SATOS review

Veel verschillende brokers willen cryptocurrency beschikbaar maken voor een breder publiek. Toch kunnen de websites van sommige brokers ingewikkeld in elkaar zitten en wordt je overspoeld met grote hoeveelheden informatie en zaken waar je op moet letten. Als je zoekt naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke broker, dan is SATOS de broker die waarschijnlijk het beste bij je past. Door de simpele site en de snelle transacties is SATOS één van onze favorieten. Je hebt voor de site zelfs geen account nodig. Wij bespreken in de SATOS review alles over het platform, van cryptocurrency kopen tot de verificaties die uitgevoerd moeten worden.Bezoek

iDEAL en Bancontact
Geen account noodzakelijk
Relatief lage handelskosten
Klantenservice zeer goed bereikbaar

Samenvatting SATOS review

  • Relatief lage kosten tussen de 0,6% en 1,5%
  • Nederlandse klantenservice 12 uur per dag bereikbaar
  • Eenvoudig kopen en verkopen van cryptovaluta
  • Geen iOS of Android app
  • Eigen wallet is noodzakelijk
  • Relatief klein aanbod

SATOS review: de eerste indruk

Je leest het inderdaad goed, voor het kopen en verkopen van cryptocurrency op SATOS heb je geen account nodig. Dit zorgt ervoor dat de instap voor iedereen laag is. Beginnende investeerders kunnen zo hun eerste investering doen zonder ergens aan vast te zitten. Ervaren investeerders kunnen SATOS gebruiken om cryptocurrency uit hun wallet om te zetten in euro’s. De broker spreekt dus een brede groep aan en biedt voor iedereen een goede website aan die gemakkelijk te navigeren is.

Doordat je bij SATOS geen account hebt, heb je ook geen wallet die aan een account gekoppeld is. Bij een broker zoals Bitvavo krijg je een gratis wallet waar je vervolgens geen omkijken maar naar hebt. Bij SATOS moet je hier zelf voor zorgen. Gelukkig is het aanmaken van een wallet geen probleem en zijn er voldoende tutorials te vinden die je op weg helpen. Cryptocurrency kopen bij SATOS zonder wallet is absoluut niet mogelijk.

SATOS review van website
De website Satos.nl

Een van de grootste kenmerken van SATOS is de openheid van het bedrijf. Ze communiceren duidelijk en de prijzen die je op de site ziet zijn ook echt de prijzen die je krijgt. Op het gebied van service scoren ze ook een dikke voldoende. Elke dag van de week is de klantenservice 12 uur lang bereikbaar via verschillende kanalen zoals de chat op de site, Twitter, Facebook, e-mail en telefoon. Je kunt zelfs bij het kantoor van SATOS langs gaan. Het kantoor van SATOS is gevestigd in Lelystad.

De cryptocurrency in het assortiment

SATOS biedt 5 verschillende cryptocurrency aan. Je kunt kiezen uit Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum en Bitcoin Cash. Het is dus geen mega aanbod, maar de grote digitale munten zijn zeker de investering waard.

Het assortiment van SATOS
Het volledige assortiment

Hoe koop je hier cryptocurrency?

Voor het kopen van cryptocurrency bij SATOS heb je dus geen account nodig. Het gaat daarom op één van de simpelste manieren binnen de wereld van de cryptocurrency. Je geeft de hoeveelheid cryptocurrency aan die je wilt kopen en vult vervolgens je e-mailadres en adres van je wallet in. Meer heeft SATOS niet nodig.

Aankopen worden vaak binnen 15 minuten overgeschreven naar je wallet mits je al vaker transacties hebt gedaan via deze broker. Bij je eerste aankoop kan SATOS namelijk vragen om een verificatie van je bankrekening, maar daar vertellen we je onder het kopje Limieten en verificaties meer over.Bezoek

iDEAL en Bancontact
Geen account noodzakelijk
Relatief lage handelskosten
Klantenservice zeer goed bereikbaar

Hoe verkoop je cryptocurrency?

Het verkopen van cryptocurrency verloopt op dezelfde manier als het kopen. Je vult weer dezelfde gegevens in en binnen 10 minuten wordt je transactie verwerkt. Af en toe kan het wat langer duren, maar wij hebben nooit langer dan een dag hoeven wachten. Je kunt er dus vanuit gaan dat je uiterlijk de volgende werkdag het geld op je rekening hebt staan. Lees in deze SATOS review meer over de verificaties en de bijkomende kosten.

SATOS ervaringen met verificaties en limieten

Omdat de broker niet werkt met een account kun je van te voren ook geen verificaties uitvoeren. Na je eerste bestelling bij SATOS worden deze verificaties uitgevoerd. Je krijgt dan een e-mail van SATOS met een aantal instructies. Deze volg je op en de transactie wordt in gang gezet. Deze verificatie is alleen nodig bij de eerste keer. Wanneer je vervolgens in de toekomst een nieuwe bestelling plaatst, is deze verificatie niet meer nodig. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je een bestelling plaatst met dezelfde bankrekening als de eerste keer. De verificatie is namelijk aan je rekening gekoppeld.

Naast de openheid van het bedrijf zijn ook de limieten een groot pluspunt, deze limieten zijn er namelijk niet. Je bent vrij om zoveel cryptocurrency te kopen en verkopen als je maar wilt. Je zit dus niet vast aan een dagelijks of wekelijks limiet. Het enige wat misschien vervelend kan zijn, zijn de maximale transacties die een betaalmethode als iDEAL aan kan. Bij iDEAL zijn transacties groter dan € 10 000 niet mogelijk, mocht je dus meer willen kopen, dan zul je dat in delen moeten doen.

Het minimum bedrag wat je kan inleggen bedraagt voor Bitcoin € 50 en bij de andere cryptocurrency € 10. Dit zorgt er dus voor dat de instap laag is en iedereen op een makkelijke manier kennis kan maken met cryptocurrency. Voor het omzetten van je cryptocurrency naar euro’s moet de waarde van je cryptocurrency bij elkaar meer dan € 50 zijn.Bezoek

iDEAL en Bancontact
Geen account noodzakelijk
Relatief lage handelskosten
Klantenservice zeer goed bereikbaar

SATOS review handelskosten en transactiekosten

Dat SATOS geen limieten heeft is fijn, maar het is ook fijn dat de handelskosten van deze broker niet al te hoog zijn. De kosten die je betaalt wisselt per cryptocurrency, maar de fee’s liggen altijd tussen de 0,6% en 1,5%. In vergelijking met andere brokers is dit zeker aan de laagste kant van het spectrum.

Hoewel de fee’s laag zijn, kunnen ze niet tippen aan de handelskosten van Bitvavo. Deze bedraagt maximaal 0.25% per transactie.

Is SATOS betrouwbaar en veilig?

SATOS is een open bedrijf en heeft de communicatie naar de klant hoog in het vaandel staan. Dat zie je duidelijk terug in de bereikbaarheid van de klantenservice die ook elke dag van het weekend 12 uur lang bereikbaar is. Dit zie je niet snel bij een broker en is dus heel fijn. Je investeringen staan namelijk niet stil en hulp op elk moment van de dag is daarom fijn.

De broker is actief sinds 2013 en dat SATOS betrouwbaar is, is een feit. Er zijn maar weinig brokers die het mogelijk maken om hun daadwerkelijke kantoor te bezoeken. Niet dat hier veel mensen gebruik van maken, maar het is wel een signaal wat openheid uitstraalt en dat is belangrijk bij een groot bedrijf waar veel geld in om gaat.