale market cap, het aantal verschillende cryptocurrency’s en de 24h volume. Daarnaast heeft Coinmarketcap een cryptocurrency lijst die is geordend op basis van marktkapitalisatie. Zo kun je in 1 oogopslag ook zien hoe andere cryptocurrency’s in de markt het doen en de prijsontwikkeling bekijken.

Onderzoek doen naar potentiële investeringen

Het gebeurt wel eens dat ik mijn opbrengsten wil herinvesteren en op zoek ga naar een interessante opkomende coin of token. Tijdens het browsen op de exchange kom ik een coin tegen die mijn aandacht trekt. Het is natuurlijk onverstandig om deze direct te kopen zonder verdere kennis. Alvorens te investeren is het wijs om onderzoek te doen naar de desbetreffende cryptocurrency. Coinmarketcap kan een goede ingang zijn voor dit onderzoek.

Op Coinmarketcap kan men zoeken op de naam of afkorting van een coin. Hier kom je vervolgens op de pagina waar je in één oogopslag de huidige prijs, de prijshistorie en de 24 laatste prijsveranderingen kan zien. Ook kun je er navigeren naar allerlei andere nuttige informatiebronnen. Zo kun je navigeren naar de website van de coin, de Twitter pagina en de eventuele Reddit pagina. Dit zijn allen interessante bronnen om te bepalen hoe aantrekkelijk het is om in de desbetreffende coin te investeren.

Snelle stijgers identificeren met Coinmarketcap

Cryptocurrency’s met een gigantische potentie stijgen vaak snel op de ladder van Coinmarketcap. Veel cryptofanaten zoeken naar dat ene onbekende pareltje wat de potentie heeft om de nieuwe Ethereum of Dogecoin te worden. Neem TRON (TRX) als voorbeeld. Op 1 oktober 2017 werd TRON opgenomen in Coinmarketcap op de 142ste plaats met een marktkapitalisatie van 20 miljoen dollar. Een maand later stond TRON al op de 40ste plaats met een marktkapitalisatie van 144 miljoen dollar. Momenteel (augustus 2021) staat TRON in de top 30 met een marktkapitalisatie van ruim 6,5 miljard dollar.

Door Coinmarketcap regelmatig in de gaten te houden loop je meer kans om net dat ene pareltje te spotten. Echter, dit is natuurlijk niet zonder risico. Harde stijgers kunnen ook hard dalen. Eigen onderzoek naar het project is cruciaal bij het vinden van een hidden gem. Ga niet zomaar uit van adviezen van andere gebruikers, YouTubers of andere websites.